Καύσιμα: Νέα αύξηση στην τιμή, ξεπέρασε τα 2 ευρώ η αμόλυβδη - «Οι προβλέψεις δεν είναι καλές»

Καύσιμα: Νέα αύξηση στην τιμή, ξεπέρασε τα 2 ευρώ η αμόλυβδη - «Οι προβλέψεις δεν είναι καλές» Facebook Twitter
Φωτ.: Konstantinos Tsakalidis/SOOC
0

Αυξητική πορεία έχει πάρει, ξανά, η τιμή των καυσίμων, μετά και την εκτίναξη του Brent, που απορρέει από την απόφαση το ΟΠΕΚ για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για το πού θα κινηθεί η τιμή το επόμενο διάστημα, αναφέροντας πως η αμόλυβδη είναι ήδη πάνω από 2 ευρώ σε περιοχές της χώρας.

«Μετά την εκτίναξη στο Brent, οι προβλέψεις δεν είναι καλές» σημείωσε αρχικά και ανέφερε ότι σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές, η τιμή έχει ξεπεράσει το «φράγμα» των 2 ευρώ.

Στις μεγάλες πόλεις οι πρατηριούχοι προσπαθούν να συγκρατήσουν την αύξηση, ώστε να φύγουν οι εκδρομείς του Πάσχα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Τους επόμενους μήνες θα παραμείνει ψηλά» είπε και εκτίμησε πως θα είναι «δύσκολο» να επιστρέψει η τιμή στο 1,5 ευρώ, στα επίπεδα, δηλαδή, που ήταν πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η τιμή στο βαρέλι Brent είναι περίπου 80 δολάρια τώρα, αλλά ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως μεγάλοι οίκοι προειδοποιούν για «τιμή πετρελαίου Brent πάνω από 120-130 δολάρια το βαρέλι».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ