Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα...

Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα... Facebook Twitter
0

 

Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα... Facebook Twitter


«Η οικογένεια  πηγαίνει να διασκεδάση. Έλαβε την πρόνοιαν να πάρη και "κάτι τι" μαζή της. Αυτό το "κάτι τι" είνε όλα τα τρόφιμα. Εις το εξοχικόν εστιατόριον που θα κατασταλάξη, μόλις θα ζητήση κρασί και αυτό πολύ ολίγον, διότι κανείς από την οικογένειαν δεν πίνει. Ο ξενοδόχος θα προσφέρη καθίσματα, τραπέζι, μαχαιροπήρουνα, πιάτα, αλάτι, πιπέρι, ποτήρια, πετσέτες και θα πληρωθή την μισή οκάν το κρασί που θα φέρη.

Η εκστρατεία γίνεται καθ' όλους τους κανόνας της τακτικής. Προηγείται μικρά υπηρέτρια με το κοτσιδάκι της και με πελώριον πανέρι, περιέχον ένα μέρος των προμηθειών. Διατί παρά τους κανόνας της εκστρατείας προηγείται η υπηρέτρια εκπροσωπούσα την επιμελητείαν, δεν είνε μυστήριον άλυτον. Πρέπει να είνε υπό τα βλέμματα πάντων, δια να μη χαθή μέσα εις το πλήθος.

Ακολουθεί ο πατέρας, σύρων από το χέρι του τα παιδιά και κρατών υπό μάλης διάφορα συμπληρωματικά δέματα. Αεικίνητος και προσεκτικός, πρέπει εις κάθε στιγμήν να μεταβάλη τάξιν πορείας και να επιβλέπη τα πάντα.


Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα... Facebook Twitter


-Γιαννάκη πήγαινε μπροστά! Ευθαλία πρόσεξε το αμάξι! Πολυξένη μην προχωρείς πολύ, θα σε χάσουμε!... Όχι μ'αυτό το τραμ, θα περιμένωμε το άλλο. Αυτό είνε πολύ γεμάτο. Γιώργο, που είνε το δικό σου δέμα; Δεν σου είπα να το κρατής μπροστά σου να το βλέπω; Τι κατάστασις είνε αυτή Περσεφόνη; Θα σου το λυώσουνε το ψητό.

Η οικογένεια "Χωραφά" διασκεδάζει στην Παλιά Αθήνα... Facebook Twitter


Η μαμά αποτελεί το κύριο σώμα της εκστρατείας. Έχει την επίβλεψιν των θυγατέρων και το πράγμα είνε δύσκολο. Γύρω είνε τόσοι πολλοί οι ρομαντικοί νέοι, οι κομψοί λοχίαι του ιππικού, οι φοιτηταί, οι εξερχόμενοι εις άγραν ερώτων.

Πολυξένη κύτταζε μπροστά σου! Είνε περιττόν να γυρίζεις διαρκώς δεξιά. Ευθαλία, έλα κοντά μας, μην απομακρύνεσαι! Τι αναιδείς τέλος πάντων είνε αυτοί οι άνθρωποι! Ξέρω εγώ τι ήθελαν: να τους σπάση κανείς το κεφάλι. Περσεφόνη, θα βάλης τον μπαμπά σου σε μπελλάδες. Αν σε ιδή πως είσαι έτσι αφηρημένη, θα κάμη κανένα κακό…


Αυτό εις την Ελληνικήν λέγεται διασκέδασις!».

 

 

Στην Παλιά Αθήνα αλιεύουμε καθημερινά από παλιές εφημερίδες και περιοδικά, στην προκειμένη περίπτωση απο το "ΑΘΗΝΑΙ" (έτος 1912), και σας τα σερβίρουμε σπαρταριστά.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ