ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.10.2021 | 10:14

Μπέρδεμα

Πριν ένα μήνα περίπου, μια οικογενειακή φίλη μου πρότεινε αν μπορώ να αναλάβω το γιο της που πάει στην Β λυκειου στα πρακτικά μαθήματα. Είμαι 25 ετών και κάνω μεταπτυχιακό, ενώ παράλληλα δουλεύω και στον τομέα μου. Δέχτηκα να τον αναλάβω υπό τους δικούς μου όρους, μια και δεν μου περισσεύει χρόνος και μόνο ΣΚ μπορούμε να κάνουμε. Αυτός όμως πέρα του ότι κάθε φορά δεν θυμάται ουτε τα βασικά, κάθε μάθημα αλλάζει την ώρα, ακόμα και τη μέρα αρκετές φορές ενώ του εξήγησα ότι είναι πολύ δύσκολο τις καθημερινές, για ηλιθιους λόγους. Πχ ότι έχει ποδόσφαιρο.. Επιπρόσθετα θέλει κατοικον, που το σπίτι του είναι 1 ώρα από τη δουλειά μου και τρέχω με τα μέσα να πάω μόλις σχολαω. Παράλληλα μου είχαν βρει κ άλλη μαθήτρια άλλης τάξης στην περιοχή τους, της οποίας είχα πει ότι μόνο μια φορά μπορώ να τρέχω μέχρι εκεί, και ενώ στην αρχή συμφώνησε, μετά είπε ότι δεν θέλει να κάνει ΣΚ. Όμως δεν ήθελαν να αλλάξουν και κοπέλα. Πως να το διαχειριστώ; θεωρώ ότι το ποσό που τους χρεώνω είναι γελοίο για όλη αυτή την ταλαιπωρία και δεν μου μένει καν χρόνος για το διάβασμα μου, γιατί θέλουν να γίνεται το δικό τους.
ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ (16) ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ (24)
8
 
 
 
 
σχόλια

Με φίλους και συγγενείς ποτέ δεν κάνουμε συμφωνίες για δουλειά. Γιατί για το Χ,ψ λόγο δε συμφωνείς και παρεξηγείσαι. Θα πρότεινα να οριστικοποιησεις τις μέρες και ώρες που δουλεύεις σε αυτούς και ότι δε μπορείς να αλλάζεις το πρόγραμμα για ευνόητους λόγους. Αν δε γίνεται τότε σταματά και αφιερωσε το χρόνο σου σε διάβασμα και την κυρίως εργασια.

Να πεις κάτι στην φίλη σου για να απεγκλωβιστείς: «οι συνεχείς αλλαγές ωρας και μέρας δεν είναι συμβατές με το επιβαρυμένο πρόγραμμα μου και ταυτόχρονα το ότι έρχεται απροετοίμαστος στα ιδιαίτερα, σημαίνει ότι δεν θα κάνει καλή χρήση του ιδιαίτερου. Με βαση αυτά τα δεδομένα, θα σταματήσω και καλύτερα να βρείτε έναν καθηγητή που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις μέρες κ ωρες και θα τον εμπνεύσει καλύτερα. Και τέλος. Εσύ ορίζεις κ αν οι άλλοι δεν μπορούν να συμβαδίσουν, τότε λήγει η συνεργασία.

Στη θέση σου θα άφηνα και τα δύο ιδιαίτερα και θα αφοσιωνόμουν αποκλειστικά στο μεταπτυχιακό και τη δουλειά μου. Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και θα βρεις την άκρη! Κάθε αρχή και δύσκολη!

Συμφωνώ. Τα ιδιαίτερα μόνο να σε ταλαιπωρούν φαίνεται και χάνεις πολύτιμο χρόνο. Επικεντρώσου στις σπουδές σου. Ευτυχώς έχεις δουλειά, για να καλύπτεις τα έξοδά σου. Δεν χρειάζεσαι τα ιδιαίτερα για αυτό.

Κακως δεχτηκες, την αποσταση την ηξερες κι απο πριν, το ποσό το κανονισες εσυ το βαρος λοιπον πεφτει σε σενα. Μπορεις μονο να πατησεις στην αλλαγη ωρας και να τον αφησεις,. Αν συνεχισεις τα ιδιαιτερα να ξερεις οτι δεν θα σε συστησουν πουθενα ομως. (τα ιδιαιτερα γινινται στο σπιτι του μαθητη παντα για να γλιτωνει χρονο)

Να διευκρινίσω απλώς ότι όταν δέχτηκα την πρόταση, είχα παραιτηθεί από την προηγούμενη μου δουλειά, επομένως τη συγκεκριμένη καθημερινή που ήθελε να κάνουμε μάθημα την είχα ελεύθερη και ήταν κοντά μου. Στο καπάκι μου απάντησαν από άλλη δουλειά και έμπλεξαν τα πράγματα. Επομένως και το ποσό που έθεσα ήταν βάσει της απόστασης από σπίτι μου. Τέλος, το βασικό μου θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν προσπαθεί καν, τα θέλει όλα δικά του, δεν συμβιβάζεται με αυτό που βολεύει εμένα. Για παράδειγμα έχει διαγώνισμα σε λίγες μέρες και του είπα ότι άμα χρειάζεται επιπλέον μάθημα μπορώ μόνο την Κυριακή. Ε αυτός επέμενε ότι δεν θέλει να χάσει την Κυριακή του, ότι ούτε από τις υπόλοιπες του μέρες θα κόψει κάτι για να το βολέψουμε και να κόψω το κεφάλι μου τη μέρα και ώρα που θέλει εκείνος.

Εσύ του άλλαξες μέρα και ώρα, γιατί να συμβιβαστεί με οτι βολεύει εσένα και με απαίτηση; Τα λεφτά και την απόσταση τα ήξερες εξαρχής. Δεν φτάιει γι αυτό ο μαθητής. Το οτι δουλεύεις και κάνεις μεταπτυχιακό αφορά μόνο ο εσένα. Νομίζω οτι εσύ τα θες όλα δικά σου. Λογικό να θέλει κι αυτός ελεύθερο χρόνο μια μέρα όπως θέλεις κι εσύ. Καλύτερα να πεις στην οικογένεια οτι δεν θες να συνεχίσεις γιατί είναι και εις βάρος του παιδιού μακροπρόθεσμα όλο ο αυτό μιας και δεν αποδίδει όπως πρέπει μαζί σου.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
Βγάλε από μέσα σου ό,τι κρύβεις
ή φοβάσαι να παραδεχτείς

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ