Έφυγε, σε ηλικία 83 ετών, ένας από τους σημαντικότερους κριτικούς κινηματογράφου, ο ομογενής Άντριου Σάρρις, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη από το περασμένο φθινόπωρο.
Ξεκίνησε την καριέρα του στο περιοδικό «Film Culture» ενώ αργότερα, τη δεκαετία του 60', μέσω της στήλης του στην εφημερίδα «Village Voice» παρουσίασε στο αμερικάνικο κοινό κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου όπως ο Φρανσουά Τριφό, Μαξ Οφίλς, Ζαν Λικ Γκοντάρ, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.
Με τα κείμενά του υποστήριξε την θεωρία του γύρω από τον κινηματογράφο του δημιουργού, όπως τον αποκαλούσε, δηλαδή όταν ο σκηνοθέτης μιλάει μέσα από τις ταινίες του όπως ακριβώς μιλάει ο συγγραφέας μέσα από τα βιβλία του. Για τον Σάρρις, ο σκηνοθέτης με το όραμα που διαθέτει είναι ικανός να φτιάξει ένα έργο τέχνης.
Υπήρξε θερμός υποστηρικτής των Όρσον Γουέλς, Τζον Φορντ, Χάουαρντ Χοκς, Σαμ Φούλερ, αλλά και του Βρετανού Αλφρεντ Χίτσκοκ κατατάσσοντάς τους στο Πάνθεον των μεγάλων δημιουργών της κλασικής περιόδου.
Culture /
Πέθανε ο Άντριου Σάρρις

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Καύσωνας: Τι πρέπει να πίνετε για να είστε ενυδατωμένοι - Ποια η σημασία των ηλεκτρολυτών

Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Προφυλακιστέοι οι 4 από τους 5 κατηγορούμενους

Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Στη φυλακή και η πρώην σύζυγος του καθηγητή

Κορυφώνεται ο καύσωνας: Στους 43°C ο υδράργυρος από την Τρίτη - Πού αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Η μπανάνα-έργο τέχνης αξίας 6 εκατ. καταναλώθηκε για άλλη μία φορά από επισκέπτη μουσείου
