Αρχείο

Facebook Twitter
0
1Ξέρεις κανέναν τρόπο να μην πάω φαντάρος; Λόγοι υγείας, κ.λπ.; DENTHELOS

Θα ήθελα πολύ να σου απαντήσω χιουμοριστικά, αλλά δεν μπορώ, γιατί πιστεύω ότι δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Αν ήμουν αγόρι, ίσως να ήταν διαφορετικά. Έτσι, λοιπόν, στα σοβαρά, ξέρω αρκετούς ανθρώπους που έχουν πάρει απαλλαγή. Για λόγους υγείας, αληθινούς ή λιγότερο αληθινούς. Ξέρω και ανυπότακτους. Επίσης, έχω συναντήσει και συνομιλήσει με δηλωμένους αντιρρησίες συνείδησης. Δεν μου δίνεις και περισσότερες πληροφορίες για τον λόγο που δεν μπορείς ή δεν θέλεις ή απλώς βαριέσαι να υπηρετήσεις τη Μαμά Πατρίδα. Το θέμα του στρατού και της ενδεχόμενης αποφυγής της θητείας είναι μεγάλο και σύνθετο. Η στήλη δεν μπορεί να σε βοηθήσει με έτοιμες λύσεις. Συγγνώμη κιόλας!

2Τι φοβάσαι; (Sani59)

Τους οδοντιάτρους και τα ταξίδια με αυτοκίνητο.

3Πόσα λεφτά έχεις στην τράπεζα; Sineplexus

Ωχ, τι έγινε εδώ; Μας την πέσανε τα ΣΔΟΕ; Περίμενε σίνεπλεξ, να κάνω τη σούμα. Έχω τρεις λογαριασμούς, πέντε και οκτώ και οκτακόσια ίσον δεκατρείς χιλιάδες οκτακόσια ευρώ σύνολο. Είχα πιο πολλά, αλλά τα έφαγα. Η μήπως «μαζί τα φάγαμε», που είναι και της μόδας;

4Έχω ερωτευτεί έναν συμμαθητή μου στο φροντιστήριο, αλλά δεν έχω κανένα σημάδι ότι ενδιαφέρεται κι εκείνος για μένα. Πώς μπορώ να το καταλάβω; ΑΑΛ.

ΑΑΛ, αλάλιασα, γιατί αδυνατώ να καταλάβω αν είσαι αγόρι ή κορίτσι. Από το mail σου κι από το nickname σου δεν προκύπτει αυτό το στοιχείο. Πάνω στο ψάξιμο, συνειδητοποίησα μια μεγάλη αλήθεια. Δεν πά' να είσαι άντρας, γυναίκα ή τσαγιέρα, κανόνες δεν υπάρχουν. Η αγωνία για το αν αρέσουμε σ' αυτόν ή σ' αυτήν που μας αρέσει είναι κοινή για όλους. Τα σημάδια που «πιάνουμε» είναι θολά και τείνουμε να τα ερμηνεύουμε αυθαίρετα ή όπως μας συμφέρει, ανάλογα με τη φάση. Καλή τύχη!

5Με τι μαχαιροπήρουνα τρώγονται τα σαλιγκάρια; Adonis3345

Τα γαλλικά σαλιγκάρια, επειδή είναι μαντάμ σουσούδες, κυκλοφορούν με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο escargots και τρώγονται με μια ειδική λαβίδα -μοιάζει με κυρτό ψαλιδοκούταλο- με την οποία τα κρατάς (στο αριστερό) και μ' ένα πιρουνάκι με δύο λάμες, το οποίο χρησιμοποιείς για να αφαιρέσεις το σκουλήκι. Τα ελληνικά σαλιγκάρια είναι πιο απλοί τύποι: τρώγονται με τα δάχτυλα, το στόμα (ρουφηχτά) και πολλές παπάρες. Οι μπουμπουριστοί χοχλιoί της Κρήτης αρκούνται σε μια γερή οδοντογλυφίδα, αν και ένα κρητικό μαχαίρι κάνει σχεδόν πάντα τη δουλειά.

6Μπορείς να πιστέψεις ότι ο φίλος μου με χώρισε επειδή μένω στη Βούλα; Το σπίτι του είναι στους Θρακομακεδόνες και δεν μπορεί λέει, να καίει τόση βενζίνη για να έρχεται να με παίρνει για να βγούμε (εγώ δεν οδηγώ). Και δεν έχει κανένα τζιπ, με μηχανάκι έρχεται. Daylitefrau

Πάνω στην ώρα σ' έφτυσε ο νέος. Με τέτοιο κρύο, Βούλα-Θρακομακεδόνες με μηχανάκι, θα είχατε πεθάνει από πούντα πριν διασχίσετε την Εθνική. Από αγάπη το έκανε και ωριμότητα ή «απλώς δεν σε γουστάρει», που ήταν και ο τίτλος μιας από τις αγαπημένες μου ταινίες.

7Γιατί λέγονται οι Δεξιοί στη Αμερική «τσάι πάρτι»; Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι το σωστό; GkorTeX

«Tea party» είναι το όνομα μιας μάλλον υπερσυντηρητικής φράξιας του ρεπουμπλικανικού κόμματος, με πρωθιέρεια τη «γουστάρω να σφάζω μωρά φώκιας» αξέχαστη κυρία Σάρα Πέιλιν. Έλκει την ονομασία του από το Boston Tea Party, που ακούγεται πολύ αβρό, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα ακτιβιστικό επεισόδιο που σημάδεψε τις πρώτες σελίδες των σχέσεων μεταξύ της κραταιάς Βρετανίας και των «αποικιών της» στη Βόρεια Αμερική. Τα επεισόδια εξελίχθηκαν ραγδαία και οδήγησαν σε μια σειρά άλλων γεγονότων, στην Αμερικανική Επανάσταση και την απόσχιση των Βόρειων Πολιτειών από τη βρετανική κυριαρχία. Δηλαδή, στη γέννηση του αμερικανικού έθνους. Όταν λες, λοιπόν, σε Αμερικανό «tea party», ξέρει ότι ακολουθούν μεγάλοι μπελάδες.

8Έρχεσαι Θεσσαλονίκη συχνά; Σ' έχω δει κοντά στο «Ηλέκτρα». Θα ήθελα να πηγαίναμε για καμιά μπίρα. LoneRangers@Kal.

Ερχόμουν πολύ τακτικά για δουλειά και παρέες, αλλά τα τελευταία χρόνια  μόνο λίγο. Νομίζω ότι θα ξαναπάω την επόμενη ακριβώς εβδομάδα, πάντως. Άκου τώρα σύμπτωση. Δεν πίνω μπίρα, όμως, καθόλου! Δεν ξέρω αν θα μείνω στο Ηλέκτρα, περιμένω να μου πει ο άντρας μου και δεν μου λέει. Γκρρρ.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ