Έκτακτο ‘Α, μπα’ Σαββάτου: μια 18χρονη χρειάζεται υποστήριξη

Έκτακτο ‘Α, μπα’ Σαββάτου: μια 18χρονη χρειάζεται υποστήριξη Facebook Twitter
49

 

Αχ ρε συ Αμπούτσικο, έχω θέμα. Είμαι λίγο γεματούλα (βασικά έχω μπούτια θα μπορούσα να πω) και οκ έχω γνώση και καταλαβαίνω το πρόβλημά μου δεν φοράω μίνι, ούτε κολλητά ρούχα-φορέματα-μπλούζες και δεν προσπαθώ να προκαλώ (όπως είναι συνηθισμένο) αλλά ο πατέρας μου όλη μέρα και όλη νύχτα με πρήζει ότι είμαι αντιαισθητική, και πώς δέχομαι να κυκλοφορώ έτσι στον δρόμο, και σαν δεν ντρέπομαι, και θα με κοροιδεύουν και όλα τα σχετικά και γενικά μου ρίχνει την ψυχολογία γάματα και δεν αντέχω άλλο, Αυτό γίνεται πολλά χρόνια τώρα και δεν αλλάζει (στο σκαρί είμαι ίδια η μάνα μου δλδ και κείνη γεματούλα και βάλε, γιαυτό και δεν φέρει άποψη επί του θέματος -δεν την παίρνει να μιλήσει-). Έχω προσπαθήσει για δίαιτες-άσκηση αλλά χωρίς αποτέλεσμα λόγω ψυχολογικών προβλημάτων (έλλειψη επικοινωνίας με την οικογένεια, έλλειψη φίλων, έλλειψη σχέσης ερωτικής) και η μόνη αδιέξοδος που με ευχαριστεί και με 'καταλαβαίνει' είναι το φαγητό (για την ακρίβεια το γλυκό :P ). Πώς να αντιμετωπίσω την κατάσταση? Σε ευχαριστώώώ-μια 18άρα νέα


Πατέρας σου είναι, αλλά κοίτα: Όχι μόνο έχει άδικο, αλλά σου κάνει και μεγάλο κακό. Μερικές φορές οι γονείς κάνουν μεγάλα λάθη. Αυτό που κάνει ο πατέρας σου είναι ένα από αυτά. Είναι φανερό ότι ο εκφοβισμός του όχι μόνο δεν πετυχαίνει, αλλά εντείνει το πρόβλημα.

 

Είσαι κάπως μικρή για να υψώσεις το ανάστημά σου και τρομαγμένη για να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που γίνεται είναι εντελώς λάθος, λάθος, λάθος. Η εμφάνισή μας σε καμία περίπτωση δεν μας κάνει υπόλογους στους άλλους, μόνο η συμπεριφορά μας. Το είπα σε μια πρόταση, αλλά προσπάθησε να το καταλάβεις. Δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι για την εμφάνισή σου. Δεν παραβίασες κάποιον άγραφο νόμο. Δεν βρίσκεσαι σε αδύναμη θέση επειδή έχεις «μπούτια». Η αξία σου δεν έχει σχέση με τα κιλά σου. Οι αδύνατοι δεν είναι ανώτεροι. Και το δικαίωμα της μαμάς σου να μιλήσει ή όχι, είναι ανεξάρτητο από τα δικά της κιλά. Η αξία της, το δικαίωμα να φέρει γνώμη και η σχέση της με τον άντρα της και το παιδί της δεν ανεβοκατεβαίνει μαζί με τη ζυγαριά της. Καταλαβαίνεις τι λέω; Τα κιλά δεν δίνουν ούτε αφαιρούν αξιοπρέπεια. Οι αδύνατοι δεν έχουν κάποιου είδους ηθικό δικαίωμα. Αυτοί που το κάνουν απλώς δεν έχουν τίποτα άλλο να δείξουν.


Το πρότυπο ομορφιάς κάθε εποχής είναι πάντα είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται τελείως εκτός μέσου όρου, στο στατιστικό λάθος. Δεν έχουμε να φάμε; Στη μόδα οι τροφαντές. Πετάμε το φαγητό; Στη μόδα οι ανορεκτικές. Είναι τόσο ψυχρό, ανόητο και επιφανειακό το «ωραίο». Αυτό που στέλνει στον ψυχίατρο κόσμο και ντουνιά είναι η εμμονή του ανθρώπου για το άπιαστο, γι' αυτό που είναι για λίγους, για το όνειρο.


Χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια από τρεις παραγράφους που έγραψε μια άγνωστη. Δεν ξέρω αν έχεις και φίλες/φίλους που μπορούν να σε στηρίξουν. Να ξέρεις ότι το πόσο τρως είναι αποτέλεσμα, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά μάλλον το έχεις καταλάβει. Μην επικεντρώνεσαι για λίγο – ή για πολύ – στο πόσο τρως, αλλά στο κατά πόσο πιστεύεις ότι είναι σωστό να κακοποιείσαι επειδή έχεις «μπούτια.»


Είσαι νέα, και οι νέοι είναι όμορφοι. Τα νιάτα και η φρεσκάδα αρκούν για να φανείς ωραία, τώρα σου ακούγεται κούφιο αυτό που λέω, αλλά κάνε μια δοκιμή. Βρες τι σου πάει, μη φοράς σακιά. Για όλα τα σώματα υπάρχουν κατάλληλα ρούχα. Ασχολήσου με τα μαλλιά σου, βρες τα χρώματα που σου ταιριάζουν, φόρεσε άρωμα, η μόδα εκτός από όργανο βασανιστηρίου μπορεί να γίνει και εργαλείο. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου, προσπαθώντας να περνάς απαρατήρητη. Είναι σα να δίνεις στόχο «δεν αξίζω, επιτεθείτε». Είσαι στην ηλικία που μπορείς να φορέσεις μοδάτα, χρωματιστά ρούχα, είσαι στην ηλικία που μπορείς να γελάς ανέμελα και να φλερτάρεις.


Και τέλος, το πιο σημαντικό: η εμφάνιση είναι σημαντική (όχι τα κιλά, η περιποιημένη εμφάνιση). Αλλά αν θέλεις όπλα για το μέλλον, ακόμη πιο σημαντικό είναι το τι έχεις στο μυαλό σου. Θα περάσουν τα χρόνια και το μόνο που θα έχεις να αφηγηθείς θα είναι οι δίαιτες; Τι θα κάνεις με τη ζωή σου; Αυτές οι ερωτήσεις δεν πρέπει να μπλέκονται με τα κιλά σου, όσο το κάνεις, τόσο χρόνο θα χάνεις. Ο αυτοσεβασμός σου θα αναπτυχθεί με την πνευματική προσπάθεια. Δες ταινίες, διάβασε, πήγαινε σε εκθέσεις, μάθε τι γίνεται στον κόσμο, στη Συρία, στο Αφγανιστάν. Μάθε τι σημαίνει σωστή διατροφή, μάθε για την ιστορία της ομορφιάς, για το μάρκετινγκ της μόδας και των περιοδικών. Μην καταπίνεις μόνο. Πρέπει να μασήσεις, να ρωτήσεις, να κρίνεις, να απορρίψεις. Η διαμόρφωση του χαρακτήρα σου θα διαμορφώσει και τα υπόλοιπα, ακόμη και τα κιλά. Αν κάποτε αποφασίσεις να αδυνατίσεις, θα είναι επειδή ξέρεις το γιατί μέσα σου. Όχι για να ευχαριστήσεις τον όχλο.

49

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

11 σχόλια
Για εμένα το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο μπαμπά σου δεν έχει λάβει όση αγάπη του αναλογεί με αποτέλεσμα να κρίνει ακόμα και εσένα που αποτελείς συνέχεια του! Η ομορφιά είναι κάτι που καλλιεργείται με τα χρόνια και δεν έχει να κάνει τόσο με την εξωτερική εμφάνιση όσο με την προσωπικότητα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ και αντιλαμβάνομαι απόλυτα το ότι τα επιπλέον κιλά μπορεί να κάνουν έναν άνθρωπο να νιώθει άβολα με το σώμα του αλλά έτσι είναι. Αυτό που έρχεται στο μυαλό των άλλων όταν μας σκέφτονται δεν είναι τα μπούτια μας αλλά αυτό που αποπνέουμαι! Μην δίνεις σημασία στον μπαμπά σου μπορεί να δέχθηκε εκείνος καταπίεση η ρατσισμό και να μην θέλει το ίδιο για σένα και δεν έχει σίγουρα τον σωστό τρόπο να σου το πει. Φρόντισε τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς με αγάπη για αυτό που είσαι!
σχεδον ολοι οι ανθρωποι σε καταστασεις εντονης πιεσης ξεσπανε σε 4 πραγματα:1.τσιγαρο, 2.ποτο, 3.φαγητο, 4.υπνωτικες και αλλες ουσιες.η κοπελα δεν εχει προβλημα. απλα επελεξε μια απο τις 4 επιλογες που εχουμε ολοι....φυσικα θα μπορουσαμε ολοι να κανουμε κατι χαλαρωτικο να περπατησουμε ή να πεσουμε για υπνο αλλα δεν εχουμε παντα την πολυτελεια της χαλαρωσης... εσυ δεν εχεις ουτε εναν φιλο μου εχασε τη δουλεια του ή χωρισε και το ριξε στο ποτο? ή καποιον που να εχασε ενα αγαπημενο προσωπο και να κανει 4 πακετα τη μερα? ή η κοπελα σου να εχει να παραδωσει δουλεια σε λιγο χρονο και να δουλευει αγκαλια με τη μερεντα? κοιταξε γυρω σου και θα βρεις απειρα παραδειγματα ....
Υ.Υ.Γ. Θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις επάγγελμα σχετικό με δίαιτα, μαγείρεμα, μόδα, επειδή έχεις μπούτια. Αν θέλεις να εμβαθύνεις στον ελεύθερο χρόνο σου, κάντο, αλλά μια κοπέλα με μπούτια μπορεί να γίνει και αστροφυσικός, αν γουστάρει.
Από το γράμμα της κοπέλας κατάλαβα πως το μόνο που σκέφτεται είναι 1. το πόσο αντιαισθητική την κάνουν να νομίζει ότι είναι 2. το πως θα διορθώσει τις ατέλειες που την έχουν κάνει να νομίζει πως έχει (με διατροφη/άσκηση) 3. τα γλυκά στα οποία βρίσκει παρηγοριά. Όλα αυτά έχουν βαθύτερα αίτια και γι αυτό η Λένα της πρότινε μεταξύ άλλων να μήν είναι απλός δέκτης αλλά να αρχίζει να ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ τα ερεθίσματα που δέχεται (οικογένεια, περιοδικά, φαγητό)Είναι σε ηλικία που πρέπει να αρχίζει τις προσπάθειες να αυτονομηθεί και οικονομικά. Σίγουρα μπορεί να γίνει ότι της αρέσει αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει το ψάξιμο με τον εαυτό της και μια καλή αρχή ΠΑΝΤΑ είναι το ΤΩΡΑ. Δεν κάνουν όλοι όνειρα ξέρεις ούτε έχουν την τύχη να έχουν ευρύ πεδίο σκέψης.
Δεν διαφώνησα καθόλου στο ότι πρέπει να επεξεργάζεται τα ερεθίσματα που δέχεται.Αλλά είναι 18 χρόνων, γιατί ντε και καλά να κάνει το αδυνάτισμα επάγγελμα, επειδή έχει μπούτια?Αν δεν έχει όνειρα τώρα, πότε θα έχει?
Να συμπληρωσω οτι στο εξωτερικο στα φοιτητικα μου χρονια, συναντησα πολλους και πολλες που ηταν αστροφυσικοι, νευροεπιστημονες, κι οτι αλλο θελεις που ειχαν ολους τους δυνατους σωματοτυπους, και σε κλιμακα ομορφιας πιαναν ολη τη γκαμα. Μου εκανε πραγματικα εντυπωση το ποσο ανετοι, ευτυχισμενοι και δημιουργικοι ηταν, με συντροφους και φιλους και επιασα πολλες φορες τον εαυτο μου να σκεφτεται, την τυχη μερικων απο αυτους αν ηταν στην Ελλαδα.Μια ξαδερφη μου περασε πρωτη σε μια σχολη στο πολυτεχνειο. Στην πρωτη οικογενειακη συγκεντρωση ολες οι θειες κ.λ.π λεγανε - Γεια σου Ταδε, γλεπω εχασες μερια κιλα, μπραβο! Τελικα με το διαβασμα δεν ειχες χρονο για φαι. Σε κατι χρησιμευσε κι αυτο.Τωρα που αδυνατισες λιγο, φορα και λιγο τακουνακι να φανεις ανθρωπος βρε παιδι μου!. Η κριση χτυπησε, και ο κοσμος δεν ειχε πολλα λεφτα για χαλασμα, μια φιλη μου επαιρνε 350 ευρω το μηνα επιδομα ανεργειας. Ομως το πρωτιστο καθηκον της ηταν να πηγαινει 2 φορες τη βδομαδα στο κομμωτηριο δηλαδη (2 επι 30 επι 4 = 240 ευρω). Επισης οταν επρεπε να δωσει 100 ευρω για ενα πολυ καλο σεμιναριο μουλτιμιντια,διαλεξε αντ' αυτου να παρει μια κρεμα δια την κυτταριτιδα. Γιατι τα λεω ολ'αυτα. Για να τονισω οτι στην Ελλαδα ειμαστε icon victims. Εχω βαρεθει να βλεπω γυναικες χωρις δουλεια, σχεσεις, ενδιαφεροντα, προοπτικες, να θεωρουν οτι το καλυτερο που μπορουνε να κανουνε για τον εαυτο τους εναι να αδυνατισουν κι αλλο η να παρουν καινουργια παπουτσια. Αν το ψαξεις λιγο, θα δεις οτι οσο πιο καθυστερημενη ειναι μια κοινωνια, τοσο πιο πολυ αυτα που μετρανε ειναι τα επιφανειακα χαρακτηριστικα. Μην τσιμπας, και μην αφηνεις τον εαυτο σου να αποκτησει κομπλεξ εξ' αιτειας αυτης της βλακειας. Οι γονεις σιγουρα πληγωνουν με τη συμπεριφορα τους. Μην τους κατηγορεις γιατι οταν μεγαλωσαν αυτοι σε καποιο χωριο, η αξια της γυναικας μετριοταν σε ποσους γαμπρους θα αρεσει στο πανυγηρι του χωριου, σαν αγελαδα στο παζαρι. Μην πουλας τον εαυτο σου για το ποσοι θα αγορασουν. Εσυ εισαι ο αγοραστης και διαλεγεις τους αλλους με κριτηρια που επελεξες εσυ. Επισης οι γονεις δεν προκειται να αλλαξουν. Αντιμετωπισε το με χιουμορ. Εισαι η καινουργια γεννια, κι εχεις απλα την ευκαιρια σαν ανθρωπολογος να παρατηρεις καποια εθιμα των ιθαγενων, ενος χωρου που λεγεται Ελλαδα. Αλιμονο αν εσυ κι αλα παιδια της ηλικιας σου αφησετε να επηρεαστητε απο τετοιες βλαχιες.Εισαι νεα, γερη εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου, κι αυτα αρκουν για να σε κανουν πανεμορφη.
18άρα, μάλλον έχουμε παρόμοιο σωματότυπο, και όταν ήμουν πάνω-κάτω στην ηλικία σου είχα κι εγώ τα ίδια θέματα. Τώρα βλέπω τον εαυτό μου σε φωτογραφίες αυτής της ηλικίας, και τον μουντζώνω για όλο το χρόνο που σπατάλησε σε δίαιτες, κλεισμένη στο καβούκι μου λες και η ζωή μου θα άρχιζε όταν θα έχανα 10 κιλά. Τον μουτζώνω επίσης για κάθε φορά που κάποιος με κομπλεξάρισε και δεν τον έβαλα στη θέση που του άξιζε. Τώρα για το θέμα των κιλών. Καταρχήν είσαι σε μια ηλικία που ολοκλήρωσες την ανάπτυξή σου και μόλις ξεκίνησες να εξοικοιώνεσαι με το σχήμα που έχει το σώμα σου. Το πιο σημαντικό είναι να αρχίσεις να ψάχνεις τι σου αρέσει πάνω σου, τι σου πάει, να βρεις το στυλ σου και να γίνεις πιο κοκέτα - να φοράς πράγματα που σου αρέσουν, όχι που σε κρύβουν.* Εγώ έτσι απέκτησα αυτοπεποίθηση στην ηλικία σου, χωρίς να χάσω βάρος. Και συνειδητοποίησα ότι άρεζα πιο πολύ στα αγόρια, απλώς επειδή πια μου άρεζε ο εαυτός μου και ντυνόμουν/φερόμουν ανάλογα. Αν στην πορεία θέλεις να μειώσεις και το βάρος σου, κι αυτό εφικτό είναι, αλλά μην περιμένεις να γίνει αυτό για να αρχίσεις να περνάς καλά στη ζωή σου. * Κλασσικές τακτικές για λίγο πιο γεμάτο σώμα: βρες το μήκος φούστας που σε κολακεύει, μην κρύβεις τη μέση σου με ριχτά, μην καμπουριάζεις επειδή ντρέπεσαι για το σώμα σου. Το γνωστό ρητό "μέσα η κοιλιά, έξω το στήθος, πίσω οι ώμοι, ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ για το πώς φαίνεται η σιλουέτα σου και για την αυτοπεποίθησή σου.
"λες και η ζωή μου θα άρχιζε όταν θα έχανα 10 κιλά"Έχασα κι εγώ πολύ χρόνο (και κανένα κιλό) βάζοντας τέτοιες προϋποθέσεις. Ποτέ δεν επαληθεύτηκαν. alpha2zeta έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό κι ελπίζω να κι εσύ 18αρα νέα να το καταλάβεις, να μάθεις από τα λάθη των άλλων και να μη χάσεις περισσότερο χρόνο.
Λένα, μπράβο σου για την πολύ ωραία απάντηση.Είναι αρκετά δύσκολο να εναντιωθεί στον πατέρα της νομίζω, ειδικά αν δεν έχει αποτυπωθεί κάτι ανάλογο από τις αντιδράσεις της μητέρας της. Οση ευθύνη έχει ο μπαμπάς, άλλη τόση έχει και η μαμά με τη σιωπή της.Πραγματικά, έλεος με αυτό το φόβο που έχουν οι μαμάδες απέναντι στους μπαμπάδες! Εχουν μπερδέψει τόσο πολύ το σεβασμό με την υποδούλωση;Δεν είναι μόνο μαγείρεμα, σιδέρωμα και καθάρισμα λεκάνης η φροντίδα της οικογένειας. Επιβάλλεται να ανοίγουν το ρημάδι το στόμα τους και να υψώνουν ανάστημα όταν γίνονται τόσο εγκληματικά λάθη που στιγματίζουν τα ίδια τους τα παιδιά. Πολλές, θα μπορούσαν να γλιτώσουν τα παιδιά τους από ενοχές και λάθος αυτοεικόνα.
Μπράβο Λένα, ειδικά για την τελευταία παράγραφο που έδωσες και προοπτική στη κοπέλα γιατί στην τελική είναι πραγματικά αυτό που της λείπει (και που δεν μπορούν να της προσφέρουν οι γονείς της).Κοπέλα μου διαβάζεις και δοκιμάζεις δίαιτες; Κάνε επάγγελμά σου την διαιτολογία, μάθε τα πάντα για τη διατροφή και όταν θα φτάσεις στο σημείο να βρείς την ισορροπία μέσα (και έξω) σου τότε θα είσαι σε θέση να προσφέρεις πραγματικά και με τέτοιο τρόπο που θα "μιλάει" στην καρδιά των πελατών σου γιατί θα ξέρεις ακριβώς το πως αισθάνονται. Ή μήπως έχεις τόση αδυναμία στα γλυκά και δεν μπορείς να αντισταθείς; Πέσε τότε με τα μούτρα και μάθε η ίδια να τα φτιάχνεις ωστε να γλυκαίνεις τον κόσμο γύρω σου! Άλλωστε έιναι διάσημη η φράση "ποτέ δεν εμπιστεύομαι έναν αδύνατο σεφ"!Ο άνθρωπος κοινωνικοποιείται μέσα από την εργασία του και είμαι σίγουρος πως έχεις όλη την δύναμη να μετατρέψεις αυτή τη μειονεκτική κατάσταση που βιώνεις σε ένα δυνατό εφόδιο για το μέλλον σου.
Γλυκό μου παιδί, μπορείς να κάνεις κάτι για την οικογένειά σου;-Αν ΝΑΙ, πες στον πατέρα σου ότι από τη μάνα σου πήρες τα μπούτια, κι από αυτόν την αναισθησία, οπότε να κοιτάξει τα χάλια του. Πες στη μάνα σου πως οφείλει να παίρνει θέση στα θέματα της οικογένειας, και όχι να σου κληροδοτήσει τα κόμπλεξ της.Αν ΟΧΙ, άσκηση είναι και το να χορεύεις στο δωμάτιό σου. Ή να περπατάς το γύρο του τετραγώνου με το mp3 όταν σε πρήζουν οι δικοί σου. Επίσης, μέχρι να μπορέσεις να καλιμπράρεις το φαγητό, προσπάθησε να φτιάξεις ό, τι λιγουρεύεσαι μόνη σου. Άλλο 4 ΙΟΝ από το περίπτερο, άλλο παγωτό σοκολάτα που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου. Τη μισή ζημιά δεν την κάνει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα του ετοιματζίδικου.Επίσης, είσαι στην τέλεια ηλικία να πειραματιστείς με το τι σου πάει και τι όχι. Και στενά και μίνι μπορείς να βάλεις, αν τα φορέσεις σωστά. Φέτος, για πρώτη φορά, έχει plus size κολεξιόν στην εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη. Είδα τα μοντέλα της Eden Miller και ζήλεψα, είμαστε στα ίδια κιλά και αυτές είναι σέξυ και κουκλάρες, εγώ καταπιέζομαι. Έκανα μια εξόρμηση στο Χόντο και ησύχασα. Περιποιήσου τον εαυτό σου, μαλλιά, δέρμα, νύχια, φρύδια αν είναι σε καλή κατάσταση, με ένα χαμόγελο λύνονται όλα. Το mail μου είναι στη διάθεση της Lifo, και στη δική σου. Αγαπημένα μου θέματα, συνταγές και μόδα. :-)Υ.Γ. "η μόνη αδιέξοδος" ήταν typo ή υποσυνείδητο?...
τιμες??? εχω μια φιλη πολυ πιο παχια απο εμενα οπου εχει να διαθεσει χρηματα οποτε και βρισκει ρουχα που της πανε τρελα... εγω που δεν μπορω να δωσω 200 ευρω για το τελειο τζιν απο τα σακουλε προτιμω να μην φοραω...το ξερω οτι το στιλ μου ειναι χαλια αλλα.... ανυπομονω να χασω τα επιπλεον κιλα και να παρω το αιμα μου πισω! -δεν ειμαι η κοπελα της εξομολογησης....
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό, όντως βαράνε αλύπητα τις τιμές σε μεγαλύτερα νούμερα.Αλλά έχω την εντύπωση ότι η κοπέλα που ρωτάει δεν είναι τόσο σε μεγάλα νούμερα, όσο ότι έχει αρνητική εικόνα για το νούμερό της.Προσωπικά, έχω εγκαταλείψει τα παντελόνια και νιώθω πολύ πιο άνετα με φόρεμα παρά με τζην.
κι εγω το ιδιο πιστευω οσο καθομαι και το σκεφτομαι..... κι εγω με τα φορεματα εχω βολευτει και εχω βρει την ησυχια μου! βεβαια κι εκει περιμενουμε απο τα hnm να τα ριξουν στα 10 ευρω μπας και ντυθουμε :(
Ως μια fellow αφρατούλα που μια ζωή έκανε γιο γιο η ζυγαριά, κυρίως για ψυχολογικά αίτια που κατέληγαν στο φαγητό (την πρώτη φορά που είδα lacta oreo στο σούπερ μάρκετ δάκρυσα από χαρά κι απόγνωση), μπορώ να σου πω ότι όσο περνάει ο καιρός και θα μαζεύεις εμπειρίες και γνώσεις, θα καταλάβεις ότι οι άνθρωποι που θα σταθούν στο αν ο άλλος είναι πολύ κοντός/πολύ τριχωτός/υπερβολικά λεπτός/έχει στραβή μύτη, δεν έχουν καμιά θέση στη ζωή σου. Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι, αλλά όσοι ΔΕΝ είναι έτσι, φτάνουν και με το παραπάνω! Όσον αφορά τις δίαιτες και τα κιλά, το μόνο που να σε νοιάζει είναι το να είσαι υγιής και να αισθάνεσαι άνετα. Προφανώς με πολλή νουτέλα δε σφύζεις κι απο υγεία, αλλά ούτε αν μια ζωή ζυγίζεις το μαρούλι και πηγαίνεις ανήμερα Πρωτοχρονιά για Cardio Combo Fat Burn Weight Loss. Βρες τις ισορροπίες σου,όταν σε πιάνει να φας μόνο και μόνο επειδή είσαι στεναχωρημένη πήγαινε για περπάτημα αντ'αυτού, αγνόησε τα κακοήθη σχόλια(θέλει εξάσκηση αυτό, αλλά you'll get there), να αγαπάς τον ευατό σου όπως είναι (κλισέ μεν, για κάποιο λόγο έγινε κλισέ δε)και όταν το καταφέρεις αυτό θα θες να του φέρεσαι με στοργή και προδέρμ..
καταρχας μπράβο στην κοπέλα που μπόρεσε να το εκφράσει γιατί οι κατηγορίες κατά γονέων είναι κάπως δύσκολη υπόθεση. ελπίζω να είσαι πολύ πολύ θυμωμένη με τον πατέρα σου και οχί να λαμβάνεις υπόψιν σου αυτά που σου λέει. ασφαλώς έχεις δικαίωμα να είσαι όπως θες, ασφαλώς έχεις δικαίωμα να αλλάξεις αν θες και σίγουρα έχεις δικαίωμα να μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. ξέρεις ποοοσες κυκλοφορούν περήφανες και προκλητικές για το σώμα που έχουν (σε όποιο και απο τα 2 άκρα και αν ανήκουν ή και ενδιάμεσα)? αυτοπεποίθηση πρέπει να έχεις για αυτό που είσαι μέσα σου, όχι για μια εικόνα που καταστρέφεται και βελτιώνεται και αλλάζει και αλλοιώνεται κλπ. ελπίζω να ξαναστείλεις να μας πεις πώς είσαι και αν σε βοήθησε τουλάχιστον η απάντηση της (λατρεμμένης) α,μπα. και μην υποκύπτεις στην καταπίεση κανενός. και σίγουρα μην αφήνεις τη ζωή σου να φεύγει.
Κατ'αρχήν, για να μιλήσουμε κάπως ψύχραιμα και λογικά(γιατί η αλήθεια είναι πως μου ανέβηκε λίγο το αίμα στο κεφάλι με την απαράδεκτη συμπεριφορά του πατέρα αλλά και την ηττοπαθή στάση και παθητικότητα της μητέρας)τα προβλήματα που λύνονται δεν είναι προβλήματα,έλεος. Είναι προκλήσεις για τις οποίες χρειάζεται μία απόφαση, take it or leave it. Tα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου.Συγγνώμη,αν ακούγομαι ωμή, αλλά έτσι είναι.Το πρόβλημα δεν είναι εμφανισιακό, περισσότερο είναι θέμα ισορροπίας δυνάμεων τόσο μέσα σου, όσο και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα λέει η Α,μπα και να προσθέσω ότι τα πάντα στη ζωή είναι θέμα γούστου, ρώτα και τον άντρα μου αν θέλεις, τί να πω! ;):)