Το Λος Άντζελες ψηφίζει «Gravity» και Καρδαμύλη

Το Λος Άντζελες ψηφίζει «Gravity» και Καρδαμύλη Facebook Twitter
Πριν τα Μεσάνυχτα
0

Σπάικ ΤζονζΑδυνατώντας να αποφασίσουν με πυγμή, oι κριτικοί του Λος Άντζελες έσπασαν στα δυο την καλύτερη ταινία, ανάμεσα στο Gravity και το Her, προτιμώντας ωστόσο τον Αλφόνσο Κουαρόν ως σκηνοθέτη, με επιλαχόντα τον Σπάικ Τζόνζ. Ο Τζονζ ήταν και πάλι πρώτος επιλαχών στο σενάριο, όπου κέρδισε η ελληνική περιπέτεια των Ντελπί-Χοκ-Λινκλέιτερ, Πριν Τα Μεσάνυχτα- μια ευχάριστη έκπληξη.

Ο Μπρους Ντερν από το Νεμπράσκα ήταν ο νικητής στους άνδρες, ενώ άλλη μια ισοπαλία συνέβη στην κατηγορία των γυναικών, όπου σφήνα στην επικράτηση της Κέιτ Μπλάνσετ ήρθε η Αντέλ Εξαρχόπουλος, επιβεβαιώνοντας τον θετικό θόρυβο γύρω από την αποδοχή της ερμηνείας της στην Αμερική.

Το Λος Άντζελες ψηφίζει «Gravity» και Καρδαμύλη Facebook Twitter
Ο Τζάρεντ Λίτο στο Dallas Buyers' Club

Η Λουπίτα Νιόνγκο, καταπληκτική στο 12 Χρόνια Σκλάβος, κέρδισε άλλο ένα δεύτερο ρόλο, ενώ στους άνδρες και πάλι μια ισοπαλία μοίρασε το βραβείο ανάμεσα στον Τζάρεντ Λίτο για το ρόλο του τραβεστί στο Dallas Buyers' Club και τον Τζέιμς Φράνκο στο Spring Breakers.

Το Gravity βραβεύτηκε επίσης για τη φωτογραφία και το μοντάζ του και είμαι σίγουρος πως οι Χρυσές Σφαίρες θα το τιμήσουν δεόντως. Αλλά και το Her ανεβαίνει, και συζητείται επίσης αν γίνεται να συμπεριληφθεί η φωνητική ερμηνεία της Σκάρλετ Γιοχάνσον (υποδύεται το κομπιούτερ που ερωτεύεται ο Χοακίν Φίνιξ) στις φετινές υποψήφιες.

Το Λος Άντζελες ψηφίζει «Gravity» και Καρδαμύλη Facebook Twitter
12 Χρόνια Σκλάβος

Χθες δόθηκαν και τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας στο Βερολίνο, όπου επικράτησε η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο. Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Κεν Λόουτς, τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και την Κατρίν Ντενέβ.

Το μόνο κοινό ανάμεσα στους κριτικούς του Λος Άντζελες και τα μέλη των Ευρωπαϊκών Βραβείων είναι η προτίμηση τους στο ντοκιμαντέρ του Τζόσουα Οπενχάιμερ, The Act of Killing, μια ευφάνταστη αναπαράσταση των σφαγών της Ινδονησίας, με πρωταγωνιστές τους ατιμώρητους δράστες. Πρόκειται για το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς, μια απίστευτη ταινία που είδαμε φέτος στο φεστιβάλ Βερολίνου, και παλεύει σώμα με σώμα με τη Σάρα Πόλεϊ για την επικράτηση σε όλες τις βραβεύσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Good Boy»: Ναι, ο σκύλος σας βλέπει φαντάσματα» ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Οθόνες / «Good Boy»: Ναι, ο σκύλος σας βλέπει φαντάσματα

Η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου του Μπεν Λέονμπεργκ δίνει σάρκα και οστά σε έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των ιδιοκτητών σκύλου και αντλεί τη συγκίνησή της από τον αρραγή δεσμό ανθρώπου και ζώου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Χρόνια Πολλά Πέδρο! 20 χρόνια τώρα βλέπουμε τις ταινίες σου.

Οθόνες / Χρόνια Πολλά Πέδρο! 20 χρόνια τώρα βλέπουμε τις ταινίες σου.

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ που έχει σήμερα γενέθλια παραμένει διαχρονικά ένας από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες. Μαζέψαμε σε ένα αφιέρωμα ό, τι έχουμε γράψει για τις ταινίες του αλλά και κάποια ενδιαφέροντα θέματα για το έργο του που αξίζει να τα διαβάσετε!
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη γύρισε μια πανκ αλληγορία για όσα βιώνουμε σήμερα

Οθόνες / Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη γύρισε μια πανκ αλληγορία για όσα βιώνουμε σήμερα

Η περιπετειώδης δημιουργία του «Harvest», της εντυπωσιακής πρώτης αγγλόφωνης ταινίας της ταλαντούχας σκηνοθέτιδας, ζωντανεύει την ονειρική και σκληρή ατμόσφαιρα ενός μεσαιωνικού σκωτσέζικου χωριού καθώς αυτό εξαφανίζεται από τον χάρτη.  
M. HULOT
CHECK 10 τηλεοπτικές σειρές που θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Οθόνες / 10 σειρές που θα δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Από τη νέα σεζόν του «Slow Horses» στο μεγάλο φινάλε του «Stranger Things» κι από ένα φιλόδοξο πορτρέτο του Σκορσέζε στο νέο στοίχημα του δημιουργού του «Breaking Bad», διαλέγουμε δέκα σειρές που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
6 αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τον κόσμο που ζούμε τώρα

Οθόνες / 6 αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τον κόσμο που ζούμε τώρα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου πρόβαλε φέτος ταινίες πολιτικά φορτισμένες που οραματίζονται ένα μέλλον χωρίς σύνορα. Έξι από αυτές έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση χάρη στην αισθητική και την προβληματική τους.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Βίκι Κριπς στη LIFO: «Καθένας επιλέγει το δικό του δηλητήριο»

Οθόνες / Βίκι Κριπς: «Καθένας επιλέγει το δικό του δηλητήριο»

Η ηθοποιός που στάθηκε σαν ίση προς ίσο απέναντι σε ολόκληρο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις μιλάει στη LiFO σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με αφορμή την κυκλοφορία του «Hot Milk», που συμπεριλαμβάνει γυρίσματα στη χώρα μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο ξεχασμένος απαγωγέας Τόνι Κυρίτσης, που ενέπνευσε τον Γκας Βαν Σαντ για το Dead Man's Wire

Ανταπόκριση από τη Βενετία / «Dead Man’s Wire»: Η χλιαρή επιστροφή του Γκας βαν Σαντ

Μετά από πέντε χρόνια ο Αμερικανός σκηνοθέτης επανέρχεται με την ξεχασμένη ιστορία ενός απαγωγέα, κάνοντας μια βιογραφία με νόημα, που όμως δεν προσθέτει κάτι στη φιλμογραφία του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
To αριστουργηματικό Ran του Κουροσάβα και 8 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Οθόνες / To αριστουργηματικό Ran του Κουροσάβα και 8 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, η επιστροφή του Ντάρεν Αρονόφσκι, η καλύτερη ταινία του Κουροσάβα σε επανέκδοση και το τέταρτο μέρος της σειράς ταινιών θρίλερ «Το Κάλεσμα» – Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
THE LIFO TEAM