Smak.: Ένα διαφορετικό πεϊνιρλί, βασισμένο στη ναπολιτάνικη σχολή πίτσας

Το γεγονός ότι για το ζυμάρι δεν χρησιμοποιείται λάδι ή βούτυρο δημιουργεί ένα ιδιαίτερα ανάλαφρο αποτέλεσμα.

25.6.2019 | 16:24
Smak.: Ένα διαφορετικό πεϊνιρλί, βασισμένο στη ναπολιτάνικη σχολή πίτσας
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Λένε πως η υπομονή είναι μεγάλη αρετή στη ζωή. Η αλήθεια είναι πως το ίδιο ισχύει και για τη γεύση και μια παρέα από τη Δράμα το γνωρίζει καλά.

 

Η Μαίρη, ο Μηνάς, ο Άκης και η Σάντυ, μετά τις περιπλανήσεις τους εντός και εκτός Ελλάδας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το smak. ένα ιδιαίτερο street food point που επανασυστήνει το γνωστό μας πεϊνιρλί, με μια εντελώς διαφορετική ζύμη αργής ωρίμανσης, βασισμένο στη ναπολιτάνικη σχολή πίτσας.

 

Smak.: Ένα διαφορετικό πεϊνιρλί, βασισμένο στη ναπολιτάνικη σχολή πίτσας
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το smak. αποτελεί περίτρανη απόδειξη του το πώς η υπομονή που κρύβεται πίσω από κάθε ζυμάρι αλλά και η επιμονή με τους αμέτρητους πειραματισμούς μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα πρόταση γρήγορου φαγητού.

 

Το γεγονός ότι για το ζυμάρι δεν χρησιμοποιείται λάδι ή βούτυρο είναι η πρώτη και βασική διαφορά που αντιλαμβάνεσαι όχι μόνο με την πρώτη αλλά και με την τελευταία μπουκιά, αφού η ανάλαφρη γεύση σε εκπλήσσει ευχάριστα.

 

Όσο για τις συνταγές, αυτές ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου τη στιγμή που παραγγέλνεις και ψήνονται σε φούρνο με ειδική πέτρα.

 

Smak.: Ένα διαφορετικό πεϊνιρλί, βασισμένο στη ναπολιτάνικη σχολή πίτσας
Η Μαίρη, ο Μηνάς, ο Άκης και η Σάντυ, μετά τις περιπλανήσεις τους εντός και εκτός Ελλάδας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το smak. ένα ιδιαίτερο street food point που επανασυστήνει το γνωστό μας πεϊνιρλί. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Τρία λεπτά είναι αρκετά για να κρατήσεις στα χέρια σου κάποια από τις εξαιρετικές προτάσεις του smak. οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακά πεϊνιρλί με mix τυριών και σουτζούκι Δράμας αλλά και πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως κρέμα τρούφας, μανιτάρια Πορτομπέλο και φύλλα σπανάκι ή χούμους παντζαριού, μυρωδικά και σος γιαουρτιού.

 

Στα new entries είναι το πεϊνιρλί με καλαμάκι κοτόπουλο, τυριά, λεμόνι και ρίγανη, ενώ στις γλυκές παραλλαγές ξεχωρίζει η επιλογή με ρικότα, μέλι και χειροποίητο γλυκό πορτοκάλι.

 

Smak.: Ένα διαφορετικό πεϊνιρλί, βασισμένο στη ναπολιτάνικη σχολή πίτσας
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Smak.: Ρόμβης 21, Αθήνα, 211 4097046, FB: smakathens, Instagram: smakathens

Ρόμβης 21
211 4097046
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού