Δουβλίνο: Επεισόδια μετά την επίθεση με μαχαίρι

Επίθεση με μαχαίρι στο Δουβλίνο: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών - Υλικές ζημιές Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ στο Δουβλίνο μετά την επίθεση με μαχαίρι σε πλατεία της πρωτεύουσας, κατά την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Το περιστατικό της επίθεσης με μαχαίρι πυροδότησε συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και μιας ομάδας διαδηλωτών κατά των μεταναστών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε, ενώ κάηκε και ένα διώροφο λεωφορείο. Επίσης, υλικές ζημιές καταγράφηκαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο αλλά και σε ένα γνωστό εστιατόριο της περιοχής.

Στη συνοικία που έλαβε χώρα η επίθεση με το μαχαίρι ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Επίθεση με μαχαίρι: Σε σοβαρή κατάσταση μια γυναίκα και ένα κορίτσι

Να σημειωθεί πως μια γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 5 ετών νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα από την επίθεση με μαχαίρι. Τα άλλα δύο παιδιά, ένα πεντάχρονο αγόρι και ένα εξάχρονο κορίτσι, υπέστησαν λιγότερο σοβαρά τραύματα. Μάλιστα, το αγόρι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα περίπου 40 ετών για την επίθεση. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα. «Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις. Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητρο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για ποιο είναι το κίνητρο (του δράστη) θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Χάρις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM