«Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί»: Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Δείτε μαρτυρίες Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στις ομάδες της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Από τον Γιάννη Πανταζόπουλο
Φωτό: © European Union 2021

Χιλιάδες σχόλια, πολυάριθμες θεματικές, αμέτρητες ιδέες, πάνω από 1.000 εκδηλώσεις αλλά και ποικίλα σχόλια συνθέτουν τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Ευρωπαίοι πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις γωνιές της Ένωσης, με τους νέους όλο αυτό το διάστημα έχουν κεντρικό ρόλο στη μελλοντική διαμόρφωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία και ένα γεγονός υψηλής συμβολικής σημασίας. Έχοντας ως κεντρικό μότο «Το μέλλον είναι στα χέρια σου» όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης.

Ομάδες πολιτών από κάθε γωνιά της Ευρώπης έχουν υποβάλλει στην πλατφόρμα προτάσεις και αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στην ΕΕ και έχουν συζητήσεις στις Ολομέλειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της.

Ανεξάρτητα από το πού είστε ή με τι ασχολείστε, αυτή είναι η ευκαιρία να σκεφτείτε το μέλλον που θέλετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μη χάσετε την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή σας! Εκφράστε τις ιδέες σας στην πλατφόρμα και ενημερώστε για τις εκδηλώσεις σας εγκαίρως.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια σειρά από μαρτυρίες Ελλήνων πολιτών οι οποίοι συμμετείχαν στην οικοδόμηση της αυριανής Ευρώπης.

Μόνο οι συνεισφορές που θα υποβληθούν στην πλατφόρμα έως τις 20 Φεβρουαρίου θα ληφθούν υπόψη στην έκθεση που θα δημοσιευθεί στις 17 Μαρτίου. Ωστόσο, η δυνατότητα υποβολής συνεισφοράς στην πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή και μετά την ημερομηνία αυτή, ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση της συζήτησης διαδικτυακά. Η έκθεση που θα παρουσιάζει συνοπτικά τις εν λόγω συνεισφορές θα εκπονηθεί μετά την 9η Μαΐου.

#CoFoE - Οι Έλληνες συμμετέχοντες:

Κωνσταντίνος Διαμαντάκης
Σωτηρία Δόντη
Αιμιλία Ρεντίφη
Αλίκη Τζήλου
Αργυρώ Μπέσιου
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ