Βγές έξω επιτελους!

Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
0
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

 

  • Τα νόστιμα του ήλιου. Φαγάκι νοστιμότατο σερβίρεται με κέφι στο κουκλίστικο οινομαγειρείο Ηλιόγευστον που υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο από τρεις νέες και δυναμικές γυναίκες. Η Βάσια και η Τέτα είχαν την ιδέα να το στήσουν και η σεφ Έλενα Μπαρμπέα υλοποιεί στην κουζίνα με αγάπη συνταγές με άρωμα ελληνικό. Τα νέα είναι νόστιμα. Τα καινούργια πιάτα έχουν σουξέ. Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί με ρύζι που συνοδεύονται με γιαούρτι (€6,5), μπουκιά και συχώριο! Κροκέτες αθερίνας (€6) που θα κάνουν τέλεια παρέα με το ούζο. Η άφταστη μαγείρισσα εμπνέεται από τη μανιάτικη καταγωγή της και προσφέρει τη δική της εκδοχή στο πιάτο «τραβηχτή» (€7,5). Πρόκειται για ζυμάρι αφράτο που ανοίγεται με το χέρι σε λεπτά φύλλα πριν μπει στο τηγάνι. Εδώ, σερβίρεται με χοιρινές μπουκιές, μαγειρεμένες με πιπεριές, και δροσίζεται με γιαούρτι – μια διαφορετική και πιο ανάλαφρη εκδοχή του γιαουρτλού. Για πιο πληθωρική γεύση, θα αναζητήσεις την τηγανίτα με μοσχαράκι κανέλας σε τέσσερις στρώσεις και «καπέλο» ξερή μυζήθρα (€8). Χώρος όμορφος, καλή διάθεση, κέφι και τιμές που δεν φοβίζουν. ☛ Ηλιόγευστον, Παπαφλέσσα 18, Γαλάτσι, 210 2910822.
  • Ελληνο-ιταλικές ανταλλαγές. Ελλάς - Ιταλία αρμονία! Πού; Στο Il Tramonto. Ο νέος σεφ Αλέξανδρος Χούσος μαγειρεύει πιάτα με ιταλική καταγωγή. Κάθε Τετάρτη οι βραδιές βαφτίζονται «Vino Divino» και το μενού 4 πιάτων παντρεύεται με κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα. ☛ Astir Palace Resort, ξενοδ. Arion, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000.
  • Στον κήπο με τις εκπλήξεις. Καλοκαιρινές βραδιές μέσα στο πράσινο υπόσχεται για το φετινό καλοκαίρι το Fuga, το εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής. Με καλοκαιρινή διάθεση, χωρίς τυπικότητες, το εστιατόριο γίνεται Fuga Secret Garden, δίνοντας ευκαιρία όχι μόνο για φαγητό αλλά και για καφέ, ποτό, ακόμα και για πικνίκ. Νέος σεφ του εστιατορίου είναι ο Γιώργος Βενιέρης, ο οποίος ετοίμασε ένα μενού που αξιοποιεί πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει «παιχνιδιάρικο, διαδραστικό, globe-trekking». Σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν, μπορείς να βρεις sliders (mini-burger με τυρί Νάξου), broken cheese pie με σύγκλινο και φέτα, salumi με αλμυρούς λουκουμάδες από ζύμη πίτσας, ριζότο μιλανέζ με σαφράν και ζωμό μοσχαριού γάλακτος, ριγκατόνι αματριτσιάνα με πανσέτα, ντομάτα και κρέμα πεκορίνο. Βεβαίως, υπάρχει μια πλούσια γκάμα από πρωτότυπα κοκτέιλ και χυμούς. ☛ Fuga Secret Garden στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, Κόκκαλη 1, 210 7242979.
  • Καλό φαγητό δίπλα στο κύμα. Στο Εν Πλω στη Βουλιαγμένη ο σεφ Κώστας Ζέππος, με καταγωγή από τη Σάμο, επιμένει στις καλές φρέσκιες πρώτες ύλες και μαγειρεύει με αγάπη. Για αρχή μου άρεσε το λαδοτύρι στο σαγανάκι (€6,5) με ωραία μαρμελάδα σύκου και η καλοφτιαγμένη μελιτζανοσαλάτα με καρύδια (€5) που είχε διακριτικό κάπνισμα. Εξαιρετικά ήταν τα αχνιστά μύδια (€8), αρωματισμένα με ζαφορά. Το χταπόδι στη σχάρα, ψημένο με οξύμελι (€11), δεν έβγαζε τη γευστική ένταση που υποσχόταν. Ο τηγανητός γαύρος με αρωματικό πασπάλι (€7) τρώγεται απνευστί. Στο μενού υπάρχουν προτάσεις με παραδοσιακά ζυμαρικά και ένα ριζότο γαρίδας αλλά και τέσσερα πιάτα που καλύπτουν τις ανάγκες των κρεατολάγνων. Το φεγγάρι καθρεφτίζεται στη θάλασσα και το σκηνικό καλύπτει τους ρομαντικούς. Εδώ, στο Εν Πλω, μπορείς να χαλαρώσεις από το πρωί με καφέ, κουβεντούλα και περιποίηση από το ευγενικό προσωπικό.
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

Εν Πλω, Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770-2.

  • Πήγαμε στη Stoffa! Μια Στόφα με ιστορία. Άλλωστε η στόφα –κουζίνα για μαγείρεμα με ξύλο– έχει παράδοση πολλών χρόνων και η ονομασία ταίριαξε με τον χώρο, που παλαιότερα στέγαζε οικογενειακή ταβέρνα και αργότερα το μεζεδοπωλείο Το Μπέρδεμα. Εδώ, το μενού είναι απλό, καθημερινό. Υπάρχει χαρούμενη διάθεση που εκφράζεται και στα πρόσωπα των θαμώνων, που είναι κυρίως νέοι. Μοιράζονται μία από τις πίτσες του μενού. Δοκίμασα την κλασική πίτσα μαργαρίτα (€9) με σάλτσα ντομάτας σε ιδανική αναλογία, μοτσαρέλα και βασιλικό. Ωραία, λεπτή, τραγανή η ζύμη, σε καλή ισορροπία με τα υλικά, τρώγεται ευχάριστα. Από τα ορεκτικά, η αλμυρή τούρτα (€6) είναι μία σύγχρονη εκδοχή του γνωστού ντάκου, που εδώ τρίβεται και ζυμώνεται με ελαιόλαδο κι επάνω του παίρνουν θέση μια ανάλαφρη μους από ελληνικά τυριά και μια ενδιαφέρουσα μαρμελάδα ντομάτας που γλυκίζει αρκετά και δεν κοντράρει με το αλμυρό των τυριών. Η μοσχαρίσια ταλιάτα (€16) ήρθε ωραία ψημένη και συνοδευόταν από τραγανά φύλλα ρόκας, ραντισμένα με λάδι τρούφας. Το μπανόφι με παγωτό (€6,5) είναι ωραίο για να κλείσεις γλυκά τη βραδιά.
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

☛ Stoffa, Βασ. Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853.

  • Μη φοβάσαι τα ροζέ κρασιά. Τα ροζέ κρασιά είναι εδώ όλο αρώματα, χρώματα και δροσερές γεύσεις. Το Drink Pink 2013 προτείνει 12 ελληνικά ροζέ κρασιά που αξίζει να αφεθείς στη δίνη τους: Αβαντίς Ροζέ, Ακακίες – Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Άκρες – Κτήμα Σκούρα, Από Δυο Χωριά – Οινοποιείο Καραμήτρου, Δρυόπη Ροζέ, ΕΑΝ – Κτήμα Σιγάλα, Kanenas Ροζέ – Tsantali, Μέγα Σπήλαιο Ροζέ, Μικρός Βοριάς – Οινοφόρος, Ορεινός Ήλιος – Σεμέλη, Ροζέ Κτήμα Χατζημιχάλη, Σημείο Στίξης Ροζέ – Boutari. Εως τις 14 Ιουλίου τα wine bars και wine restaurants της Αθήνας Bottega, Cucina Povera, Heteroclito, Fabrica de Vino, Mama Roux και Osterman θα φιλοξενούν τα 12 ροζέ κρασιά της Pink Team που είναι σε προσφορά three for two: για κάθε δύο φιάλες της ίδιας ετικέτας που θα πληρώνετε, θα παίρνετε την τρίτη δωρεάν – για επιτόπου κατανάλωση ή για το σπίτι! Το ίδιο θα ισχύει και για την κατανάλωση σε ποτήρι: στα δύο ίδια κρασιά, το τρίτο δωρεάν.
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM