Αμύνταιο: Οι παραγωγοί αναγκάζονται να πετούν ροδάκινα - Καταγγελίες για «απαράδεκτες» πρακτικές

Αμύνταιο: Οι παραγωγοί αναγκάζονται να πετούν ροδάκινα - Καταγγελίες για «απαράδεκτες» πρακτικές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται οι αγρότες του Αμύνταιου καθώς αναγκάζονται να πετάξουν ροδάκινα επειδή έχουν αποκλειστεί από τη μεταποιητική βιομηχανία και τις εμπορικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγροτικός σύλλογος καταγγέλλει τη στάση της μεταποιητικής βιομηχανίας και των εμπορικών εταιρειών που διακινούν τα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη».

Όπως αναφέρει, τα ροδάκινα της περιοχής έχουν αποκλειστεί  με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναγκάζονται να καταστρέφουν τα προϊόντα τους.

«Μετά τη χαλαζόπτωση, που έπληξε τον κάμπο στο Αμυνταίο, κανείς δε θέλει τα προϊόντα, τα οποία τα φροντίσαμε με ιδιαίτερη αγάπη, ξοδέψαμε πολλά παραπάνω χρήματα για το κόστος παραγωγής», σημείωσε στην ΕΡΤ3 η πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου, Διαμάντω Κρητικού.

«Πλέον πετάμε τα ροδάκινα, δεν έχουν καμία αξία. Όλα αυτά σημαίνουν το τέλος μίας εποχής για τους αγρότες. Η κατάστασή μας είναι τραγική» προσθέτει λέγοντας πως «πάντα υπάρχουν λύσεις. Θα πρέπει να υπάρξουμε για το κράτος, ως κοινωνική ομάδα. Θα πρέπει να δουν ότι όλο αυτό τον καιρό παλεύουμε, αγωνιούμε [...] Καταρρέουμε οικονομικά, βγαίνουμε από το επάγγελμα, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Σύμφωνα με την ίδια, τη Δευτέρα αγρότες της περιοχής θα προβούν σε κινητοποιήσεις. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

Ελλάδα / Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα - Ποια τα αιτήματα των ομοσπονδιών;

«Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σύγχρονο μάθημα μέσα σε τάξεις με δεκάδες κενά και ελλείψεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ ΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα η δίκη σε ειδική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού - 250 μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να είναι μεγάλης διάρκειας - Ο Γιώργος Λυγγερίδης τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο Ρέντη
LIFO NEWSROOM