Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα...

Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα... Facebook Twitter
0

 

Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα... Facebook Twitter


«Η οικογένεια  πηγαίνει να διασκεδάση. Έλαβε την πρόνοιαν να πάρη και "κάτι τι" μαζή της. Αυτό το "κάτι τι" είνε όλα τα τρόφιμα. Εις το εξοχικόν εστιατόριον που θα κατασταλάξη, μόλις θα ζητήση κρασί και αυτό πολύ ολίγον, διότι κανείς από την οικογένειαν δεν πίνει. Ο ξενοδόχος θα προσφέρη καθίσματα, τραπέζι, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, αλάτι, πιπέρι, ποτήρια, πετσέτες και θα πληρωθή την μισή οκάν το κρασί που θα φέρη.

Η εκστρατεία γίνεται καθ' όλους τους κανόνας της τακτικής. Προηγείται μικρά υπηρέτρια με το κοτσιδάκι της και με πελώριον πανέρι, περιέχον ένα μέρος των προμηθειών. Διατί παρά τους κανόνας της εκστρατείας προηγείται η υπηρέτρια εκπροσωπούσα την επιμελητείαν, δεν είνε μυστήριον άλυτον. Πρέπει να είνε υπό τα βλέμματα πάντων, δια να μη χαθή μέσα εις το πλήθος.

Ακολουθεί ο πατέρας, σύρων από το χέρι του τα παιδιά και κρατών υπό μάλης διάφορα συμπληρωματικά δέματα. Αεικίνητος και προσεκτικός, πρέπει εις κάθε στιγμήν να μεταβάλη τάξιν πορείας και να επιβλέπη τα πάντα.


Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα... Facebook Twitter


-Γιαννάκη πήγαινε μπροστά! Ευθαλία πρόσεξε το αμάξι! Πολυξένη μην προχωρείς πολύ, θα σε χάσουμε!... Όχι μ'αυτό το τραμ, θα περιμένωμε το άλλο. Αυτό είνε πολύ γεμάτο. Γιώργο, που είνε το δικό σου δέμα; Δεν σου είπα να το κρατής μπροστά σου να το βλέπω; Τι κατάστασις είνε αυτή Περσεφόνη; Θα σου το λυώσουνε το ψητό.

Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα... Facebook Twitter


Η μαμά αποτελεί το κύριο σώμα της εκστρατείας. Έχει την επίβλεψιν των θυγατέρων και το πράγμα είνε δύσκολο. Γύρω είνε τόσοι πολλοί οι ρομαντικοί νέοι, οι κομψοί λοχίαι του ιππικού, οι φοιτηταί, οι εξερχόμενοι εις άγραν ερώτων.

Πολυξένη κύτταζε μπροστά σου! Είνε περιττόν να γυρίζεις διαρκώς δεξιά. Ευθαλία, έλα κοντά μας, μην απομακρύνεσαι! Τι αναιδείς τέλος πάντων είνε αυτοί οι άνθρωποι! Ξέρω εγώ τι ήθελαν: να τους σπάση κανείς το κεφάλι. Περσεφόνη, θα βάλης τον μπαμπά σου σε μπελλάδες. Αν σε ιδή πως είσαι έτσι αφηρημένη, θα κάμη κανένα κακό…


Αυτό εις την Ελληνικήν λέγεται διασκέδασις!».

 

 

Στην Παλιά Αθήνα αλιεύουμε καθημερινά από παλιές εφημερίδες και περιοδικά, στην προκειμένη περίπτωση απο το "ΑΘΗΝΑΙ" (έτος 1912), και σας τα σερβίρουμε σπαρταριστά.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ