Στις 25 Φεβρουαρίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με θέμα τον κορωνοϊό.

 

Μία ημέρα αργότερα στις 10:00 το πρωί θα ακολουθήσει νέα τηλεδιάσκεψη με θέμα την ασφάλεια, την άμυνα και την Νότια Γειτονία όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

 

H Κομισιόν προτείνει στα κράτη - μέλη χρηματοδότηση εγκαταστάσεων παραγωγής εμβολίων

 

Νέα στρατηγική για τις δυσκολίες στην παραγωγή εμβολίων κατά της covid-19 φαίνεται πως υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μία προσπάθεια να «θωρακίσει» τον εαυτό της από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τις μελλοντικές πανδημίες.

 

Στο πλαίσιο αυτό συμβάλλει στη χρηματοδότηση της κατασκευής ή αναβάθμισης εγκαταστάσεων για την παραγωγή εμβολίων.

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναβάθμιση ή την μετατροπή υφιστάμενων εγκαταστάσεων ή την κατασκευή νέων, ώστε να μπορούν να παραχθούν περισσότερα εμβόλια. Επιπλέον, πρέπει να ενθαρρυνθεί η συνεργασία των εταιρειών», έγραψαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα σε κοινή επιστολή τους προς τους επικεφαλής των κυβερνήσεων και τους αρχηγούς όλων των κρατών - μελών, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» (SZ). Η επιστολή κατονομάζει τις εταιρείες Sanofi και Novartis ως παράδειγμα: «Οι δύο εταιρείες βοηθούν την εταιρεία του Μάιντς Biontech στην παραγωγή εμβολίων».

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr