Η ΥΠΕΕ του κ. Κλαδά (στενού συνεργάτη του Μαξίμου) προσπαθεί τώρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και σε σημερινή ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι η έρευνα για τα 5.000.000 του Θέμου διεξάγεται από 02.11.2007 και στο διάστημα αυτό «έχουν γίνει όλες οι επιβαλλόμενες ενέργειες». Και προσθέτει ότι ο δημοσιογράφος κλήθηκε αρχικά προφορικά την 28.12.2007 και κατόπιν με έγγραφό της 31.12.2007 να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Το θέμα είναι όμως πότε κατέθεσε ο Θέμος τα 5.000.000 για τα οποία κατηγορείται, πόσο καιρό έκανε η ΥΠΕΕ να τον καλέσει για εξηγήσεις και τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και μαχητικού δημοσιογράφου.

Εμείς επιμένουμε στις πληροφορίες που έχουμε αποκαλύψει ήδη. Ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε τα 5.000.000 σε δύο ισόποσες δόσεις (από 2.500.000, περίπου) στις 21 και 23 Ιουλίου 2007. Πέρασαν δηλαδή τέσσερεις ολόκληροι μήνες μέχρι να τον καλέσει η υπηρεσία του κ. Κλαδά. Τι μεσολάβησε στο διάστημα αυτό; Πότε ενημέρωσε η τράπεζα BNP τις αρμόδιες Αρχές (οφείλει να το κάνει αμέσως). Εμείς πάντως γνωρίζουμε ότι στο διάστημα αυτό η κα Τσέκου επισκέπτεται τον κ. Θέμο με το επίμαχο DVD, αυτός δεν το δημοσιεύει και ούτε το... κρατάει, γίνεται η συνάντηση του «δημοσιογράφου» με τον Γιάννη Ανδριανό, ο Ζαχόπουλος πηδάει από το μπαλκόνι, η κυβέρνηση κάνει κι αυτή πρόβες γι' αυτοκτονία σε άλλο μπαλκόνι και ο Μάκης έκπληκτος ανακαλύπτει ο Θέμος γράφει άρθρα για την κυβέρνηση καλύτερα κι από τον κ. Ρουσόπουλο.

Επισημαίνουμε και τα εξής: Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, επικεφαλής της ΥΠΕΕ ήταν ο κ. Αργυρός, άνθρωπος του κ. υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος έχει επίσης πολύ καλές σχέσεις με το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Μετά τις εκλογές, την ΥΠΕΕ αναλαμβάνει ο κ. Κλαδάς, που απασχολείτο μέχρι τότε στο Μαξίμου και θα κληθεί τώρα να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Π. Πούλιος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμα όσα είπε χθες ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Γράφαμε προηγουμένως για τον Μάκη που ανακάλυψε, λέει, έκπληκτος ότι ο Θέμος έγραφε υπέρ του... Καραμανλή - τη στιγμή βέβαια που το είχε πάρει χαμπάρι η μισή Ελλάδα. Αρχίσαμε επίσης να ιχνηλατούμε την αλήθεια με τα 5.000.000. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν κι άλλα καλά κρυμμένα μυστικά για τις επαφές τέταρτου τύπου της κυβέρνησης με το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Πότε, για παράδειγμα, άρχισαν αυτές οι επαφές; Απολύτως αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές ισχυρίζονται ότι το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» άρχισε να φλερτάρει το Μαξίμου από την περασμένη άνοιξη. Η προσέγγιση όμως προσέκρουε στον κ. Θ. Ρουσόπουλο που τα είχε πάρει κανονικά με όσα έγραφε η εφημερίδα για τη βίλα του και τη σύζυγό του. Τελικά, φαίνεται ότι η λύση βρέθηκε μέσω του Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος έφερε σε επαφή τη διεύθυνση της εφημερίδας (πλην Μάκη) με το διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, τον Γιάννη Αγγέλου.

Η συνάντηση πρέπει να έγινε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Έκτοτε η «αποκαλυπτική εφημερίδα» τίθεται στις υπηρεσίες του Μαξίμου και η γραμμή της κινείται μεταξύ του «χτυπάμε τους υπουργούς, δεν αγγίζουμε Καραμανλή» και μερικών soft αποκαλύψεων. Οι βολές όμως κατά του κ. Ρουσόπουλου συνεχίστηκαν (η αλήθεια να λέγεται), πράγμα που εξηγεί και κάτι άλλο: Τη σαφή πλέον διαφοροποίηση του κ. Ρουσόπουλου από τους κ. Αγγέλου και Ανδριανό και το περίεργο παιχνίδι που έπαιζε ο πρώτος τις τελευταίες ημέρες με το όνομα του κομιστή. Να ρωτήσουμε το Μαξίμου αν αληθεύουν όλα αυτά, ή πρόκειται (πάλι) για κακόβουλες πληροφορίες; Έχει πλέον καμία σημασία μια διάψευση (ή επιβεβαίωση), όταν οι εφημερίδες γράφουν ότι ο κ. Ανδριανός «φέρεται ότι κατονόμασε τον Θέμο Αναστασιάδη ως τον άνθρωπο που μεσολάβησε στην παράδοση στη Νέα Δημοκρατία του επίμαχου DVD με τις προσωπικές στιγμές του κ. Ζαχόπουλου» και ο συν-εκδότης του, ο Μάκης, υπαινίσσεται πράγματα πολύ χειρότερα;