Μπορεί να ακούγεται γραφικό, αλλά το ξεφύλλισμα του βιβλίου δεν θα δώσει ποτέ τη θέση του στην οθόνη. Οι λάτρεις της τεχνολογίας θα τραβάνε τα μαλλιά τους, αλλά σας έχω νέα... Υπάρχουν και οι λάτρεις των βιβλίων και είμαστε πολλοί. Αυτή, μάλιστα, η λατρεία είναι μια εξάρτηση από την οποία δεν θέλεις, και δεν πρέπει, να ξεφύγεις, γιατί είναι ίσως από τις λίγες καλές συνήθειες στις οποίες μπορείς να ενδώσεις άφοβα. Για όλους εκείνους που αγαπούν τον ήχο της σελίδας καθώς γυρίζει, που ακόμα θέλουν να κόβουν με το κοπίδι τις ενωμένες σελίδες και εκτιμούν μια παλιά έκδοση, υπάρχει ο Λαβύρινθος. Αυτό το οικογενειακό βιβλιοπωλείο της οδού Ιπποκράτους που κλείνει το μάτι στους φίλους της ανάγνωσης και τους καλωσορίζει σε έναν χώρο φτιαγμένο ειδικά γι' αυτούς.


Στους διαδρόμους του, που κάθε άλλο παρά λαβύρινθος είναι, θα βρεις περισσότερους από 150.000 τίτλους, νέες κυκλοφορίες αλλά και παλιές εκδόσεις. Οι φανατικοί μπορούν να αναζητήσουν εξαντλημένα από τους εκδοτικούς οίκους βιβλία και να βρουν τίτλους απ' όλα τα είδη της συγγραφικής τέχνης. Εκτός από τις σπάνιες εκδόσεις, ο Λαβύρινθος διαθέτει ένα μεγάλο section με μεταχειρισμένα βιβλία σε καλή ή και άριστη κατάσταση, τα οποία πωλούνται με έκπτωση 70%. (Πολύ καλή ευκαιρία να συγκεντρώσεις τα αναγνώσματα που θα σε συντροφέψουν τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!)

 

Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος: Ένα οικογενειακό βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Όποιο κι αν είναι το στυλ σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μη φύγεις με ένα χαμόγελο ικανοποίησης για τα νέα σου βιβλία. Ιστορικά από την αρχαία Ελλάδα έως και τη σύγχρονη εποχή, τοπικά αφιερώματα σε διάφορες περιοχές (Πελοπόννησος, Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη, όποιο μέρος της Ελλάδας σε ενδιαφέρει θα το βρεις), ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση, πολιτική, παιδικά βιβλία, λευκώματα, λεξικά, θρησκευτικού ενδιαφέροντος, επιστημονικά, ακόμα και πρώτες εκδόσεις του Καζαντζάκη, του Καραγάτση, του Παλαμά, μέχρι και πολύ σπάνιες εκδόσεις των αρχών του 19ου αιώνα. Στον Λαβύρινθο θα βρεις ό,τι φαντάζεσαι και κυρίως ό,τι δεν φαντάζεσαι, μέσα σε έναν χώρο δύο επιπέδων που εντυπωσιάζει με τον αριθμό των αναγνωσμάτων του και σου θυμίζει πως η αυθεντική ψυχαγωγία βρίσκεται ανάμεσα στις σελίδες των βιβλίων.

 

Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος: Ένα οικογενειακό βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Λαβύρινθος, Ιπποκράτους 108, Νεάπολη, Εξάρχεια, 211 4111212, www.lavyrinthos.net, FB: Βιβλιοπωλείο Λαβύρινθος Ιπποκράτους 108