Ποτέ ξανά: Θεσσαλονίκη- Άουσβιτς 70 χρόνια

Ποτέ ξανά: Θεσσαλονίκη- Άουσβιτς 70 χρόνια Facebook Twitter
0

Στη μνήμη των πρώτων θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πήρε την πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης υπό το γενικό τίτλο: «Ποτέ ξανά. Θεσσαλονίκη-Άουσβιτς. 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

 

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Έκθεση «Θεσσαλονίκη: το άνθος των Βαλκανίων», με επιμέλεια του ιδρύματος Yad Vashem στο φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου, Εγκαίνια, ώρα 17.00

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Πορεία ανάμεσα σε δύο συμβολικά σημεία μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης: Αφετηρία θα είναι η πλατεία Ελευθερίας, στην οποία άρχισαν τα ανθεβραϊκά μέτρα τον Ιούλιο του 1942. Ώρα: 11.30
Προορισμός θα είναι ο Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός, αφετηρία των θανάσιμων εκτοπίσεων: 12.30

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Συναυλία Σεφαραδίτικης μουσικής (λαντίνο) "The Jewish Soul", με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που θανατώθηκαν από τους Ναζί. 

Συναυλία με προσωπικές προσκλήσεις (παρακαλούμε απευθυνθείτε στην Ισαρηλιτική Κοινότητα, στο γραφείο δημάρχου ή στο γραφείο του Πρύτανη του ΑΠΘ).

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και διοργανώνονται από την Ισραηλιτική Κοινότητα, την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση γίνεται και με την υποστήριξη της Καναδικής Πρεσβείας.

Πληροφορίες από την Οργανωτική Επιτροπή Εκδηλώσεων
Πρόεδρος Πέτρος Δημητρακόπουλος: 6945 155700
Ευάγελος Χεκίμογλου: 6974841693
Ελένη Χοντολίδου: 6977 714563, [email protected]

Μητροπόλεως 100
546 21 Θεσσαλονίκη
2310 254191

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ