Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter
0
Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Η Καθαρή Δευτέρα είναι μια μέρα, που η παράδοση θέλει να την περνάμε, με καλή παρέα, χαλαρή διάθεση και να την ντύνουμε με νηστίσιμες , Σαρακοστιανές εξαιρετικές γεύσεις.

Για το πώς και το που θα τα κάνουμε αυτά οι επιλογές είναι πολλές. Κάποιοι προτιμούν το κάλεσμα και το τραπέζι στο σπίτι, κάποιοι προτιμούν την ημερήσια κοντινή απόδραση που θα τους επιτρέψει να τηρήσουν και το έθιμο του χαρταετού και κάποιοι προτιμούν μια χαλαρή βόλτα, στην πόλη, που θα έχει ως επίλογο, ένα καλό γεύμα με την παρέα σε εστιατόριο.

Το αγαπημένο gourmet deli – wine bistrot & café Menoo στην Κηφισιά έχει ετοιμάσει για εσάς μια μοναδική πρόταση, για κάθε περίπτωση, ώστε να καλύψει τις ανάγκες σας για γεύση, διασκέδαση και χαλάρωση, όπως κι αν σκέφτεστε να περάσετε αυτή τη μέρα.

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo.

Η menoo σε συνεργασία με το κτήμα Κοκοτού σας προσφέρει την ευκαιρία να γιορτάσετε την Καθαρή Δευτέρα με την οικογένεια σας σε ένα μοναδικό χώρο στην Σταμάτα. Ετοιμάσαμε για εσάς ένα εκλεκτό Σαρακοστιανό μενού με πρωτότυπες παραδοσιακές γεύσεις σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα κρασιά που παράγονται στους αμπελώνες του Γιώργου Κοκοτού. Παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε σε όλους τους χώρους του κτήματος, να πετάξετε τον αετό σας και να γνωρίσετε εκτός από τα κρασιά, το παρθένο ελαιόλαδο και το αγνό ακατέργαστο μέλι που παράγονται στο κτήμα.

Μενού

Καλωσόρισμα με φρεσκοψημένη λαγάνα καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και πατατούλες γεμιστές με μπρικ Τσικουδιά.

Σταμναγκάθι βραστό με λαδολέμονο

Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά με ελιές από την Καλαμάτα

Καλάθι με καρδιές μαρουλιών, ραπανάκια, φρέσκο κρεμμυδάκι, τοματίνια και ματσάκια ρόκας

Φασόλια σαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Κυδώνια και γυαλιστερές με λεμόνι

Γαρίδες λαδολέμονο

Καλαμαράκια γόνος τηγανητά

Κολοκυθοκεφτέδες

Χορτόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Σουπιές με σπανάκι

Πολίτικο μυδοπίλαφο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα, και καραμελωμένες πορτοκαλόφλουδες ξηρούς καρπούς

Τιμή κατ'άτομο € 39,00

Παιδιά έως 10 ετών € 18,00

 

Η ανωτέρω τιμή περιλαμβάνει: Κρασιά του κτήματος, Σαββατιανό 2013, Cabernet Sauvignon 2011, ούζο, τσικουδιά, αναψυκτικά, χυμούς. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Για πληροφορίες καλέστε:

Menoo: τηλ. 210 6204919, 6630251

Κτήμα Κοκοτού: τηλ. 210 8145113, 6946068010

 

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

 

Καθαρή Δευτέρα στο Menoo στην Κηφισιά

Για όσους θέλουν να περάσουν την Καθαρή Δευτέρα με την παρέα ή την οικογένεια τους στον ατμοσφαιρικό χώρο ενός gourmet deli εστιατορίου που οι άνθρωποι του θα τους υποδεχθούν με ευγένεια και διακριτικά θα καλύψουν κάθε τους ανάγκη, ετοιμάσαμε ένα πλούσιο μενού, με παραδοσιακά νηστίσιμα πιάτα.

Στο Menoo, θα βρείτε a la carte εκλεκτούς μεζέδες όπως:

Ταραμοσαλάτα, Φάβα με κάππαρη και τηγανητό κρεμμύδι

Κολοκυθοκεφτέδες, Χορτόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Μπρικ

Καβούρι Chatka, Αγγινάρες a la polita

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Κυδώνια και γυαλιστερές με λεμόνι

Καλαμαράκια γόνος τηγανητά

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, Γαρίδες λαδολέμονο

Σουπιές με σπανάκι, Πολίτικο μυδοπίλαφο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

και πολλά άλλα....

Το μόνο που χρειάζεται να πάρετε μαζί σας είναι χαλαρή διάθεση, όρεξη και καλή παρέα.

Για τις κρατήσεις σας και για κάθε περαιτέρω πληροφορία, επικοινωνήστε έγκαιρα με το

τηλέφωνο: 210 6208797

 

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Καθαρή Δευτέρα στο σπίτι:

Όσοι επιθυμούν να περάσουν την ημέρα στη γνώριμη ατμόσφαιρα του σπιτιού τους με την παρέα ή την οικογένεια τους, στο Menoo, θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικές Σαρακοστιανές γεύσεις, που θα δώσουν διαφορετικές νότες ποιότητας και απόλαυσης στο τραπέζι τους:

Στο Menoo θα βρείτε:

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Μπρίκ, καβούρι chatka, ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, φάβα από τη Σαντορίνη με κάπαρη και τηγανητό κρεμμύδι, χούμους, σαλάτα με φρέσκες καραβίδες σε πράσινα μικρόφυλλα λαχανικά με mango και vinaigrette lemongrass, (minimum 6 μερίδες), Royal king crab σε τραγανά φύλλα γαλλικής σαλάτας, με sause από μέλι ginger και λεμόνι, (minimum 4 μερίδες).

Θα βρείτε επίσης, πολλές ακόμα παραδοσιακές Ελληνικές νοστιμιές όπως:

Αγκινάρες a la polita, σπιτικά ντολμαδάκια γιαλατζί, φασόλια μαυρομάτικα με κρεμμυδάκι, χταποδάκι ξυδάτο, χταποδάκι κρασάτο, γαρίδες βραστές λαδολέμονο, σουπιές με σπανάκι, πολίτικο μυδοπίλαφο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι.

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με παραδοσιακές γεύσεις της Menoo Facebook Twitter

Και για το επιδόρπιο σας:

Καλτσούνια, χαλβάς πολίτικος (μεγάλη φόρμα αλλά και ατομικά) , χαλβάς Κοσμίδη, ζελέ με φρούτα και πορτοκαλόφλουδες (μεγάλη φόρμα αλλά και ατομικά).

Μπορείτε να παραγγείλετε τα νηστίσιμα της επιλογής σας ,έως την Πέμπτη 27/02 και να παραλάβετε από το κατάστημα από Πέμπτη 27/02-Δευτέρα 03/03

Για παραγγελίες καλέστε: 210 6252214, 6208797, 6985 113799, Κηφισίας 310, Κηφισιά

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ