Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι «ζωντάνεψε» χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη - Τρώει πίτσα και ποζάρει στο Κολοσσαίο

Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι «ζωντάνεψε» χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη - Τρώει πίτσα και ποζάρει στο Κολοσσαίο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Σάντρο Μποτιτσέλι δεν μπορούσε να φανταστεί τον 15ο αιώνα ότι η πρωταγωνίστρια του έργου του «Η γέννηση της Αφροδίτης» θα έτρωγε πίτσα ή θα φορούσε ρούχα του 21ου αιώνα ποζάροντας μπροστά από το Κολοσσαίο.

Ωστόσο, αυτή είναι η νέα πρωτότυπη εκστρατεία του υπουργείου Τουρισμού της Ιταλίας που μετέτρεψε την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι σε ταξιδιώτισσα influencer με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Η καμπάνια, που ονομάζεται «Open to Wonder», παρουσιάζει την Αφροδίτη, ντυμένη με σύγχρονα ρούχα σχεδιαστών, να βγάζει selfies στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, να κάνει ποδήλατο μπροστά από το Κολοσσαίο και να τρώει πίτσα στις όχθες της λίμνης Κόμο.

«Μια Αφροδίτη σε ρόλο σύγχρονης influencer θα πιάσει κάθε διεθνή επισκέπτη από το χέρι για να ανακαλύψει τη χώρα μας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού.

«Καλωσορίζουμε την εμβληματική Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, η οποία δανείζει το πρόσωπό της για να διηγηθεί την ομορφιά μας, από τις πιο διάσημες μεγαλουπόλεις μέχρι τις πιο κρυφές γωνιές της Ιταλίας», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Η καμπάνια, μια συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, θα «τρέξει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και συγκεκριμένα στο Instagram, στον λογαριασμό venereitalia23.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM