Η πράκτορας Scully γράφει βιβλίο

Η πράκτορας Scully γράφει βιβλίο Facebook Twitter
3

Η Gillian Anderson επιστρέφει στο είδος που την έκανε διάσημη – αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι στην τηλεόραση. Τα νεότερα σχέδιά της σταρ της σειρά X-Files είναι μια σειρά λογοτεχνίας που ονομάζεται EarthEnd Saga, μια συνεργασία με τον συν- συγγραφέα Jeff Rovin. Το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο «A Vision of Fire» θα εκδοθεί τον Οκτώβριο από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.


«Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία» είπε η Anderson στο EW, προσθέτοντας ότι αποφάσισε το εγχείρημα συγγραφής μέτα από ενθάρρυνση του Rovin, ο οποίος είναι φίλος φίλου. «Μου αρέσει το γράψιμο, αλλά συνήθως δεν έχω τον χρόνο, και δε νομίζω ότι θα σκεφτόμουν ποτέ να γράψω επιστημονική φαντασία χωρίς το σπρώξιμοο από κάποιον όπως τον Jeff. Αλλά συνειδητοποίησα ότι είχα μέσα μου κρυμμένες ιδέες για μια σιερά και για έναν κεντρικό χαρακτήρα, σ' αυτή την περίπτωση, μια ηρωίδα.» Αναφερόμενη στα X Files, συμπλήρωσε: «Μετά από εννιά χρόνια ζωής σε ένα ημι – sci fi σύμπαν, νομίζω ότι πλέόν έχω γώση του είδους και τον ρυθμό του.


Στο βιβλίο A Vision of Fire πρωταγωνιστεί η Caitlin O'Hara, μια κοσμογυρισμένη παιδοψυχίατρος που ειδικεύεται στη θεραπεία παιδιών που έχουν υποστεί ψυχολογικά τραύματα από φυσικές καταστροφές και πολέμους. Πρόκειται για μια ισορροπημένη προσωπικότητα – έχει έναν γιο, ο οποίος είναι κωφός, και ό,τι ξέρει για τον κόσμο αρχίζει να μοιάζει αβέβαιο όταν ξεκινά την θεραπεία με μια μοναδικά ταραγμένη νεαρή κοπέλα. «Κατά τη διάρκεια της θεραπείας και περνώντας χρόνο και ερευνώντας την προέλευση τοου τραύματος της κοπέλας η Caitlin αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η συμπεριφορά του κοριτσιού είναι συνδεδεμένη με πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις στο σύμπαν, και όσο η ιστορία ξεδιπλώνεται, πρέπει αποφευχθεί η καταστροφή σε μεγάλη κλίμακα.»

Βιβλίο
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 22/11-Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Βιβλία και Συγγραφείς / Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Πάνο Καρνέζη για το μυθιστόρημά του «Ο λαβύρινθος» με θέμα την περιπλάνηση μιας αποδεκατισμένης ελληνικής μεραρχίας στα βάθη της Ανατολίας τον Σεπτέμβριο του 2022.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Χέρμαν Μπροχ

Βιβλίο / «Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Οι εκδόσεις Έρμα κυκλοφορούν το αριστούργημα του Χέρμαν Μπροχ σε νέα μετάφραση από τη Σοφία Αυγερινού, θυμίζοντάς μας γιατί άλλαξε την πορεία της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα προβλέποντας τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΤΡΙΤΗ 15/11- «Λάδι σε καμβά»: Στον καθρέφτη ενός έργου τέχνης

Βιβλία και Συγγραφείς / «Λάδι σε καμβά»: Ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος μιλά για το νέο του μυθιστόρημα

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Αλέξη Πανσέληνο για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λάδι σε καμβά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Βιβλίο / Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την Ευρώπη, την πολιτική ορθότητα, την πατριαρχία, τη λογοτεχνία και εξηγεί γιατί στις μέρες μας «ο έρωτας έχει μετατραπεί σε όργανο εξουσίας, η ευτυχία έχει γίνει μια καταστροφική αμφιβολία και η απόλαυση ένα συνεχές άγχος».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ελληνική Λογοτεχνία που διαβάζουμε τώρα

Βιβλίο / Εννιά βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας που διαβάζουμε τώρα

Εννιά επιλογές από την εκδοτική παραγωγή του τελευταίου διμήνου, εννιά συγγραφείς, εννιά διαφορετικοί τρόποι μυθοπλασίας, εννιά αντιλήψεις για τη γλώσσα, εννιά αφηγηματικές στρατηγικές, από την παράδοση της κλασικής αφήγησης μέχρι την αποσπασματικότητα της αφήγησης στο διαδίκτυο, από το μυθιστόρημα στο διήγημα και στη μικρή φόρμα, και μια πλούσια ανθρωπογεωγραφία ηρώων.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ