Δουβλίνο: Επεισόδια μετά την επίθεση με μαχαίρι

Επίθεση με μαχαίρι στο Δουβλίνο: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών - Υλικές ζημιές Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ στο Δουβλίνο μετά την επίθεση με μαχαίρι σε πλατεία της πρωτεύουσας, κατά την οποία τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Το περιστατικό της επίθεσης με μαχαίρι πυροδότησε συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και μιας ομάδας διαδηλωτών κατά των μεταναστών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε, ενώ κάηκε και ένα διώροφο λεωφορείο. Επίσης, υλικές ζημιές καταγράφηκαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο αλλά και σε ένα γνωστό εστιατόριο της περιοχής.

Στη συνοικία που έλαβε χώρα η επίθεση με το μαχαίρι ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Οι εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Επίθεση με μαχαίρι: Σε σοβαρή κατάσταση μια γυναίκα και ένα κορίτσι

Να σημειωθεί πως μια γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 5 ετών νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα από την επίθεση με μαχαίρι. Τα άλλα δύο παιδιά, ένα πεντάχρονο αγόρι και ένα εξάχρονο κορίτσι, υπέστησαν λιγότερο σοβαρά τραύματα. Μάλιστα, το αγόρι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα περίπου 40 ετών για την επίθεση. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα. «Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις. Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητρο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για ποιο είναι το κίνητρο (του δράστη) θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Χάρις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

26 λεπτά αρκούν για να σου προτείνει ο αλγόριθμος μισογυνικό περιεχόμενο

Διεθνή / 26 λεπτά αρκούν για να σου προτείνει ο αλγόριθμος μισογυνικό περιεχόμενο

Νέα έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας προειδοποιεί για την άνοδο αντιφεμινιστικών ανδρικών δικτύων, που εξαπλώνονται μέσα από TikTok, YouTube Shorts, memes, influencers, incel κοινότητες και ακροδεξιές αναφορές.
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς άνδρες απέναντι στην απαγόρευση Τραμπ στον αμερικανικό στρατό

Διεθνή / Δύο τρανς άνδρες απέναντι στην απαγόρευση Τραμπ στον αμερικανικό στρατό

Ο Λόγκαν Άιρλαντ αποστρατεύεται μετά από 15 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ ο Κλέιτον ΜακΚάλιστερ συνεχίζει να διεκδικεί μια θέση στη στολή. Δύο τρανς άνδρες δείχνουν τι σημαίνει να έχεις αποδείξει ότι μπορείς να υπηρετήσεις και να σου ζητούν ξανά να το αποδείξεις.
THE LIFO TEAM
«Ένα χάπι την ημέρα»: Η μάχη των ανθρώπων με HIV για μια θέση στον αμερικανικό στρατό

Διεθνή / «Ένα χάπι την ημέρα»: Η μάχη των ανθρώπων με HIV για μια θέση στον αμερικανικό στρατό

Μια δικαστική ανατροπή άνοιξε προσωρινά την πόρτα του αμερικανικού στρατού σε ανθρώπους που ζουν με HIV. Η υπόθεση δείχνει πόσο πιο γρήγορα έχει προχωρήσει η επιστήμη από τους θεσμούς και το στίγμα.
THE LIFO TEAM