Πώς καταλήξατε σε αυτό το όνομα;

Υπήρχαν πάρα πολλά μονοσύλλαβα και εντυπωσιακά ονόματα την περίοδο που ψάχναμε για το δικό μας, μου την είχε δώσει στα νεύρα. Θέλαμε να βρούμε κάτι που δεν θα ακουγόταν σαν μάρκα παπουτσιών ή σαν κοκτέιλ και δεν θα ήταν πιασάρικο ή κουλ. Μου αρέσουν πολύ ονόματα όπως The Eighties Matchbox B-line Disaster και And You Will Know Them By The Trail of Dead.

Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας;

Όπως οι Beatles, μέσα σ' ένα πλυντήριο με μια δόση Sonic Youth και μερικά νύχια. Μεγάλωσα ακούγοντας grunge όπως Mudhoney, Butthole Surfers, Bad Brains και τώρα μου αρέσουν οι Wire. Αλλά ακόμα αγαπώ την ποπ.

Πώς από τη σχολή Καλών Τεχνών καταλήγεις με μια μπάντα και κάνεις περιοδείες σε όλο τον κόσμο;

Η σχολή ήταν σαν ένα νεανικό κλαμπ για ενήλικες που είχαν πολύ χρόνο και ήξεραν τι να κάνουν με τα χέρια τους. Βοήθησε και η έλλειψη εξεταστικής. Και το ρούμι το απόγευμα.

Έχετε τελειώσει τον καινούργιο σας δίσκο; Τι έχει αλλάξει;

Έχουμε σχεδόν τελειώσει. Σήμερα ο James τραγούδησε σαν νυχτερίδα σε ένα καινούργιο τραγούδι. Είναι πολύ πιο σκοτεινό από τις άλλες ηχογραφήσεις μας με μαντολίνα που ακούγονται σαν εκκλησιαστικά όργανα. Είναι σίγουρα ό,τι πιο φιλόδοξο έχουμε κάνει και παρόλο που είναι αρκετά πειραματικό, οι ρίζες του βρίσκονται στην ποπ.

Ποια είναι η καλύτερη μπάντα με την οποία έχετε κάνει περιοδεία;

Είναι δύσκολο να διαλέξεις. Οι Wedding Present ήταν η πρώτη μπάντα που πήγαμε περιοδεία, και με τον περισσότερο κόσμο, αλλά οι Future of the Left ήταν η πιο συναρπαστική εμπειρία γιατί είναι μεγάλη μας επιρροή. Οι Sons & Daughters ήταν έξι εβδομάδες με μόλις ένα ρεπό και χάσαμε χρόνια από τη ζωή μας, σωματικά και ψυχολογικά. Τώρα είμαστε με τους Archie Bronson Outfit και είναι τέλεια, ίσως αυτή να είναι η αγαπημένη μου. Είμαστε και στα καλύτερά μας, οπότε ναι, αυτή είναι.

Τι πρέπει να κάνει κανείς οπωσδήποτε όταν επισκεφτεί το Cardiff για πρώτη φορά;

Το Megabus: με μια λίρα πας στο Λονδίνο.

Διάλεξε τρεις δίσκους που απολαμβάνεις ν' ακούς αυτήν τη περίοδο;

Wire - «Chairs Missing», Love - «Forever Changes» και τον τρίτο δικό μας.

* Οι Victorian English Gentlemens Club θα εμφανιστούν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στο 6 D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510). Είσοδος: 18 ευρώ, ώρα έναρξης: 21:30.