O James Bond επιστρέφει στα κόμικς μετά από 20 χρόνια

O James Bond επιστρέφει στα κόμικς μετά από 20 χρόνια Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με την Guardian, o Warren Ellis υπόσχεται να παραδώσει τον ορίτζιναλ, βίαιο και εύθραυστο James Bond των βιβλίων του Ian Fleming σε ένα νέο κόμικς που θα κυκλοφορήσει φέτος. Το πρώτο που κυκλοφορεί με ήρωα τον Bond για πάνω από δύο δεκαετίες.

Θα βγει τον Νοέμβριο και θα είναι μια ιστορία σε 6 τεύχη που θα ονομάζεται VARGR. Σε αυτό ο 007 επιστρέφει στο Λονδίνο μετά από μια αποστολή εκδίκησης στο Ελσίνκι, όπου του ανατίθεται η δουλειά ενός έκπτωτου πράκτορα. «Άλλα κάτι κακό κινείται στα στενά σοκάκια της πόλης και σκοτεινά σχέδια θέτονται σε εφαρμογή για τον Bond στο Βερολίνο», είπε ο εκδοτικός οίκος Dynamite.

Ο Bond δεν είναι σούπερμαν. Κυριαρχεί επειδή είναι απλά πιο βρώμικος και πιο αποφασισμένος να σπείρει χειρότερο όλεθρο από τον άλλο.

Ο Ellis, ο αναγνωρισμένος συγγραφέας του ‘Gun Machine’ και του graphic novel ‘Red’, ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο συγγραφέας της σειράς κόμικς, James Bond 007.  Τις νέες ιστορίες του Βρετανού πράκτορα θα σχεδιάσει ο Jason Masters, που έχει δουλέψει στο Batman Incorporated και στο Guardians of the Galaxy. Η σειρά θα κυκλοφορήσει από την Dynamite σε συνεργασία με την οικογενειακή εκδοτική του Fleming, Ian Fleming Publications.

Ο Ellis είπε ο Bond του Fleming είναι ένα «σύμβολο» και είπε ότι «ήταν μια απόλαυση να πω μια οπτική ιστορία με τον αυθεντικό, στυγνό και βαθιά τραυματισμένο Bond των βιβλίων». Ο συγγραφέας ήταν πάντοτε μεγάλος φαν του Fleming. Είχε δηλώσει το 2002 ότι ο κατάσκοπος ήταν ένας από τους λίγους χαρακτήρες που υπάρχουν που θα ήθελε να γράψει κάτι.

«Ο Bond δεν είναι σούπερμαν. Κυριαρχεί επειδή είναι απλά πιο βρώμικος και πιο αποφασισμένος να σπείρει χειρότερο όλεθρο από τον άλλο. Με κάποιο τρόπο – και δεν νομίζω ότι ο Fleming δεν το διαισθανόταν – είναι αυτό που ονόμαζε ο Allen Ginsberg ως την «ζοφερή αρσενική ενέργεια» που προκαλούσε και λάβαινε τεράστια ζημιά στην μονομανή επιδίωξη του γι’ αυτό που θέλει», έγραψε ο Ellis.  «Είναι το αμβλύ όργανο της Αγγλίας για διεθνή επίθεση – ένας μοχθηρός, εμπαθής μπάσταρδος μιας ξεπεσμένης αυτοκρατορίας που θέλει ακόμη ο κόσμος να κάνει αυτό που του λέει».  

Ο Ellis επίσης είπε, ότι «οι ταινίες προσπαθούν να απομακρυνθούν από τον μπάσταρδο Bond κυρίως στις μεταγενέστερες τρομακτικές παρωδίες του Roger Moore» με τα βιβλία να είναι «λιγότερα θεαματικά και πολύ πιο χαμηλών τόνων». Τα βιβλία του Fleming έγραψε δείχνουν τον χαρακτήρα σαν «ένα καταρρακωμένο άντρα με καθαρά ψυχολογικά τραύματα, συχνά στο όριο να απομακρυνθεί από την υπηρεσία της M για λόγους ψυχικής υγείας. Με αυτό γίνεται αμιγώς ξεκάθαρο ότι το να είσαι ο 00 στις Μυστικές Υπηρεσίες είναι μια δουλειά που σε διαλύει».

Ο γιος του ανιψιού του Fleming,  Diggory Laycock είπε ότι το κόμικς θα είναι ένα «συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στον λογοτεχνικό James Bond». Το στυλ του Ellis πρόσθεσε είναι «βρώμικο, σκοτεινό και μοναδικά και ανυπομονούμε να δούμε τον James Bond μπλεγμένο σε μια περιπέτεια δικής του δημιουργίας».

Ο ήρωας του Fleming εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα κόμικ-στριπ στα τέλη της δεκαετίας του '50. Τα τελευταία κόμικς για τον James Bond κυκλοφόρησαν το 1995 από την Dark Horse και το 1996 μια ημιτελή μεταφορά του ‘Goldeneye’ από την Topps Comics.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Λουίζ Μπρουκς στον Γκέμπελς: O ασπρόμαυρος κόσμος του Πάμπστ

The Review / Από τη Λουίζ Μπρουκς στον Γκέμπελς: Η άνοδος και η πτώση ενός σπουδαίου σκηνοθέτη

Η Βένα Γεωργακοπούλου συζητάει με τον κορυφαίο μοντέρ Γιώργο Μαυροψαρίδη για το μυθιστόρημα «Ασπρόμαυρο» του Ντάνιελ Κέλμαν. Ήρωας του βιβλίου είναι ο Αυστριακός σκηνοθέτης Γκέοργκ Βίλχελμ Παμπστ και θέμα του οι καλλιτέχνες που συνθηκολόγησαν με το Κακό στις ποικίλες σατραπείες του κόσμου. Εν προκειμένω, στη ναζιστική Γερμανία.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Δεν είναι δουλειά των πλουσίων να αποφασίζουν τι φόρους θα πληρώνουν»

Γκαμπριέλ Ζουκμάν / «Δεν είναι δουλειά των πλουσίων να αποφασίζουν τι φόρους θα πληρώνουν»

Ο Γάλλος οικονομολόγος, Γκαμπριέλ Ζουκμάν, που έγινε διάσημος με την πρότασή του για άπαξ φορολόγηση 2% σε κάθε μεγιστάνα επιμένει ότι η σκανδαλώδης φοροδιαφυγή των πολλά εχόντων δεν είναι φυσικός νόμος αλλά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που επιβάλλεται να αλλάξουν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
 Τι συμβαίνει όταν οι λέξεις δεν είναι αρκετές; Ο γλωσσολόγος Φοίβος Παναγιωτίδης απαντά

Radio Lifo / Τι συμβαίνει όταν οι λέξεις δεν είναι αρκετές; Ο γλωσσολόγος Φοίβος Παναγιωτίδης απαντά

Ο γλωσσολόγος Φοίβος Παναγιωτίδης κουβεντιάζει με τον Τάσο Μπρεκουλάκη και τη Μαρία Δρουκοπούλου με αφορμή το νέο του βιβλίο «Μέσα από τις λέξεις» και λύνει όλες τους τις απορίες.
THE LIFO TEAM
Ο βουρκόλακας, ο άλιωτος, ο απέθαντος είναι μια χαρά Έλληνες και δικά μας παιδιά.

Βιβλίο / Ο βουρκόλακας, ο άλιωτος κι ο απέθαντος είναι μια χαρά Έλληνες- δικά μας παιδιά

Σύμφωνα με την έκδοση «Ο Βουρκόλακας και άλλα μορμολύκεια», η μορφή του ενυπήρχε στις ελληνικές αφηγήσεις, διαπερνώντας αρχαίες δοξασίες και προφορική παράδοση - έτσι εξηγείται το πρόσφατο ενδιαφέρον για τις ιστορίες λαογραφικού τρόμου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Είναι ο Πολ Λιντς ο σπουδαιότερος εν ζωή Ιρλανδός συγγραφέας;

Βιβλίο / Είναι ο Πολ Λιντς ο σπουδαιότερος εν ζωή Ιρλανδός συγγραφέας;

Η πρόσφατη έκδοση του «Πιο πέρα από τη θάλασσα» στα ελληνικά αποδεικνύει με τον πιο παραστατικό τρόπο ότι ο Ιρλανδός συγγραφέας δεν είναι μόνο ο πιο ουσιαστικός αναθεωρητής του μυθιστορήματος του 19ου αιώνα, αλλά ίσως και ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της λογοτεχνίας της χώρας του.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Έρση Σωτηροπούλου: «Ταμπού σήμερα είναι να ουρλιάζεις από έρωτα»

ΛΙΓΗ ΖΩΗ / Έρση Σωτηροπούλου: «Ταμπού σήμερα είναι να ουρλιάζεις από έρωτα»

Πολυμεταφρασμένη και πολυβραβευμένη, με παρουσία σχεδόν πέντε δεκαετιών στο λογοτεχνικό προσκήνιο, η γνωστή συγγραφέας ανατρέχει στα νεανικά της χρόνια, μιλά για την έλξη που της ασκούσε ανέκαθεν το διαφορετικό και σχολιάζει τη σύγχρονη πραγματικότητα.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
«Queer καλλιστεία το 1929 μόνο η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει»

Βιβλίο / «Queer καλλιστεία το 1929 μόνο η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει»

Στο βιβλίο του «Καλλιστεία» ο Μανώλης Μελισσάρης περιγράφει πώς μια παρέα queer ανδρών έκανε στη συμπρωτεύουσα το 1929 τον δικό της διαγωνισμό ομορφιάς, παράλληλα με τον πρώτο «επίσημο», αναβιώνοντας ταυτόχρονα μια ολόκληρη εποχή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο διαχρονικά επίκαιρος «γιoς της απώλειας»

Βιβλίο / Νίκος Βέλμος: Ο διαχρονικά επίκαιρος «γιoς της απωλείας»

Εκατό χρόνια κλείνουν φέτος από την κυκλοφορία του περιοδικού «Φραγκέλιο» που ίδρυσε ο λογοτέχνης, ηθοποιός, ζωγράφος, εκδότης, γκαλερίστας και κοινωνικός επαναστάτης Νίκος Βέλμος, μια παραγνωρισμένη πλην όμως πολυσχιδής, μποέμικη και άκρως επιδραστική προσωπικότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένας τολμηρό προσωπικό αντίο

Το πίσω ράφι / Ένα τολμηρό προσωπικό αντίο

Ο Ντέιβιντ Πλαντ γράφει τον «Αγνό εραστή» για να αποχαιρετήσει τον επί τέσσερις δεκαετίες σύντροφό του Νίκο Στάγκο, συστήνοντάς μας ταυτόχρονα με έναν συγκινητικό και αποκαλυπτικό τρόπο αυτόν τον διακεκριμένο ποιητή και επιμελητή εκδόσεων.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
«Όλα φαίνεται να στοχεύουν στον εκβαρβαρισμό των ανθρώπων»

Βιβλίο / «Όλα φαίνεται να στοχεύουν στον εκβαρβαρισμό των ανθρώπων»

Η κορυφαία συγγραφέας της Αργεντινής, Σέλβα Αλμάδα, μιλάει στη LiFO λίγο πριν από την άφιξή της στη χώρα μας με αφορμή το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Αθήνας για τα πολυβραβευμένα βιβλία της, την έμφυλη βία και τη γυναικεία ταυτότητα.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Απόστολος Δοξιάδης: «Η Ελλάδα σήμερα δεν είναι σε παρακμή αλλά σε σήψη»

Βιβλίο / Απόστολος Δοξιάδης: «Η Ελλάδα σήμερα δεν είναι σε παρακμή αλλά σε σήψη»

Με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Γαλανόσκυλος», ο καταξιωμένος συγγραφέας μιλά για όλα: τους πολιτικούς «που είναι ανίκανοι αλλά ξέρουν να μαζεύουν ψήφους», τον πολιτισμό που έχει μετατραπεί σε «σοβαροφανή παρωδία» και μια Ελλάδα που «δεν έχει ξεφύγει ποτέ από τον ναρκισσισμό της».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Revenge porn που ρίχνουν κυβερνήσεις

Βιβλίο / Revenge porn που ρίχνουν κυβερνήσεις

Στο μυθιστόρημά του «Αθέατος βίος», ο Νικολό Αμανίτι ερευνά την ιδιωτική ζωή της συζύγου ενός πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα οι social media managers κινούν τα νήματα και η θεωρία του χάους είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ