Συνομιλίες με τις ΗΠΑ ξεκινά τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό αμερικανικών συστατικών για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

 

Τα συγκεκριμένα συστατικά υπόκεινται από την Ουάσιγκτον σε αυστηρούς περιορισμούς εξαγωγής, ανέφερε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το AFP.

 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη βιομηχανική πλευρά της παρασκευής εμβολίων, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Τζέφρι Ζάιεντς, συντονιστή της ομάδας για τη μάχη κατά του Covid-19 στον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες.

 

Η ιδέα είναι να «εργαστούμε συντονισμένα ώστε να μην δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα» για τους Ευρωπαίους παρασκευαστές εμβολίων, εξήγησε.

 

Η Ουάσιγκτον διαθέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές όλων των απαραίτητων συστατικών για τα εμβόλια, οι οποίες υπόκεινται σε ειδικές άδειες.

 

«Ο καθένας έχει τους κανόνες του, που είναι νόμιμοι. Η ιδέα δεν είναι να τους ξανασυζητήσουμε, αλλά να εξετάσουμε τις διοικητικές διαδικασίες που εφαρμόζονται για τις εξαγωγές συστατικών και να δούμε πώς θα τις διευκολύνουμε, θα τις επιταχύνουμε», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή πηγή.

 

«Πρόκειται για ένα προληπτικό διάβημα. Καθώς η παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά σε ισχύ, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως όλα τα συστατικά μπορούν να ακολουθήσουν», διευκρίνισε.

 

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr