Τσίπρας: «Ζω στην Κυψέλη, όχι στην Εκάλη»

Τσίπρας: «Ζω στην Κυψέλη, όχι στην Εκάλη» Facebook Twitter
0

« Ζω στην Κυψέλη και όχι στην Εκάλη ή στην Κηφισιά και δεν χρειάζεται να κάνω επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις σε περιοχές, όπως ο Αγ. Παντελεήμονας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψη του το πρωί στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για το κόμμα του είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη και προτεραιότητα του, θα είναι, να παταχθεί εγκληματικότητα εκεί όπου παράγεται.

Όπως σημείωσε, πρώτος στόχος, θα είναι «η καταστολή των αντιδράσεων του λαού μας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της καταστροφής. Και δεύτερος, η δυσανάλογη μεταφορά πόρων, δύναμης και ενέργειας στη φύλαξη προσώπων υψηλής επιρροής». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο αστυνομικός θα ξαναγυρίσει στη γειτονιά για να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη αφού «εκεί είναι η δουλειά του και όχι να βρίσκεται σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία»

Τόνισε επίσης ότι δεύτερη προτεραιότητα θα είναι, «η επανασυμφιλίωση του λαού με την αστυνομία».

Σε ερώτηση αν θα αφοπλιστεί η αστυνομία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Θα σας παρακαλούσα  να διαβάζετε προσεκτικά τις θέσεις μας. Ο αφοπλισμός αφορά τις δυνάμεις που επιχειρούν σε διαδηλώσεις. Με την αριστερά στη διακυβέρνηση του τόπου θα αποκατασταθεί η σχέση πολίτη αστυνομικού. Ο αστυνομικός δεν θα είναι φόβητρο για τον πολίτη, αλλά θα είναι σημάδι αίσθηση ασφάλειας. Προφανώς και οι αστυνομικοί θα βρίσκονται ένοπλοι εκεί που παράγεται το έγκλημα. Όχι όμως εξοπλισμένοι για να καταστέλλουν τις αντιδράσεις του λαού. Ο λαός θα αισθάνεται ασφάλεια από τον αστυνομικό και όχι φόβο από τον αστυνομικό».

Για την κατάσταση sτο κέντρο της Αθήνας ανέφερε ότι μένει στην Κυψέλη και όχι στην Εκάλη ή την Κηφισιά και ξέρει τα πραγματικά προβλήματα. «Αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με σχέδιο. Και θέλουμε την αστυνομία σύμμαχο σ΄ αυτή την προσπάθεια και τον πολίτη σύμμαχο στην προσπάθεια να εξαρθρώσουμε τις εστίες του εγκλήματος, ώστε να αισθανθεί ο πολίτης ασφάλεια. Βασικός πυλώνας της δικής μας πολιτικής είναι η κοινωνική συνοχή και η δημοκρατία. Γι αυτό και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικές τομές προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας που κλονίζεται σήμερα για τον μέσο πολίτη».

 Σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες του πριν από καιρό για κουκουλοφόρους της αστυνομίας, όταν είχε δώσει και ένα σχετικό φάκελο στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και στο αν η επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ, του άλλαξε τις εντυπώσεις είπε:

«Η άποψή μας για την αστυνομία είναι εμπεριστατωμένη, και άρα επιβεβαιώνεται, δεν αλλάζει. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις εκείνες που ασχολούνται με τον αποκλειστικό στόχο της ελληνικής αστυνομίας που είναι η εξάρθρωση του εγκλήματος. Το σώμα έχει ιδιαίτερες περγαμηνές και επιτυχία στην εξάρθρωση του υψηλού εγκλήματος. Εκεί που πάσχει είναι στο μικρό και μεσαίο έγκλημα. Αυτό όμως είναι που δημιουργεί το αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη. Κι εκεί όπου χρειάζονται ριζικές θεσμικές τομές –και βρίσκουμε βεβαίως σύμφωνους και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της αστυνομίας- είναι  στη σχέση των ειδικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές, με τους πολίτες οι οποίοι θέλουν ειρηνικά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Κι αυτό πρέπει να είναι ύψιστο δικαίωμα  σε μια δημοκρατία.

Σε ότι αφορά αυτά τα ζητήματα που ρωτήσατε, έχω να σας δηλώσω ότι βρισκόμαστε σε συναντίληψη με την ηγεσία της αστυνομίας σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για θύλακες που μπορεί να διαμορφώνονται και να επωάζονται στο κατώτατο επίπεδο και μέσα στην αστυνομία. Είναι όμως κοινή πεποίθηση και βούληση όλων μας  να αποτρέψουμε τέτοιου είδους εξελίξεις Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να παραμείνει ένα δημοκρατικό σώμα και σ΄ αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε καθοριστικά».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ