ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τσίπρας: «Ζω στην Κυψέλη, όχι στην Εκάλη»

Τσίπρας: «Ζω στην Κυψέλη, όχι στην Εκάλη» Facebook Twitter
0

« Ζω στην Κυψέλη και όχι στην Εκάλη ή στην Κηφισιά και δεν χρειάζεται να κάνω επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις σε περιοχές, όπως ο Αγ. Παντελεήμονας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψη του το πρωί στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για το κόμμα του είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη και προτεραιότητα του, θα είναι, να παταχθεί εγκληματικότητα εκεί όπου παράγεται.

Όπως σημείωσε, πρώτος στόχος, θα είναι «η καταστολή των αντιδράσεων του λαού μας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της καταστροφής. Και δεύτερος, η δυσανάλογη μεταφορά πόρων, δύναμης και ενέργειας στη φύλαξη προσώπων υψηλής επιρροής». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο αστυνομικός θα ξαναγυρίσει στη γειτονιά για να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη αφού «εκεί είναι η δουλειά του και όχι να βρίσκεται σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία»

Τόνισε επίσης ότι δεύτερη προτεραιότητα θα είναι, «η επανασυμφιλίωση του λαού με την αστυνομία».

Σε ερώτηση αν θα αφοπλιστεί η αστυνομία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Θα σας παρακαλούσα  να διαβάζετε προσεκτικά τις θέσεις μας. Ο αφοπλισμός αφορά τις δυνάμεις που επιχειρούν σε διαδηλώσεις. Με την αριστερά στη διακυβέρνηση του τόπου θα αποκατασταθεί η σχέση πολίτη αστυνομικού. Ο αστυνομικός δεν θα είναι φόβητρο για τον πολίτη, αλλά θα είναι σημάδι αίσθηση ασφάλειας. Προφανώς και οι αστυνομικοί θα βρίσκονται ένοπλοι εκεί που παράγεται το έγκλημα. Όχι όμως εξοπλισμένοι για να καταστέλλουν τις αντιδράσεις του λαού. Ο λαός θα αισθάνεται ασφάλεια από τον αστυνομικό και όχι φόβο από τον αστυνομικό».

Για την κατάσταση sτο κέντρο της Αθήνας ανέφερε ότι μένει στην Κυψέλη και όχι στην Εκάλη ή την Κηφισιά και ξέρει τα πραγματικά προβλήματα. «Αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με σχέδιο. Και θέλουμε την αστυνομία σύμμαχο σ΄ αυτή την προσπάθεια και τον πολίτη σύμμαχο στην προσπάθεια να εξαρθρώσουμε τις εστίες του εγκλήματος, ώστε να αισθανθεί ο πολίτης ασφάλεια. Βασικός πυλώνας της δικής μας πολιτικής είναι η κοινωνική συνοχή και η δημοκρατία. Γι αυτό και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κάνουμε ουσιαστικές τομές προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας που κλονίζεται σήμερα για τον μέσο πολίτη».

 Σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες του πριν από καιρό για κουκουλοφόρους της αστυνομίας, όταν είχε δώσει και ένα σχετικό φάκελο στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και στο αν η επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ, του άλλαξε τις εντυπώσεις είπε:

«Η άποψή μας για την αστυνομία είναι εμπεριστατωμένη, και άρα επιβεβαιώνεται, δεν αλλάζει. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις εκείνες που ασχολούνται με τον αποκλειστικό στόχο της ελληνικής αστυνομίας που είναι η εξάρθρωση του εγκλήματος. Το σώμα έχει ιδιαίτερες περγαμηνές και επιτυχία στην εξάρθρωση του υψηλού εγκλήματος. Εκεί που πάσχει είναι στο μικρό και μεσαίο έγκλημα. Αυτό όμως είναι που δημιουργεί το αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη. Κι εκεί όπου χρειάζονται ριζικές θεσμικές τομές –και βρίσκουμε βεβαίως σύμφωνους και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της αστυνομίας- είναι  στη σχέση των ειδικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές, με τους πολίτες οι οποίοι θέλουν ειρηνικά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Κι αυτό πρέπει να είναι ύψιστο δικαίωμα  σε μια δημοκρατία.

Σε ότι αφορά αυτά τα ζητήματα που ρωτήσατε, έχω να σας δηλώσω ότι βρισκόμαστε σε συναντίληψη με την ηγεσία της αστυνομίας σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για θύλακες που μπορεί να διαμορφώνονται και να επωάζονται στο κατώτατο επίπεδο και μέσα στην αστυνομία. Είναι όμως κοινή πεποίθηση και βούληση όλων μας  να αποτρέψουμε τέτοιου είδους εξελίξεις Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να παραμείνει ένα δημοκρατικό σώμα και σ΄ αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε καθοριστικά».

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM