Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα βρεφικής κρέμας

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα βρεφικής κρέμας Facebook Twitter
Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα βρεφικής κρέμας - Βρέθηκε κάδμιο (Pixabay)
0

Στην ανάκληση παρτίδας βρεφικής κρέμας προχώρησε ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού ανακαλείται η «παρτίδα 01960291R του προϊόντος βρεφική κρέμα NESTLE SINLAC 6×500g μετά από ενημέρωση της υπεύθυνης εταιρείας ότι ανιχνεύτηκε κάδμιο σε επίπεδα μεγαλύτερα του ευρωπαϊκού ορίου (κατά μέσο όρο 0,087ppm έναντι 0,04ppm), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

»Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά. 

»Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM