Αντιδράσεις προκαλεί σκίτσο του Charlie Hebdo για τον σεισμό στην Τουρκία

Σκίτσο του Charlie Hebdo για τον σεισμό στην Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Νέο σκίτσο, το οποίο ήδη έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις και οργή στην «χτυπημένη» από τον σεισμό Τουρκία, δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Στον λογαριασμό του στο twitter το γαλλικό περιοδικό ανήρτησε σκίτσο με αφορμή τον χθεσινό φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Με την ειρωνική φράση «Δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς» και έναν υπέρτιτλο «Σεισμός στην Τουρκία» και ζωγραφισμένα κατεστραμμένα κτίρια, το Charlie Hebdo σχολιάζει όσα συνέβησαν στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Την ανάρτηση του γαλλικού περιοδικού έσπευσε να καταδικάσει ο Serdar Kilic, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τον Λίβανο.

«Είσαι αηδιαστικό όπως πάντα. Θα μπορούσα να κάνω ένα μακροσκελές και συναισθηματικό σχόλιο, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας, δεδομένου ότι προφανώς έχετε χάσει όλες τις αξίες που συνθέτουν έναν άνθρωπο και ως εκ τούτου δεν θα καταλαβαίνατε ούτε μια λέξη από αυτό».

Πρόσφατα το ίδιο περιοδικό δημοσίευσε καρικατούρες του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προκαλώντας σοβαρά επεισόδια στο Ιράν και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες.

Αφορμή υπήρξε το γεγονός πως είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες που θεωρήθηκαν προσβλητικές για τους μουσουλμάνους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM