The METAXA Cocktail Experience: Πώς να φτιάξετε γιορτινά cocktails στο σπίτι σας

The METAXA Cocktail Experience: Πώς να φτιάξετε γιορτινά cocktails στο σπίτι σας Facebook Twitter
0

Η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να βρεθεί ακόμη και στα πιο απλά πράγματα. Σε ένα φαγητό μαγειρεμένο με αγάπη, σε ένα λαμπερό στολίδι, σε ένα κοκτέιλ δημιουργημένο με εκλεπτυσμένα συστατικά, ενδιαφέρουσες γεύσεις και μοναδικά αρώματα.

Τα φετινά Χριστούγεννα, όσο διαφορετικά κι αν είναι, τα Αστέρια του METAXA «λάμπουν» μέσα από τις γευστικές μας δημιουργίες σε γιορτινά κοκτέιλ που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μας, εύκολα και γρήγορα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το εμβληματικό ελληνικό ποτό ως τη βάση μας και μερικά απλά συστατικά που θα δώσουν την απαραίτητη γιορτινή δόση στην ατμόσφαιρα.

 

Deep Dive

 

Συστατικά:

50 ml METAXA 12 Αστέρων
15 ml λικέρ κουφοξυλιάς
10 ml χυμό λεμονιού
2 σταγόνες αρωματικά bitters
Tόνικ

Γαρνιτούρα: Φέτες αγγουριού

Παρασκευή: 

Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε το METAXA 12 Αστέρων, το λικέρ κουφοξυλιάς, το λεμόνι και τα αρωματικά bitters. Απογεμίζουμε με τόνικ και γαρνίρουμε με μία φέτα αγγούρι.

Orange Summit

Συστατικά:

50 ml METAXA 7 Αστέρων
50 ml χυμό πορτοκάλι
20 ml χυμό μοσχολέμονου
3 σταγόνες bitter σοκολάτας
15 ml σιρόπι ζάχαρης

Γαρνιτούρα: Φέτες πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας

Παρασκευή:

Σε ένα σέικερ τοποθετούμε τρία παγάκια. Προσθέτουμε το METAXA 7 Αστέρων, τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό μοσχολέμονου, τα bitter σοκολάτας και το σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάμε για μερικά λεπτά. Γεμίζουμε ένα χαμηλό ποτήρι με μερικά παγάκια και σουρώνουμε. Γαρνίρουμε με φέτες ή ξύσματα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ