Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έβγαλε το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και ξεκινά την περιοδεία της στις χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας θα βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη.

 

Η πρόεδρος της Κομισιόν στάθηκε μπροστά στις κάμερες με το κινητό ανά χείρας και έδειξε την οθόνη της συσκευής, όπου εμφανιζόταν το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό.

 

Το Βέλγιο προστέθηκε σήμερα στις χώρες που εκδίδουν το πιστοποιητικό δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Κι εδώ είναι το δικό μου», πρόσθεσε, δείχνοντας το κινητό της.

 

 

Τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό συμβούλιο υπέγραψαν τον κανονισμό για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό. Αυτό τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, αλλά ήδη 15 χώρες έχουν αρχίσει να το εκδίδουν.

 

«Τώρα ξεκινάω την περιοδεία μου στα 27 κράτη-μέλη για το NextGenerationEU. Και είμαι πολύ περίεργη να δοκιμάσω και να δω πώς λειτουργεί αυτό το πιστοποιητικό», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ταξιδέψει σήμερα στην Ισπανία, αύριο θα επισκεφθεί την Ελλάδα και τη Δανία και την Παρασκευή το Λουξεμβούργο.