Πραγματικές ιστορίες για ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία

Πραγματικές ιστορίες για ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία Facebook Twitter
Η Θεωρία των Πάντων
0


Αφήνοντας τις ιστορίες με μυθικά πλάσματα, με θεούς και φαντάσματα (έκανα στιχάκι), ήρθε η ώρα να δούμε ρεαλιστικές ιστορίες όχι απλά μυθοπλασίας αλλά πραγματικές. Ιστορίες ανθρώπων που άφησαν με το έργο τους τεράστια παρακαταθήκη στην ανάγνωση και κατανόηση του σύμπαντος, ιστορίες ηρώων που είχαν το σθένος και το ανάστημα να σταθούν απέναντι στις μεγαλύτερες προκλήσεις σώζοντας από βέβαιο θάνατο πλήθος συνανθρώπων τους.

Τέτοιες ωραίες, μοναδικές αφηγήσεις μπορείτε να δείτε το επόμενο χρονικό διάστημα στα Novacinema, μετατρέποντας το σαλόνι σας, στη δική σας πριβέ κινηματογραφική αίθουσα.

Η πρώτη πρόταση έχει ως θέμα το ατύχημα που προκλήθηκε στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, από όπου και ο τίτλος της ομώνυμης ταινίας. Η τεράστια οικολογική καταστροφή που συνέβη, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη ρύπανση πετρελαίου στις ΗΠΑ, είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση και αποτέλεσε το θέμα για μια ταινία προς τιμήν όλων των θυμάτων αλλά και όσων πάλεψαν για να σώσουν συναδέλφους από βέβαιο θάνατο.

Στην σκηνοθεσία της ταινίας που ήταν πέντε φορές υποψήφια σε βραβεία, μεταξύ των οποίων και ενός BAFTA, βρίσκεται ο Πίτερ Μπεργκ και στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μαρκ Ουόλμπεργκ. Αν και αρχικά μεγάλος αριθμός των εργαζομένων στον Κόλπο του Μεξικού ήταν αντίθετοι με την ταινία από φόβο ότι μπορεί να μην δοθεί η απαραίτητη τιμή στους θανόντες, σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων ήταν παρών ο Μάικ Ούιλιαμς επιζών της καταστροφής. Αυτός, βλέποντας την ταινία από τα γυρίσματα, ένιωσε ότι ήταν ένας καλός τρόπος για να δει ο κόσμος τις συνθήκες του ατυχήματος και τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει όλη η ομάδα.

Για την ταινία μάλιστα στήθηκε μια ολόκληρη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στην Λουιζιάνα, που θεωρείται η μεγαλύτερη κατασκευή που έχει ποτέ δημιουργηθεί για τις ανάγκες μιας ταινίας.

Σκηνοθεσία: Peter Berg, Σενάριο: Matthew Michael Carnahan, Matthew Sand κ.α. Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin

Trailer

Συνεχίζοντας με μια ιστορία με θέμα πάλι τον αγώνα, αυτή τη φορά ενός ανθρώπου να αποτρέψει μια ανθρώπινη τραγωδία, προτείνουμε το SULLY που συγκέντρωσε 25 υποψηφιότητες, μία εκ των οποίων στα Όσκαρ, και 7 βραβεία σε διάφορες διοργανώσεις. Η ιστορία αφορά στην αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροπλάνου στον ποταμό Χάντσον, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, τον Ιανουάριο του 2009. Εκεί, ο πιλότος Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ, μετά από σύγκρουση με σμήνη πτηνών που οδήγησαν στην δυσλειτουργία των δύο κινητήρων αμέσως μετά την απογείωση, πήρε την απόφαση της δύσκολης προσυδάτωσης, σώζοντας και τους 155 επιβάτες. Το γεγονός αγαπήθηκε από όλα τα μέσα διεθνώς, φτιάχνοντας το προφίλ του ήρωα για τον κυβερνήτη, όχι όμως και για το Συμβούλιο Ασφάλειας Εθνικών Μεταφορών που έκανε εξονυχιστικό έλεγχο στην υπόθεση. Μπορούσε ή όχι να επιστρέψει έγκαιρα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια μη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών;

 

Πίσω από τις κάμερες θα βρούμε τον αγαπημένο μας σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έτερο αγαπημένο Τομ Χανκς.

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood, Σενάριο: Todd Komarnicki, Chesley Sullenberger. Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney

Trailer

Για κλείσιμο στις προτάσεις μας σε ταινίες που είναι βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες, θα αναφερθούμε σε έναν σύγχρονο μύθο των επιστημών. Ο λόγος βέβαια για τον μέγιστο Στίβεν Χόκινγκ που αποτελεί ένα σύμβολο όχι μόνο επιστημονικής αριστείας αλλά περισσότερο ελπίδας και θέλησης για ζωή. Η ιστορία ξεκινάει από τα χρόνια του Κέιμπριτζ, όπου γνωρίζει τον πρώτο του έρωτα και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ. Παρακολουθούμε τη ζωή τους, όταν ακόμα και οι δυο υγιείς απολάμβαναν τις βόλτες τους και τις κουβέντες τους κάτω από τον έναστρο ουρανό και στη συνέχεια όλη την πορεία από τη στιγμή που η Νόσος του Κινητικού Νευρώνα χτυπάει τον Χόκινγκ και σταδιακά τον καθηλώνει σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του στο τέλος την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας. Όλη αυτή την πορεία, από την πλευρά του ανθρώπου περισσότερο και λιγότερο του επιστήμονα, ενσαρκώνει θεαματικά ο ταλαντούχος Έντι Ρέντμεϊν, που κέρδισε για την ερμηνεία του αυτή Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα πρώτου πρωταγωνιστικού ρόλου πρόπερσι. Η ταινία THE THEORY OF EVERYTHING (Η Θεωρία των Πάντων) συνολικά κέρδισε 25 βραβεία και 119 υποψηφιότητες σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: James Marsh, Σενάριο: Anthony McCarten, Jane Hawking. Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

Trailer

Όλες τις παραπάνω ταινίες μπορείτε να τις απολαύσετε όποτε θέλετε με την μοναδική υπηρεσία Nova On Demand. Με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, το Nova On Demand θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τηλεόραση. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι στα Novacinema.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Pillion»: Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, η viral ατάκα κι ένα (περίπου) coming out 

Οθόνες / Buy yourself a butt plug: Γιατί όλοι μιλούν για την ταινία «Pillion»;

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χάρι Λάιτον, όπου ο Χάρι Μέλινγκ συνάπτει μια BDSM σχέση με τον Σκάρσγκαρντ, ήδη από το τρέιλερ έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Σουηδού πρωταγωνιστή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Με το «Chasing Dragons» ο Άκης Ζιάκκας ένωσε μονομιάς τις τρεις δρακολίμνες

Οθόνες / Ο Άκης Ζιάκας ενώνει σε μία διαδρομή τις τρεις Δρακόλιμνες

«Chasing Dragons»: 120 χιλιόμετρα, 8.000 μέτρα υψομετρική διαφορά σε μία μέρα. Μια ταινία που διαρκεί μία ώρα και καταγράφει αυτή τη συγκλονιστική διαδρομή που ξεπερνά τα όρια της αντοχής, σωματικής και ψυχολογικής.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Mπιλ Κίντερ στη LiFO: «Oι ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν είναι μόνο για παιδιά»

Οθόνες / Mπιλ Κίντερ: «Oι ταινίες κινουμένων σχεδίων δεν είναι μόνο για παιδιά»

Ο συνεργάτης του Κόπολα και υπεύθυνος μοντάζ και post-production σε ταινίες όπως το «Wall-e» μάς μίλησε για το μοντάζ στο animation, για την Pixar και για τότε που ένα στούντιο πλήρωσε 80 εκατομμύρια δολάρια τον Κόπολα για να μη γυρίσει μια ταινία. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τζάρεντ Λέτο, Έμα Τόμσον, ο σκύλος Ίντι και άλλοι δύο λόγοι να πάτε σινεμά

Οθόνες / Τζάρεντ Λέτο, Έμα Τόμσον, ο σκύλος Ίντι και άλλοι δύο λόγοι να πάτε σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα. Τι παίζει στα σινεμά από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η μακρά αποκαθήλωση του Kanye West

Οθόνες / Η μακρά αποκαθήλωση του Kanye West

Το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «In whose name?» παρουσιάζει τον Kanye West ως μια ιδιοφυΐα εγκλωβισμένη στο σώμα ενός παιδιού που βρίσκεται πάντα στα πρόθυρα ενός ακόμα κακομαθημένου ξεσπάσματος. Αρκεί αυτό για να αγνοήσουμε τα σφάλματά του;
THE LIFO TEAM
10 ταινίες για να μπείτε σε φθινοπωρινή διάθεση

Οθόνες / 10 ταινίες που θέλεις να βλέπεις και να είναι φθινόπωρο

Είναι τα κίτρινα φύλλα του Central Park; Η μελοδραματική ατμόσφαιρα; Αγγλικά τοπία στη βροχή; Κάτι πάντως ενώνει αυτές τις δέκα ταινίες και όταν τις βλέπεις θες να είναι και ο καιρός αλλιώτικος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Steve: Η μοναξιά του δασκάλου μεγάλων αποστάσεων

Daily / Steve: Η μοναξιά του δασκάλου μεγάλων αποστάσεων

Ένα κρίσιμο και «μανιοκαταθλιπτικό» 24ωρο στη ζωή ενός εκπαιδευτικού σε ένα σχολείο για προβληματικούς εφήβους αποτελεί τον καμβά για το υπερκινητικό δράμα του Netflix με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Νεριτάν Ζιντζιρία: «Η Ελλάδα έχει φετίχ να βαφτίζει τους νέους "φαινόμενα"»

Οθόνες / Νεριτάν Ζιντζιρία: «Η Ελλάδα έχει φετίχ να βαφτίζει τους νέους "φαινόμενα"»

Όταν αποφάσισε να γίνει κινηματογραφιστής, του είπαν ότι θα πεινάσει, αλλά με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο. Έκανε τις πρώτες του ταινίες κυριολεκτικά με χώμα και νερό, αλλά πλέον τρέχει παράλληλα οκτώ πρότζεκτ. Κάνει σινεμά συνομιλώντας με το σινεμά του Γιάνναρη, του Δαμιανού, του Παπατάκη. Ο Νεριτάν Ζιντζιρία αφηγείται τη ζωή του στη LifO.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Η δραματική στροφή του The Rock και άλλοι 3 λόγοι να πάτε σινεμά

Οθόνες / Η δραματική στροφή του The Rock και άλλοι 3 λόγοι να πάτε σινεμά

Ακόμα μια κινηματογραφική μεταφορά του Δράκουλα, ένα κινέζικο animation που είναι η πέμπτη εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών αλλά και η επανακυκλοφορία του «Avatar: The Way of Water» - Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
THE LIFO TEAM
«Good Boy»: Ναι, ο σκύλος σας βλέπει φαντάσματα» ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Οθόνες / «Good Boy»: Ναι, ο σκύλος σας βλέπει φαντάσματα

Η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου του Μπεν Λέονμπεργκ δίνει σάρκα και οστά σε έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των ιδιοκτητών σκύλου και αντλεί τη συγκίνησή της από τον αρραγή δεσμό ανθρώπου και ζώου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χρόνια Πολλά Πέδρο! 20 χρόνια τώρα βλέπουμε τις ταινίες σου.

Οθόνες / Χρόνια Πολλά Πέδρο! 20 χρόνια τώρα βλέπουμε τις ταινίες σου.

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ που έχει σήμερα γενέθλια παραμένει διαχρονικά ένας από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες. Μαζέψαμε σε ένα αφιέρωμα ό, τι έχουμε γράψει για τις ταινίες του αλλά και κάποια ενδιαφέροντα θέματα για το έργο του που αξίζει να τα διαβάσετε!
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη γύρισε μια πανκ αλληγορία για όσα βιώνουμε σήμερα

Οθόνες / Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη γύρισε μια πανκ αλληγορία για όσα βιώνουμε σήμερα

Η περιπετειώδης δημιουργία του «Harvest», της εντυπωσιακής πρώτης αγγλόφωνης ταινίας της ταλαντούχας σκηνοθέτιδας, ζωντανεύει την ονειρική και σκληρή ατμόσφαιρα ενός μεσαιωνικού σκωτσέζικου χωριού καθώς αυτό εξαφανίζεται από τον χάρτη.  
M. HULOT
CHECK 10 τηλεοπτικές σειρές που θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Οθόνες / 10 σειρές που θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Από τη νέα σεζόν του «Slow Horses» στο μεγάλο φινάλε του «Stranger Things» κι από ένα φιλόδοξο πορτρέτο του Σκορσέζε στο νέο στοίχημα του δημιουργού του «Breaking Bad», διαλέγουμε δέκα σειρές που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ