Να ταξιδεύεις!

Να ταξιδεύεις! Facebook Twitter
0

Βρες το σημείο προορισμού σου, κλείσε το εισιτήριό σου, ετοίμασε τη βαλίτσα σου και "απογειώσου". Όταν όλα σου φαντάζουν μικρά, άνοιγε τα φτερά σου για να ανακαλύψεις και να γεμίσεις τον εσωτερικό σου κόσμο με νέες εικόνες, νέα βιώματα, νέες αισθήσεις.


Μπες στο αεροπλάνο και αφήσου στη μαγεία του ταξιδιού. Νιώσε την αδρεναλίνη την ώρα που τροχοδρομεί το αεροπλάνο για να σηκώσει τη "μύτη" του και να σε ταξιδέψει ψηλά στα 37.000 πόδια, εκεί που η πλάση φαντάζει αστείρευτη. Νιώσε ότι είσαι στη μέση του πουθενά, ότι ακροβατείς στον αέρα ανάμεσα στα σύννεφα. Ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος μπροστά στον άνθρωπο. Απόλαυσε τη θέα από τα φώτα των πόλεων το βράδυ από το παράθυρο του αεροπλάνου, γοητεύσου από τη θάλασσα που φαίνεται σαν ζωγραφιά λες και έχει "δραπετεύσει" από πίνακα ζωγραφικής. Νιώσε τη μαγεία της φύσης στον ουρανό. Τις αχτίνες του ήλιου την ώρα που ξεπροβάλλει. Τη δύση του ήλιου και τις εναλλαγές των χρωμάτων. Νιώσε δέος για την απεραντοσύνη που απλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Κάνε τους συλλογισμούς σου στα 37.000 πόδια.


Διάλεξε τον προορισμό σου και βρες όχι μόνο τα πιο γνωστά αξιοθέατα, αλλά εκείνα τα μικρά και άγνωστα που έχουν να πουν τη δική τους ιστορία. Περπάτησε στα σοκάκια και παρατήρησε την κάθε λεπτομέρεια, από τα αρχοντικά κτίρια μέχρι και τα πλακόστρωτα σοκάκια. Τις όμορφες αυλές, εκείνο τον ποταμό που δεσπόζει επιβλητικός και δίνει μια άλλη όψη. Νιώσε την αύρα της πόλης. Δοκίμασε τη γεύση που θα αναστατώσει τον ουρανίσκο σου. Φωτογράφισε κάθε σπιθαμή, κάθε τοπίο από τη δική σου οπτική. Κατέγραψέ τα στο νου σου τόσο δυνατά, ώστε να μπορείς να γυρίζεις νοερά σε αυτές τις στιγμές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ