Αχ ρε συ Αμπούτσικο, έχω θέμα. Είμαι λίγο γεματούλα (βασικά έχω μπούτια θα μπορούσα να πω) και οκ έχω γνώση και καταλαβαίνω το πρόβλημά μου δεν φοράω μίνι, ούτε κολλητά ρούχα-φορέματα-μπλούζες και δεν προσπαθώ να προκαλώ (όπως είναι συνηθισμένο) αλλά ο πατέρας μου όλη μέρα και όλη νύχτα με πρήζει ότι είμαι αντιαισθητική, και πώς δέχομαι να κυκλοφορώ έτσι στον δρόμο, και σαν δεν ντρέπομαι, και θα με κοροιδεύουν και όλα τα σχετικά και γενικά μου ρίχνει την ψυχολογία γάματα και δεν αντέχω άλλο, Αυτό γίνεται πολλά χρόνια τώρα και δεν αλλάζει (στο σκαρί είμαι ίδια η μάνα μου δλδ και κείνη γεματούλα και βάλε, γιαυτό και δεν φέρει άποψη επί του θέματος -δεν την παίρνει να μιλήσει-). Έχω προσπαθήσει για δίαιτες-άσκηση αλλά χωρίς αποτέλεσμα λόγω ψυχολογικών προβλημάτων (έλλειψη επικοινωνίας με την οικογένεια, έλλειψη φίλων, έλλειψη σχέσης ερωτικής) και η μόνη αδιέξοδος που με ευχαριστεί και με 'καταλαβαίνει' είναι το φαγητό (για την ακρίβεια το γλυκό :P ). Πώς να αντιμετωπίσω την κατάσταση? Σε ευχαριστώώώ-μια 18άρα νέα


Πατέρας σου είναι, αλλά κοίτα: Όχι μόνο έχει άδικο, αλλά σου κάνει και μεγάλο κακό. Μερικές φορές οι γονείς κάνουν μεγάλα λάθη. Αυτό που κάνει ο πατέρας σου είναι ένα από αυτά. Είναι φανερό ότι ο εκφοβισμός του όχι μόνο δεν πετυχαίνει, αλλά εντείνει το πρόβλημα.

 

Είσαι κάπως μικρή για να υψώσεις το ανάστημά σου και τρομαγμένη για να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που γίνεται είναι εντελώς λάθος, λάθος, λάθος. Η εμφάνισή μας σε καμία περίπτωση δεν μας κάνει υπόλογους στους άλλους, μόνο η συμπεριφορά μας. Το είπα σε μια πρόταση, αλλά προσπάθησε να το καταλάβεις. Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι για την εμφάνισή σου. Δεν παραβίασες κάποιον άγραφο νόμο. Δεν βρίσκεσαι σε αδύναμη θέση επειδή έχεις «μπούτια». Η αξία σου δεν έχει σχέση με τα κιλά σου. Οι αδύνατοι δεν είναι ανώτεροι. Και το δικαίωμα της μαμάς σου να μιλήσει ή όχι, είναι ανεξάρτητο από τα δικά της κιλά. Η αξία της, το δικαίωμα να φέρει γνώμη και η σχέση της με τον άντρα της και το παιδί της δεν ανεβοκατεβαίνει μαζί με τη ζυγαριά της. Καταλαβαίνεις τι λέω; Τα κιλά δεν δίνουν ούτε αφαιρούν αξιοπρέπεια. Οι αδύνατοι δεν έχουν κάποιου είδους ηθικό δικαίωμα. Αυτοί που το κάνουν απλώς δεν έχουν τίποτα άλλο να δείξουν.


Το πρότυπο ομορφιάς κάθε εποχής είναι πάντα είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται τελείως εκτός μέσου όρου, στο στατιστικό λάθος. Δεν έχουμε να φάμε; Στη μόδα οι τροφαντές. Πετάμε το φαγητό; Στη μόδα οι ανορεκτικές. Είναι τόσο ψυχρό, ανόητο και επιφανειακό το «ωραίο». Αυτό που στέλνει στον ψυχίατρο κόσμο και ντουνιά είναι η εμμονή του ανθρώπου για το άπιαστο, γι' αυτό που είναι για λίγους, για το όνειρο.


Χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια από τρεις παραγράφους που έγραψε μια άγνωστη. Δεν ξέρω αν έχεις και φίλες/φίλους που μπορούν να σε στηρίξουν. Να ξέρεις ότι το πόσο τρως είναι αποτέλεσμα, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά μάλλον το έχεις καταλάβει. Μην επικεντρώνεσαι για λίγο – ή για πολύ – στο πόσο τρως, αλλά στο κατά πόσο πιστεύεις ότι είναι σωστό να κακοποιείσαι επειδή έχεις «μπούτια.»


Είσαι νέα, και οι νέοι είναι όμορφοι. Τα νιάτα και η φρεσκάδα αρκούν για να φανείς ωραία, τώρα σου ακούγεται κούφιο αυτό που λέω, αλλά κάνε μια δοκιμή. Βρες τι σου πάει, μη φοράς σακιά. Για όλα τα σώματα υπάρχουν κατάλληλα ρούχα. Ασχολήσου με τα μαλλιά σου, βρες τα χρώματα που σου ταιριάζουν, φόρεσε άρωμα, η μόδα εκτός από όργανο βασανιστηρίου μπορεί να γίνει και εργαλείο. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου, προσπαθώντας να περνάς απαρατήρητη. Είναι σα να δίνεις στόχο «δεν αξίζω, επιτεθείτε». Είσαι στην ηλικία που μπορείς να φορέσεις μοδάτα, χρωματιστά ρούχα, είσαι στην ηλικία που μπορείς να γελάς ανέμελα και να φλερτάρεις.


Και τέλος, το πιο σημαντικό: η εμφάνιση είναι σημαντική (όχι τα κιλά, η περιποιημένη εμφάνιση). Αλλά αν θέλεις όπλα για το μέλλον, ακόμη πιο σημαντικό είναι το τι έχεις στο μυαλό σου. Θα περάσουν τα χρόνια και το μόνο που θα έχεις να αφηγηθείς θα είναι οι δίαιτες; Τι θα κάνεις με τη ζωή σου; Αυτές οι ερωτήσεις δεν πρέπει να μπλέκονται με τα κιλά σου, όσο το κάνεις, τόσο χρόνο θα χάνεις. Ο αυτοσεβασμός σου θα αναπτυχθεί με την πνευματική προσπάθεια. Δες ταινίες, διάβασε, πήγαινε σε εκθέσεις, μάθε τι γίνεται στον κόσμο, στη Συρία, στο Αφγανιστάν. Μάθε τι σημαίνει σωστή διατροφή, μάθε για την ιστορία της ομορφιάς, για το μάρκετινγκ της μόδας και των περιοδικών. Μην καταπίνεις μόνο. Πρέπει να μασήσεις, να ρωτήσεις, να κρίνεις, να απορρίψεις. Η διαμόρφωση του χαρακτήρα σου θα διαμορφώσει και τα υπόλοιπα, ακόμη και τα κιλά. Αν κάποτε αποφασίσεις να αδυνατίσεις, θα είναι επειδή ξέρεις το γιατί μέσα σου. Όχι για να ευχαριστήσεις τον όχλο.