0
LIFO PICKS

Το ανεπιτήδευτα κομψό σπίτι του νεαρού μουσικού Troye Sivan στη Μελβούρνη

Ο Αυστραλός μουσικός Troye Sivan έχει ένα όμορφο, ανεπιτήδευτο και φοβερά διακοσμημένο σπίτι στη Μελβούρνη. Το εν λόγω σπίτι είναι ένα γνήσιο αρχιτεκτονικό κόσμημα. Χτίστηκε το 1869 ως γήπεδο χάντμπολ, μετατράπηκε σε εργοστάσιο τούβλων το 1950 και το 1970 ο διάσημος Αυστραλός αρχιτέκτονας John Mockridge το μετέτρεψε σε κατοικία διατηρώντας ανέπαφα τα βικτωριανά χαρακτηριστικά του. Όταν πέρασε στην κατοχή του, ο Troye Sivan συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή David Flack της εταιρείας Flack Studio και δημιούργησε το ηλιόλουστο και γεμάτο ζωντάνια σπίτι που πάντα ονειρευόταν.

Παρόλο που οι σημαντικές δομικές παρεμβάσεις περιορίστηκαν στο ελάχιστο, οι Sivan και Flack έκαναν σημαντικές αλλαγές σε ολόκληρη την ιδιοκτησία: Η κουζίνα και τα μπάνια μεταμορφώθηκαν πλήρως. Προστέθηκαν νέα ενσωματωμένα ντουλάπια και διάτρητες κιγκλιδωμένες λεπτομέρειες που κινούνται στα παραδείγματα του μοντερνισμού του 20ού αιώνα ενώ οι καινούργιες μεγάλες διπλές πόρτες στην τραπεζαρία δημιουργούν μια πιο οικεία σχέση μεταξύ του σπιτιού και του κήπου. 

Παρά το πολυγλωσσικό μπρίο της διακόσμησης, ο Sivan εξασφάλισε ότι η ουσία του σπιτιού θα παραμείνει, σύμφωνα με τα λόγια του, «αναμφίβολα αυστραλιανή, από τα φυτά στον κήπο μέχρι την τέχνη στους τοίχους». Η συλλογή ζωγραφικής και γλυπτικής του τραγουδιστή περιλαμβάνει έργα Αυστραλών καλλιτεχνών, όπως ο Sydney Ball, η Karen Black και η Nell, και μια ενδιαφέρουσα σειρά νέων, σύγχρονων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Gregory Hodge, Tom Polo και Ramesh Mario Nithiyendran.

Πηγή: Architectural Digest

Lifo Picks

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ