ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

O Michael Sheen αυτοανακηρύχθηκε σε «μη κερδοσκοπικό ηθοποιό»- Πούλησε τα σπίτια του για φιλανθρωπικούς σκοπούς

O Michael Sheen αυτοανακηρύχθηκε «μη κερδοσκοπικός ηθοποιός»- Πούλησε τα σπίτια του για φιλανθρωπικούς σκοπούς Facebook Twitter
AP
0

Ο σταρ του Χόλιγουντ Michael Sheen είπε ότι είναι πλέον ένας «μη κερδοσκοπικός ηθοποιός» αφού πούλησε τα σπίτια του και έδωσε τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο 52χρονος ηθοποιός και ακτιβιστής, δήλωσε ότι η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων του 2019 στο Κάρντιφ ήταν ένα σημείο καμπής για αυτόν.

Όταν η χρηματοδότηση για το έργο των 2 εκατομμυρίων λιρών τελείωσε, ο Sheen πούλησε τα δικά του σπίτια για να το χρηματοδοτήσει.

«Είχα ένα σπίτι στην Αμερική και ένα σπίτι εδώ και έκανα ό,τι χρειαζόταν», είπε στο Big Issue για το Letter to My Younger Self. «Ήταν τρομακτικό και απίστευτα αγχωτικό. Θα το πληρώνω για πολύ καιρό».

Ο Sheen είπε ότι όταν «πέρασε στην άλλη πλευρά», συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα και, αν μπορούσε να συνεχίσει να κερδίζει χρήματα, «δεν θα ήταν αυτό που θα τον κατέστρεφε». Έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα χρήματα που κερδίζει από την υποκριτική για να χρηματοδοτήσει περισσότερες δράσεις.

«Υπήρχε κάτι πολύ λυτρωτικό στο να το κάνω, γιατί θα μπορέσω να τα κερδίσω ξανά. Ουσιαστικά έχω μετατραπεί σε μια κοινωνική επιχείρηση, έναν μη κερδοσκοπικό ηθοποιό».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Sheen έχει συνεργαστεί με μια σειρά από οργανώσεις κοινωνικών μονάδων.

Το 2017, δημιούργησε την End High Cost Credit Alliance για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν πιο προσιτούς τρόπους δανεισμού χρημάτων και έχει δεσμευτεί με 50.000 λίρες σε διάστημα πέντε ετών για να χρηματοδοτήσει μια υποτροφία που θα βοηθά Ουαλούς φοιτητές να πάνε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Είναι προστάτης πολλών βρετανικών φιλανθρωπικών οργανώσεων και ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Εργατικού Κόμματος και της ηγεσίας του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Sheen, πρωταγωνιστής των Twilight, Good Omens και Frost/Nixon, αποκάλυψε ότι το πρώτο «σημείο καμπής» στη ζωή του ήταν μετά από μια παραγωγή 72 ωρών του The Passion στους δρόμους της γενέτειράς του Port Talbot το 2011.

«Γνώρισα ανθρώπους και οργανισμούς στην πόλη μου που δεν ήξερα ότι υπήρχαν. Μικρές ομάδες που προσπαθούσαν να βοηθήσουν νεαρούς, που είχαν αρκετή χρηματοδότηση για να κάνουν μια μικρή διαφορά στη ζωή ενός παιδιού» είπε.

«Επέστρεψα για να τους επισκεφτώ τρεις ή τέσσερις μήνες αργότερα και έμαθα ότι η χρηματοδότηση είχε τελειώσει και ότι ο οργανισμός δεν υπήρχε πια».

Συνειδητοποίησε ότι η διαφορά μεταξύ του να είναι λίγο καλύτερη ή όχι η ζωή αυτού του παιδιού ήταν τελικά ένα μικρό τίμημα για να το χρηματοδοτήσει.

«Και ήθελα να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ήθελα απλώς να γίνω προστάτης ή η φωνή υποστήριξής τους. Ήθελα πραγματικά να κάνω περισσότερα από αυτό. Τότε σκέφτηκα ότι πρέπει να επιστρέψω και να ζήσω ξανά στην Ουαλία».

Με πληροφορίες του Guardian

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM