ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.12.2021 | 16:17

Toxic positivity

... ή αλλιώς η πιο "σπαστική" συμπεριφορά στον πλανήτη. Είναι ο πιο δόκιμος όρος που μπορώ να σκεφτώ - διαφορετικά θα αρχίσω τα βαρύγδουπα και θα με βαρεθώ ακόμα και εγώ η ίδια. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν κρατούν την "θετική στάση/ενέργεια" μόνο για τον εαυτό τους, αλλά προσπαθούν να πείσουν και εσένα να βλέπεις έτσι όλες τις καταστάσεις, όσο δύσκολες και αν είναι. Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους νουθεσίες στον υπόλοιπο κόσμο: 1)Μάθετε να είστε ρεαλιστές και να μην αποφεύγετε τα προβλήματα 2)Υγιή συναισθήματα είναι όλα, ακόμα και η συνειδητοποίηση πως είσαι πολύ κουρασμένος ή αγχωμένος 3)Όχι, δεν λύνονται όλα με την δύναμη της σκέψης, ούτε αν λες 40 φορές κάθε πρωί τα affirmations σου 4)Επίσης όχι, δεν πηγαίνουν όλα καλά στο τέλος, υπάρχει και ο πόνος και το άγχος και το στρες και οι ατυχίες. Να μάθετε να τα διαχειρίζεστε όλα αυτά και όχι να το παίζετε τρελλίτσες. Αυτά και ξεκολλάτε λίγο. Ανθρώπινα είναι όλα.
1
 
 
 
 
σχόλια

Τέτοιου είδους συμπεριφορές πάσχουν από ρεαλισμό και υποκειμενικότητα.

Δεν πρέπει να αποφεύγεις/καταπιέζεις τα αρνητικά σου συναισθήματα και να τα μασκαρεύεις ως θετικά γιατί αργά ή γρήγορα θα σε στοιχειώσουν και θα έχουν αρνητική επίπτωση στην ψυχική σου υγεία.

Αν μη τι άλλο όλα τα συναισθήματα μας είναι εργαλεία και μέρος του εαυτού μας και της ζωής μας. Η τυφλή αισιοδοξία που προβάλλουν τέτοια άτομα-στον εαυτό τους αλλά και στους άλλους-λειτουργεί αντιφατικά ως προς την αντιμετώπιση καθημερινών καταστάσεων.

Προσωπικά αποφεύγω τέτοια 'happy go lucky' άτομα, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Υ.Σ. Υπάρχει και ο αντίποδας, άτομα που τα βλέπουν όλα αρνητικά. Και αυτά εξίσου τοξικά.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Βγάλε από μέσα σου ό,τι κρύβεις
ή φοβάσαι να παραδεχτείς