Τσιόδρας: Το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Τσιόδρας: Το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού Facebook Twitter
eurokinissi
0

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και θα μείνει, δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «από εδώ και στο εξής οι προβλέψεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις άγνωστες παραμέτρους είναι οι ακόλουθες: Είναι απαραίτητη η ποιοτική επιτήρηση με νέα εργαλεία. Η ανοσία θα είναι και φυσική, εκτός από τα εμβόλια, και πιθανόν μακράς διαρκείας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν η εξέλιξη ιού, οι μεταλλάξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι βασικές παράμετροι για το επόμενο διάστημα θα είναι «ο εμβολιασμός μας μια φορά τον χρόνο και η αντιμετώπιση του ιού με έξυπνα μέτρα τα οποία θα έχουν ευρεία κοινωνική αποδοχή».

Σημειώνεται πως καθ'όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Τσιόδρας δεν έβγαλε ούτε δευτερόλεπτο τη μάσκα που φορούσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ NASA

Ελλάδα / Ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος, μετά το σχολείο, ασχολείται με την αποστολή που ετοιμάζει από κοινού με τη NASA

Ένα 15χρονο αγόρι από την Ελλάδα, μαθητής Γ’ Γυμνασίου, έχει τραβήξει την προσοχή με το ενδιαφέρον του για την κβαντική φυσική και τη φιλόδοξη ερευνητική του ιδέα, την οποία παρουσίασε στη NASA και πλέον την αναπτύσσουν από κοινού
THE LIFO TEAM