ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

European LiFO

Live η κοινή συνέντευξη Τύπου Μακρόν και Μετσόλα

Κοινή συνέντευξη Τύπου Μακρόν και Μετσόλα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρούν ο Εμανουέλ Μακρόν και η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα

Νωρίτερα, ο Μακρόν παρουσίασε τους στόχους της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε να ενταχθεί στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα στην άμβλωση. «Πρέπει να επικαιροποιήσουμε αυτόν τον Χάρτη για να είναι περισσότερο σαφής σχετικά με την αναγνώριση του δικαιώματος στην άμβλωση και με την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε στην ομιλία του. 

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις υποσχέσεις: δημοκρατία, πρόοδος και ειρήνη, επεσήμανε. «Πρέπει να ξανακερδίσουμε αυτούς που έχουν απομακρυνθεί από το κράτος δικαίου», τόνισε και υπογράμμισε ότι το κράτος δικαίου δεν είναι ευρωπαϊκή ανακάλυψη, αλλά θεμελιώδης δημοκρατική αξία την οποία οφείλει να σέβεται η ΕΕ. 

Μία από τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας θα είναι η προστασία των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ, όπως και η προώθηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ο Μακρόν. 

Η ΕΕ και η Βρετανία οφείλουν να βρουν έναν δρόμο εμπιστοσύνης, είπε αναφερόμενος στις σχέσεις μετά το Brexit και συμπλήρωσε ότι πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι δεσμεύσεις των δύο πλευρών πρέπει να τηρηθούν. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγγυηθεί τον σεβασμό της κυριαρχίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών, όποια και είναι η ιστορία τους, είπε ακόμη στην ομιλία του. Η ΕΕ οφείλει να προωθήσει μία πρόταση για την οικοδόμηση μίας νέας τάξης ασφάλειας και σταθερότητας, σε συνεργασία με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Πρόταση που θα συνοδευθεί από «έναν ειλικρινή και απαιτητικό διάλογο» με την Μόσχα, συμπλήρωσε. 

«Οι προσεχείς εβδομάδες πρέπει να μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση μίας ευρωπαϊκής πρότασης για την οικοδόμηση μίας νέας τάξης ασφάλειας και σταθερότητας. Οφείλουμε να την οικοδομήσουμε μεταξύ Ευρωπαίων, στην συνέχεια να την μοιρασθούμε με τους συμμάχους μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για να την προτείνουμε έπειτα για διαπραγμάτευση στην Ρωσία», ανέφερε. 

European LiFO
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβαρόμετρο: H γεωπολιτική κατάσταση αυξάνει την σημασία των Ευρωεκλογών

European LiFO / Ευρωεκλογές 2024: Το τελευταίο ευρωβαρόμετρο πριν τις κάλπες - Τι ωθεί τους Ευρωπαίους να ψηφίσουν - Τι ανησυχεί τους Έλληνες, πού δίνουν σημασία

Οι κρίσεις σε Ουκρανία και Ισραήλ αυξάνουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές - Ποια προβλήματα ιεραρχούν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι ως τα βασικότερα
THE LIFO TEAM
ΕΕ: Αλλάζουν οι κανόνες στις άδειες οδήγησης - Τι προβλέπεται για τους νέους οδηγούς

European LiFO / ΕΕ: Αλλάζουν οι κανόνες στις άδειες οδήγησης - Τι προβλέπεται για τους νέους οδηγούς

Την ώρα που τουλάχιστον 20.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά οι οδηγοί να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης
THE LIFO TEAM