Αντιδράσεις προκαλεί σκίτσο του Charlie Hebdo για τον σεισμό στην Τουρκία

Σκίτσο του Charlie Hebdo για τον σεισμό στην Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Νέο σκίτσο, το οποίο ήδη έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις και οργή στην «χτυπημένη» από τον σεισμό Τουρκία, δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Στον λογαριασμό του στο twitter το γαλλικό περιοδικό ανήρτησε σκίτσο με αφορμή τον χθεσινό φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Με την ειρωνική φράση «Δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς» και έναν υπέρτιτλο «Σεισμός στην Τουρκία» και ζωγραφισμένα κατεστραμμένα κτίρια, το Charlie Hebdo σχολιάζει όσα συνέβησαν στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Την ανάρτηση του γαλλικού περιοδικού έσπευσε να καταδικάσει ο Serdar Kilic, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τον Λίβανο.

«Είσαι αηδιαστικό όπως πάντα. Θα μπορούσα να κάνω ένα μακροσκελές και συναισθηματικό σχόλιο, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας, δεδομένου ότι προφανώς έχετε χάσει όλες τις αξίες που συνθέτουν έναν άνθρωπο και ως εκ τούτου δεν θα καταλαβαίνατε ούτε μια λέξη από αυτό».

Πρόσφατα το ίδιο περιοδικό δημοσίευσε καρικατούρες του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προκαλώντας σοβαρά επεισόδια στο Ιράν και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες.

Αφορμή υπήρξε το γεγονός πως είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες που θεωρήθηκαν προσβλητικές για τους μουσουλμάνους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM