Πυρκαγιές στο νότο της Αλβανίας- Απειλούνται ελληνικά μειονοτικά χωριά

Πυρκαγιές στο νότο της Αλβανίας- Απειλούνται ελληνικά μειονοτικά χωριά	Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA/MALTON DIBRA
0

Μαίνονται για τρίτη ημέρα οι πυρκαγιές στις ορεινές περιοχές που χωρίζουν τους δύο ελληνικούς μειονοτικούς δήμους, Δρόπολης και Φοινικαίων στον νότο της Αλβανίας.

Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς μεταφέρθηκε από χθες τη νύχτα δυτικά του όρους Πλατοβούνι-Σοπότι που χωρίζει τους δύο δήμους καίγοντας στο πέρασμά της χιλιάδες στρέμματα δασικές εκτάσεις.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δύο ελληνικά κάναντερ και ένα ελικόπτερο του αλβανικού στρατού επιχειρούν στην φλεγόμενη πλαγιά του όρους Σοπότι στον δήμο Φοινικαίων, καταφέρνοντας να ελέγξουν και περιορίσουν τη φωτιά, το μέτωπο της οποίας μαίνεται σε πάνω από τρία χιλιόμετρα.

Απώτερος στόχος είναι να μη επιτραπεί η απειλητική επέκταση της πυρκαγιάς στα χωριά Μουζίνα, Πετσά και Γαρδικάκι και να προστατευτεί το μεγάλο φυσικό πάρκο στο Γαλάζιο Μάτι και η ευρύτερη περιοχή με πυκνή βλάστηση και δύσβατα μέρη, αλλά και με περισσότερα ελληνικά μειονοτικά χωριά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM