Ο φετινός αγώνας, αν και δείχνει καθαρή νίκη για την Brie Larson ("Room"), πολλοί υποστηρίζουν ότι η εταίρα νεανία Saoirse Ronan ("Brooklyn") θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα καλό ποσοστό προς την διεκδίκηση του χρυσού αγαλματιδίου. Περιοδικά, ιστοσελίδες, ειδικοί και μη, αν και υμνούν τις ερμηνείες και των δύο ηθοποιών, δίνουν προβάδισμα στην Larson η οποία κέρδισε και στις Χρυσές Σφαίρες.

 

Το κορίτσι αυτό, έχει πολύχρονη πορεία στις τέχνες και πέρα από την υποκριτική είναι επαγγελματίας τραγουδίστρια. Όσο για τον ρόλο αυτό που μπορεί να της δώσει το βραβείο των βραβείων, η Larson προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, έμεινε κλεισμένη στο σπίτι για ένα μήνα, ακολουθώντας αυστηρή δίαιτα, ώστε να καταλάβει τι περνούσαν η Ma και ο Jack. Θα ανταμειφθεί άραγε για τις τόσες θυσίες της; Μένουν λίγες μέρες για να το δούμε ζωντανά στα κανάλια Novacinema που και φέτος θα προβάλουν αποκλειστικά την τελετή απονομής των Όσκαρ.

 

Αλλά ας πάμε λίγο πιο πίσω… Στην αρχή της κούρσας δεν γνωρίζαμε αν η κριτική επιτροπή θα έβαζε στην πεντάδα τις Rooney Mara ("Carol") και Alicia Vikander ("The Danish Girl") ή αν θα τις βλέπαμε στην κατηγορία β’ γυναικείου ρόλου. Τελικά, πράγματι και τις δύο θα τις βρούμε σε αυτήν την δεύτερη πλην σημαντικότατη κατηγορία, υποψήφιες παράλληλα σε πολλά άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, εντός και εκτός Αμερικής . 

 

 

 

Αυτό, έδωσε την ευκαιρία βέβαια για άλλες δύο σπουδαίες ηθοποιούς να μπουν στην πεντάδα, τη  Charlotte Rampling ("45 Years") και τη Jennifer Lawrence ("Joy"). 

 

 

 

Την πεντάδα, κλείνει η για πάντα αγαπημένη Cate Blanchett στην ταινία «Carol», η οποία ταινία έως τώρα έχει 181 υποψηφιότητες και 49 νίκες σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Οι υπόλοιπες ταινίες των υποψηφίων αυτής της κατηγορίας δεν τα έχουν πάει και άσχημα, με την ταινία "Brooklyn" να ακολουθεί με 125 υποψηφιότητες, και 24 νίκες (British Independent Film Awards, Hollywood Film Awards κα.) και το "Room" με 116 υποψηφιότητες και 71 νίκες. Με λιγότερες υποψηφιότητες, 34 συγκεκριμένα, αλλά με βραβεία από σημαντικότατα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως το Μπερλινάλε και του Εδιμβούργο, τιμήθηκε η ταινία "45 Years" και τελευταία με 16 υποψηφιότητες και 2 νίκες αλλά με Χρυσή Σφαίρα ανά χείρας η Lawrence με το "Joy".  Και στο top της αναμέτρησης για μία ακόμα φορά τα κανάλια Novacinema που συγκέντρωσαν 72 υποψηφιότητες στις 24 κατηγορίες των φετινών Oscar, με βάση τις ταινίες που θα έχει για μία ακόμα φορά σε πρώτη τηλεοπτική προβολή.

 

 

 

Υποψήφιες:

Cate Blanchett ("Carol")

Brie Larson ("Room")

Jennifer Lawrence ("Joy")

Charlotte Rampling ("45 Years")

Saoirse Ronan ("Brooklyn")

 

Πιθανή νικήτρια: Brie Larson

Αουτσάιντερ: Saorise Ronan

 

 

Αν θα θέλατε να δείτε λοιπόν την καταπληκτική ερμηνεία της Larson, της Ronan, της Lawrence και άλλων υποψηφίων για χρυσό αγαλματάκι δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema. Όχι μόνο για την αποκλειστική live τελετή της απονομής των Όσκαρ την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, που μπορείτε να τη δείτε και On Demand στο tablet, laptop ή smartphone με Nova GO, δωρεάν, αλλά και για όλα όσα έρχονται, αφού τα κανάλια Novacinema μας έχουν συνηθίσει σε μεγάλες αποκλειστικές βραβευμένες οσκαρικές πρεμιέρες λίγο μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες & 1 χρόνο πριν από οποιοδήποτε άλλο κανάλι.

 

Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν...