Υπο παραίτηση ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Υπο παραίτηση ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία του Ελληνικού Φεστιβάλ εξέφρασε ο Γιάννης Μηλιός σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της LifO. Εξέφρασε αυτή την απόφαση –που έχει λάβει εδώ και αρκετές εβδομάδες- τόσο στα μέλη του ΔΣ και διοικητικά στελέχη, όσο και σε συνομιλητές του από τον χώρο του Πολιτισμού, αλλά εμμέσως στην ίδια την υπουργό Πολιτισμού. Πηγές μας αναφέρουν ότι δεν έχει υποβάλει επισήμως την παραίτηση «δεν έχει φτάσει κάποια επιστολή στην Μπουμπουλίνας» είναι η ακριβής διατύπωση. Όμως η υπουργός γνωρίζει τον «προβληματισμό» του.

 

Ο ίδιος επικαλείται προσωπικούς λόγους με διάφορες εκδοχές να ακούγονται. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι υπάρχει ίσως μια «κόπωση» του ίδιου, ενώ άλλες πηγές σημειώνουν ότι έχει δεχθεί πρόταση για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην υποψηφιότητα και την ιδιότητα προέδρου ΔΣ δημόσιου οργανισμού. Μόνο σε περίπτωση που εκλεγεί θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία.

 

Η LifO αναρωτήθηκε αν ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες ανεύρεσης νέου προέδρου, με πηγές στην Μπουμπουλίνας να λένε «όχι» για τον απλούστατο λόγο ότι «η Μυρσίνη Ζορμπά επιθυμεί να τον μεταπείσει». Πάντως η συνεργασία που είχε ως τώρα με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο ήταν ανέφελη –μην λησμονούμε ότι ήταν εισήγηση του ίδιου του καλλιτεχνικού διευθυντή να τοποθετηθεί πρόεδρος στο ΔΣ ο πρώην επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και ως τον Μάρτιο του 2015 στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Εισήγηση που αποδέχθηκε η τότε υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου τον Νοέμβριο του 2016.

 

Κατά τα λοιπά το Φεστιβάλ βρίσκεται σε φάση εντατικής προετοιμασίας για το καλοκαίρι. Εχει ανακοινωθεί ήδη το πρόγραμμα της Επιδαύρου ενώ πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει κλειδώσει οριστικά και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και ότι ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος θα το ανακοινώσει τον Φεβρουάριο! Με ή χωρίς τον Γιάννη Μηλιό – που ούτως η άλλως σπανίως εμφανιζόταν. Και μετά το σασπένς του Απριλίου: Θα ανανεώσει η υπουργός Πολιτισμού την θητεία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου;

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.