ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η επιστροφή των κολασμένων στο Μεξικό

Η επιστροφή των κολασμένων στο Μεξικό Facebook Twitter
Συνοριοφύλακες σταματούν μετανάστες που διασχίζουν τον Ρίο Γκράντε, στις 19 Σεπτεμβρίου.
0

Έπειτα από αρκετές ημέρες διαβίωσης σε άθλιες συνθήκες, κάτω από τη γέφυρα της πόλης Ντελ Ρίο στο Τέξας, οι τελευταίοι μετανάστες αποχώρησαν από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό. 

Ένα μεγάλο κύμα μεταναστών, οι περισσότεροι από την Αϊτή, είχαν συρρεύσει στον προσωρινό καταυλισμό στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. 

Ο αριθμός τους κατά διαστήματα ξεπερνούσε τους 14.000 καθώς- σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές- κυκλοφορούσαν στα social media φήμες ότι ήταν ανοιχτά τα σύνορα στο Ντελ Ρίο. 

Κάτω από τη γέφυρα εκτυλίχθηκαν χαοτικές σκηνές, μεταξύ άλλων με έφιππους συνοριοφύλακες που κυνηγούσαν μετανάστες. Εικόνες που προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις, ενώ ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «φριχτές» τις σκηνές με τους έφιππους και υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι «θα το πληρώσουν». 

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες στον καταυλισμό. Οι ΗΠΑ απέλασε με 17 πτήσεις περίπου 2.000 ανθρώπους από την Αϊτή. 

Ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα σε περίπου 12.400 ανθρώπους, τουλάχιστον προσωρινά, ενώ κάνουν αιτήσεις για άσυλο ή επικαλούνται άλλους νομικούς λόγους για την παραμονή τους. Περίπου 5.000 άνθρωποι είναι υπό κράτηση και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για να αποφασιστεί αν θα απελαθούν ή θα τους επιτραπεί να κάνουν αίτηση για να παραμείνουν στη χώρα. Κάποιοι από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον καταυλισμό επέστρεψαν στο Μεξικό. 

Φωτογράφος του Getty Images κατέγραψε με το φακό του τις προηγούμενες ημέρες κάποιες από τις πρωτοφανείς εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο Ντελ Ρίο. 

mexico Facebook Twitter
Τμήμα του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.
mexico Facebook Twitter
Συνοριοφύλακες σταματούν μετανάστες που διασχίζουν τον Ρίο Γκράντε, στις 19 Σεπτεμβρίου.
mexico Facebook Twitter
Μετανάστης από την Αϊτή φορτίζει το smartphone του, αφότου διέσχισε τα σύνορα από τον καταυλισμό στο Ντελ Ρίο του Τέξας, προς το Σιουδάδ Ακούνα στο Μεξικό.
mexico Facebook Twitter
Αγόρι προσπαθεί να κάνει μπάνιο με ένα δοχείο νερού, στον καταυλισμό μεταναστών, στις 21 Σεπτεμβρίου. Οικογένειες ζούσαν εκεί σε αυτοσχέδια καταλύματα, από κλαδιά δέντρων.
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ