Όταν τελειώνει το καλοκαίρι, σε πιάνει μια νοσταλγία για όλα όσα πεθύμησες από τον χειμώνα: τα ζεστά σου ρούχα, τα απογεύματα με βροχή και, φυσικά, εκείνα τα στέκια που ξέρεις ότι θα φιλοξενήσουν τις βόλτες σου στην πόλη. Η Κυβέλη είναι ένα σημείο που σου δημιουργεί ζεστασιά από το όνομα και μόνο. Εξάλλου, οι γεύσεις εδώ είναι μια αξία που μένει σταθερή χειμώνα - καλοκαίρι και ο σεφ Γιώργος Κόντας φροντίζει γι’ αυτό μέσα από πιάτα που κάθε φορά σε εκπλήσσουν ευχάριστα.

 

Η ελληνική κουζίνα απλώνεται σε όλο της το μεγαλείο στο μενού της Κυβέλης που φοράει ανάρριχτο το πουλοβεράκι της και σε καλωσορίζει για γεύσεις που ταιριάζουν με την εποχή. Το χοιρινό κοντοσούβλι που μαρινάρεται σε ελαιόλαδο με φρέσκα βότανα της ελληνικής φύσης είναι μια πρόταση που μυρίζει παράδοση και θα κλέψει την καρδιά σου, όπως συμβαίνει με το περίφημο κοτόπουλο χαρακίρι, το οποίο παραμένει must-try.

 

Κυβέλη, μεζεδοπωλείο
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Εξαιρετικό και το κριθαρότο κοτόπουλο με κασέρι Μυτιλήνης, σαφράν και πράσινα μυρωδικά, αρωματικό και λεπτό στη γεύση του, ενώ τα πιάτα ημέρας εναλλάσσονται με συνταγές που θυμίζουν νοικοκυρά που μαγειρεύει για το κυριακάτικο τραπέζι – να δοκιμάσεις το μοσχαράκι με μοσχολέμονο και χοντρό μακαρόνι.

 

Ο εσωτερικός χώρος της Κυβέλης ανοίγει σαν το σπίτι μιας καλής οικογενειακής φίλης που σε περιμένει να σε σερβίρει τα καλούδια της και τα τραπεζάκια έξω μένουν στη θέση τους, με τις σόμπες να φτιάχνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες βόλτες. 

 

Προορισμός τόσο για τους λάτρεις της καλής ελληνικής κουζίνας όσο και για τους ξένους τουρίστες που θέλουν να γευτούν την παράδοση της χώρας μας, αυτό το όνομα συνδέεται με την περιοχή της Κυψέλης που παραμένει μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας.

 

Κυβέλη, μεζεδοπωλείο
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LIFO

 

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, Delivery: 210 8219406
Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης