Πραγματικές ιστορίες για ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία

Πραγματικές ιστορίες για ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία Facebook Twitter
Η Θεωρία των Πάντων
0


Αφήνοντας τις ιστορίες με μυθικά πλάσματα, με θεούς και φαντάσματα (έκανα στιχάκι), ήρθε η ώρα να δούμε ρεαλιστικές ιστορίες όχι απλά μυθοπλασίας αλλά πραγματικές. Ιστορίες ανθρώπων που άφησαν με το έργο τους τεράστια παρακαταθήκη στην ανάγνωση και κατανόηση του σύμπαντος, ιστορίες ηρώων που είχαν το σθένος και το ανάστημα να σταθούν απέναντι στις μεγαλύτερες προκλήσεις σώζοντας από βέβαιο θάνατο πλήθος συνανθρώπων τους.

Τέτοιες ωραίες, μοναδικές αφηγήσεις μπορείτε να δείτε το επόμενο χρονικό διάστημα στα Novacinema, μετατρέποντας το σαλόνι σας, στη δική σας πριβέ κινηματογραφική αίθουσα.

Η πρώτη πρόταση έχει ως θέμα το ατύχημα που προκλήθηκε στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, από όπου και ο τίτλος της ομώνυμης ταινίας. Η τεράστια οικολογική καταστροφή που συνέβη, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη ρύπανση πετρελαίου στις ΗΠΑ, είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση και αποτέλεσε το θέμα για μια ταινία προς τιμήν όλων των θυμάτων αλλά και όσων πάλεψαν για να σώσουν συναδέλφους από βέβαιο θάνατο.

Στην σκηνοθεσία της ταινίας που ήταν πέντε φορές υποψήφια σε βραβεία, μεταξύ των οποίων και ενός BAFTA, βρίσκεται ο Πίτερ Μπεργκ και στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μαρκ Ουόλμπεργκ. Αν και αρχικά μεγάλος αριθμός των εργαζομένων στον Κόλπο του Μεξικού ήταν αντίθετοι με την ταινία από φόβο ότι μπορεί να μην δοθεί η απαραίτητη τιμή στους θανόντες, σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων ήταν παρών ο Μάικ Ούιλιαμς επιζών της καταστροφής. Αυτός, βλέποντας την ταινία από τα γυρίσματα, ένιωσε ότι ήταν ένας καλός τρόπος για να δει ο κόσμος τις συνθήκες του ατυχήματος και τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει όλη η ομάδα.

Για την ταινία μάλιστα στήθηκε μια ολόκληρη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στην Λουιζιάνα, που θεωρείται η μεγαλύτερη κατασκευή που έχει ποτέ δημιουργηθεί για τις ανάγκες μιας ταινίας.

Σκηνοθεσία: Peter Berg, Σενάριο: Matthew Michael Carnahan, Matthew Sand κ.α. Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin

Trailer

Συνεχίζοντας με μια ιστορία με θέμα πάλι τον αγώνα, αυτή τη φορά ενός ανθρώπου να αποτρέψει μια ανθρώπινη τραγωδία, προτείνουμε το SULLY που συγκέντρωσε 25 υποψηφιότητες, μία εκ των οποίων στα Όσκαρ, και 7 βραβεία σε διάφορες διοργανώσεις. Η ιστορία αφορά στην αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροπλάνου στον ποταμό Χάντσον, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο του 2009. Εκεί, ο πιλότος Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ, μετά από σύγκρουση με σμήνη πτηνών που οδήγησαν στην δυσλειτουργία των δύο κινητήρων αμέσως μετά την απογείωση, πήρε την απόφαση της δύσκολης προσυδάτωσης, σώζοντας και τους 155 επιβάτες. Το γεγονός αγαπήθηκε από όλα τα μέσα διεθνώς, φτιάχνοντας το προφίλ του ήρωα για τον κυβερνήτη, όχι όμως και για το Συμβούλιο Ασφάλειας Εθνικών Μεταφορών που έκανε εξονυχιστικό έλεγχο στην υπόθεση. Μπορούσε ή όχι να επιστρέψει έγκαιρα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια μη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών;

 

Πίσω από τις κάμερες θα βρούμε τον αγαπημένο μας σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έτερο αγαπημένο Τομ Χανκς.

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood, Σενάριο: Todd Komarnicki, Chesley Sullenberger. Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney

Trailer

Για κλείσιμο στις προτάσεις μας σε ταινίες που είναι βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες, θα αναφερθούμε σε έναν σύγχρονο μύθο των επιστημών. Ο λόγος βέβαια για τον μέγιστο Στίβεν Χόκινγκ που αποτελεί ένα σύμβολο όχι μόνο επιστημονικής αριστείας αλλά περισσότερο ελπίδας και θέλησης για ζωή. Η ιστορία ξεκινάει από τα χρόνια του Κέιμπριτζ, όπου γνωρίζει τον πρώτο του έρωτα και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ. Παρακολουθούμε τη ζωή τους, όταν ακόμα και οι δυο υγιείς απολάμβαναν τις βόλτες τους και τις κουβέντες τους κάτω από τον έναστρο ουρανό και στη συνέχεια όλη την πορεία από τη στιγμή που η Νόσος του Κινητικού Νευρώνα χτυπάει τον Χόκινγκ και σταδιακά τον καθηλώνει σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του στο τέλος την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας. Όλη αυτή την πορεία, από την πλευρά του ανθρώπου περισσότερο και λιγότερο του επιστήμονα, ενσαρκώνει θεαματικά ο ταλαντούχος Έντι Ρέντμεϊν, που κέρδισε για την ερμηνεία του αυτή Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα πρώτου πρωταγωνιστικού ρόλου πρόπερσι. Η ταινία THE THEORY OF EVERYTHING (Η Θεωρία των Πάντων) συνολικά κέρδισε 25 βραβεία και 119 υποψηφιότητες σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: James Marsh, Σενάριο: Anthony McCarten, Jane Hawking. Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

Trailer

Όλες τις παραπάνω ταινίες μπορείτε να τις απολαύσετε όποτε θέλετε με την μοναδική υπηρεσία Nova On Demand. Με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, το Nova On Demand θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τηλεόραση. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι στα Novacinema.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφορεί επιτέλους η ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστή τον David Bowie που κανείς σχεδόν δεν έχει δει

Οθόνες / Κυκλοφορεί ξανά η ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστή τον David Bowie που σχεδόν κανείς δεν έχει δει

Μετά από τρεις δεκαετίες στη λήθη, η ταινία «The Linguini Incident» που βγήκε στα σινεμά το 1992 για να εξαφανιστεί αμέσως σχεδόν κάνει το ντεμπούτο της σε Blu-ray αυτές τις μέρες, πριν μεταφερθεί στις πλατφόρμες streaming.
THE LIFO TEAM
«Πίσω από το χαμόγελό μας, ξέρω ότι μέσα μας κοιμάται ακόμα o φόβος»

Daily / «Πίσω από το χαμόγελό μας ξέρω ότι μέσα μας κοιμάται ακόμα o φόβος»

Το «Bye Bye Tiberias», ένα ονειρικό γενεαλογικό οδοιπορικό στην Παλαιστίνη με κεντρική φιγούρα τη γνωστή Παλαιστίνια ηθοποιό Χιάμ Αμπάς, διάσημη εσχάτως από τον ρόλο της στο «Succession», είναι ένα από τα πιο μελαγχολικά, συγκινητικά αλλά και λυτρωτικά, εν τέλει, ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν πρόσφατα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
all about my mother

Οθόνες / Όλα για τη μητέρα μου: Η πεφωτισμένη, έμμεση αυτοβιογραφία του Αλμοδόβαρ

Το «Όλα για τη μητέρα μου» είναι η πιο ολοκληρωμένη και εντυπωσιακή ταινία του για την πρώτη, εικοσαετή φάση της καριέρας του, και μια εμπνευσμένη κατάθεση για τον αιώνα που ρίχνει αυλαία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μπομπ Νιούχαρτ (1929-2024)

Απώλειες / Μπομπ Νιούχαρτ (1929-2024): Ο ταπεινότερος και πιο αξιαγάπητος Αμερικανός κωμικός

Ξεκίνησε ως σταρ της δισκογραφημένης κωμωδίας, εδραιώθηκε στην καρδιά του αμερικανικού κοινού μέσα από τις τηλεοπτικές του σειρές στα '70s και τα '80s, και έφυγε από τη ζωή στα 94 χρόνια του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Anthea Sylbert

Pulp Fiction / Anthea Sylbert (1937-2024): Η πολιτογραφημένη Σκιαθίτισσα ενδυματολόγος του Χόλιγουντ

Η σημαντικότατη Αμερικανίδα ενδυματολόγος του Πολάνσκι και κορυφαίων σκηνοθετών του κινηματογράφου απογοητεύθηκε νωρίς και βρήκε τις ρίζες της μακριά από τη βολή του Χόλιγουντ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σέλεϊ Ντιβάλ (1949-2024): Η πιο ασυνήθιστη ηθοποιός του αμερικανικού κινηματογράφου

Απώλειες / Σέλεϊ Ντιβάλ (1949-2024): Η πιο ασυνήθιστη ηθοποιός του αμερικανικού κινηματογράφου

Μούσα του Άλτμαν και Όλιβ του Ποπάι, πιο γνωστή ως η γυναίκα που απέφυγε ασθμαίνοντας το τσεκούρι του Νίκολσον στη «Λάμψη» του Κιούμπρικ, η Σέλεϊ Ντιβάλ έγραψε αθόρυβα ιστορία με τα παιδικά προγράμματα που επιμελήθηκε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ