Έχετε περισσότερους άντρες ή γυναίκες πελάτες;

Άντρες που αγοράζουν για τις γυναίκες αλλά και γυναίκες που αγοράζουν για τον εαυτό τους. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν μια συλλεκτική μανία με τα κοσμήματα Φανουράκης και ενημερώνονται συνέχεια για τις νέες κυκλοφορίες.

Διαλέγουν με διαφορετικά κριτήρια οι άντρες και οι γυναίκες;

Όχι απαραίτητα. Απλά, οι άντρες το σκέφτονται περισσότερο γιατί προσπαθούν να μαντέψουν τις διαθέσεις. Έχουν, όμως, έναν πραγματικό ενθουσιασμό που αποτελεί το μόνιμο άλλοθι. Σπάνια έχουν έρθει για αλλαγές.

Υπάρχει συγκεκριμένη αδυναμία σε ένα είδος;

Εξαρτάται από την περίπτωση. Τα δαχτυλίδια και τα σκουλαρίκια είναι, αναμφισβήτητα, πρώτα στην κατηγορία τους, αλλά οι πελάτες μας επιλέγουν συγκεκριμένα design κομμάτια που αποτελούν έργα τέχνης.

Έχετε ειδικές παραγγελίες;

Σπάνια, αλλά συμβαίνει. Τα κοσμήματα είναι μοναδικά, άρα υπάρχει το στοιχείο της αποκλειστικότητας. Έχουν έντονη προσωπικότητα και απευθύνονται σε ανθρώπους που πιστεύουν στην καθημερινή πολυτέλεια.

Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών σας;

Έρχονται πολλά νέα ζευγάρια που επιλέγουν κάτι αγαπημένο, αλλά έχουμε και άντρες που αγοράζουν τακτικά και κατ’ εξακολούθηση μόνο από το κοσμηματοπωλείο Φανουράκης τα τελευταία 20 χρόνια.

Ποια είναι η τελευταία συλλογή;

Μια σειρά από δαχτυλίδια με κινητή βάση, που φοριούνται με διαφορετικούς τρόπους. Κάθε μέρα μπαίνουν και καινούργια κομμάτια στις προθήκες, χωρίς όμως τη λογική της εποχικής συλλογής.

Υπάρχουν κάποια κομμάτια που έχουν γίνει διάσημα;

Η σειρά με τα έντομα που ξεκίνησε τελείως τυχαία -από ένα παιδικό βραχιόλι-, αλλά και τα λουλούδια με μια ιδιαίτερη τεχνική βαφής, οι κορσέδες… Όλα έχουν μια μοναδική έμπνευση και ξεχωριστή ιστορία.

Εσύ τι θα διάλεγες;

Δύσκολο, γιατί μου αρέσουν όλα. Αλλά στα βραχιόλια έχω μια αδυναμία…

Πες μου κάτι που δεν ξέρω... 

To ιστορικό κατάστημα Φανουράκης βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου μετράει ήδη ενάμισι αιώνα ζωής (επίσημα από το 1860).
Οι τιμές ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν τις 73.000 ευρώ - ένα βραχιόλ  από λευκόχρυσο και διαμάντια.
Το πιο φανατικό κοινό είναι οι Γαλλίδες (υπάρχει κατάστημα Φανουράκης στην avenue Raymond Poincaré), αλλά το ίδιο ενθουσιώδεις είναι και οι Νεοϋορκέζες (στο Bergdorf Goodman).
Η τελευταία που φωτογραφήθηκε με κοσμήματα Φανουράκης ήταν η ηθοποιός Κate Bosworth για ένα editorial της αμερικάνικης «Vogue».