Η Βιρτζίνια απαγόρευσε την απελευθέρωση μπαλονιών στον ουρανό: «Ζημιά στη θαλάσσια ζωή»

Η Βιρτζίνια απαγόρευσε την απελευθέρωση μπαλονιών στον ουρανό: «Ζημιά στη θαλάσσια ζωή» Facebook Twitter
Pixabay
0

Η Βιρτζίνια απαγόρευσε την σκόπιμη απελευθέρωση μπαλονιών σε εξωτερικό χώρο, ενώ όσοι παραβαίνουν τον νέο νόμο θα λαμβάνουν πρόστιμο 25 δολαρίων ανά μπαλόνι. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι νομικές αρχές προσπαθούν να περάσουν το σχετικό μέτρο εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, επικαλούμενες έρευνα που διαπίστωσε ότι τα μπαλόνια συνιστούν από τις κορυφαίες πηγές λυμάτων στις παραλίες. 

Ο σχετικός νόμος προβλέπει πρόστιμο 25 δολαρίων για κάθε μπαλόνι που απελευθερώνεται σκόπιμα, ενώ παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών που θα αφήνουν ένα μπαλόνι με κατεύθυνση κάποιον ενήλικα, δεν θα κατηγορούνται για την πράξη τους, αντιθέτως το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ενήλικα. 

Έρευνα των Virginia Aquarium & Marine Science Center και Clean Virginia Waterways του Longwood University διαπίστωσε ότι τα πώματα από μπουκάλια και τα μπαλόνια συγκαταλέγονται στα αντικείμενα που βρίσκονται συχνότερα στα σκουπίδια παραλιών της Βιρτζίνια. 

Δεύτερη σχετική έρευνα διαπίστωσε πως τα απομεινάρια μπαλονιών ήταν το συνηθέστερο σκουπίδι στα απομακρυσμένα κοραλλιογενή νησιά της Βιρτζίνια. 

«Τα απορρίμματα μπαλονιών εγείρουν ιδιαίτερη ανησυχία λόγω του δυνητικά σημαντικού αντίκτυπου σε θαλάσσια πτηνά, θαλάσσιες χελώνες και θαλάσσια θηλαστικά», σχολίασε η Κριστίνα Τραπάνι, επικεφαλής της έρευνας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι θαλάσσιες χελώνες, στις οποίες «το πλαστικό στο στομάχι μιμείται την αίσθηση του κορεσμού, με αποτέλεσμα να αγνοούν την ανάγκη αναζήτησης άλλων πηγών τροφής και τελικά να πεθαίνουν από πείνα», εξηγεί το WWF. 

Τα μπαλόνια συχνά απελευθερώνονται κατά λάθος από παιδιά αλλά και στη διάρκεια εκδηλώσεων με ενήλικες, όπως gender reveal πάρτι. Ήδη στη Βιρτζίνια απαγορεύεται η σκόπιμη απελευθέρωση 50 ή περισσότερων μπαλονιών ανά ώρα. Σύμφωνα με σχετικό νόμο, οι παραβάτες πληρώνουν πρόστιμο 5 δολαρίων ανά μπαλόνι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM