Έκλεισε το βιβλιοπωλείο Libro στο Κολωνάκι

Έκλεισε το βιβλιοπωλείο Libro στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Το Libro σήμερα... Φωτ.: LIFO
0

Έκλεισε το παλιό βιβλιοπωλείο Libro στην Πατριάρχου Ιωακείμ, σχεδόν απέναντι από την πλατεία Κολωνακίου. Ήταν για 30 χρόνια ένα δημοφιλές σημείο, πριν αλλάξει η σύνθεση του δρόμου, και εμφανιστούν νέα βιβλιοπωλεία ― μικρότερα μεν, αλλά με φρέσκια βιβλιοφιλική κατεύθυνση.

Το Libro ήταν γνωστό και για τις εκδόσεις του. Ξεκίνησαν την δεκαετία του'80 με μεταφράσεις του Μπόρχες και του Κανέτι, βιβλία της Παμπούδη, συνταγές της Μαρίας Χαραμή και τα πολυσυζητημένα βιβλία της Αμαλίας Μεγαπάνου. Αργότερα απλώθηκε σε περισσότερους τομείς και κάπως έχασε το στίγμα του. Η τελευταία του έκδοση που ανιχνεύεται στη βάση της biblionet είναι το βιβλίο του Δημήτρη- Σόλωνος Γεωργόπουλου  «Εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;», το 2012.

Η άλλοτε ζωντανή βιτρίνα, μέσα από την οποία ανίχνευε κανείς τα ιδιαίτερα βιβλιοφιλικά γούστα της συνοικίας (συνήθως εκκεντρικά και ασύμβατα με τις τρέχουσες λίστες των μπεστ-σέλερ) είναι πλέον καλυμμένη με χαρτιά και τα ράφια στο εσωτερικό χάσκουν άδεια.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη του, μάς πληροφόρησε ότι εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινώσει την νέο βιβλιοπωλείο που προτίθεται να ανοίξει - στο Κολωνάκι πάντα.

―Π.Κ.

 

Έκλεισε το βιβλιοπωλείο Libro στο Κολωνάκι Facebook Twitter
Το Libro στα χρόνια της ακμής του

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ