Οι παραδόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό θα αυξηθούν, διαβεβαίωσε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

 

«Οι παραδόσεις εμβολίων θα αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός τέταρτου εμβολίου που αναμένεται να εισέλθει στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε η κ. Κυριακίδου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Υγείας της ΕΕ.

 

«Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά, ούτε εμβόλια που δεν χρησιμοποιούνται. Για να το υποστηρίξουμε, χρειαζόμαστε πληροφορίες και ανταλλαγή δεδομένων», τόνισε η Επίτροπος Υγείας.Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΕΕ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίων, της αξιολόγησης, της εξουσιοδότησης και της διαθεσιμότητας, μεταξύ άλλων μέσω πιο ευέλικτων διαδικασιών μέσω του HERA, Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει η ετοιμότητα για να γίνουν διαπραγματεύσεις για νέες ή προσαρμοσμένες συμφωνίες για εμβόλια κατά παραλλαγών.

 

Ο κορωνοϊός δεν είναι πλέον ένας άγνωστος ιός, σήμερα έχουμε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την παθολογία του, δήλωσε, αλλά τόνισε τον κίνδυνο των μεταλλάξεων.

 

«Τώρα αντιμετωπίζουμε μεταλλάξεις, έναν μεταβαλλόμενο ιό. Και πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση για να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η αλληλεγγύη», κατέληξε η κ. Κυριακίδου.

 

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προανήγγειλε την παρουσίαση της πρότασης για ένα πανευρωπαίκό διαβατήριο εμβολιασμού. «Θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο», είπε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με Γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr