Τη μουσική παράσταση «… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» με τον Γιώργο Νταλάρα που σκηνοθέτησε ο Κώστας Γαβράς προβάλλει διαδικτυακά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 25 Απριλίου στις 21:30.

 

Συνεργάτης του Γαβρά στη σκηνοθεσία ήταν ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ενώ την κινησιολογική επιμέλεια ανέλαβε η Ομάδα Εδάφους με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και την Τίνα Παπανικολάου.

 

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού το οποίο προβάλλεται στο πλαίσιο του κύκλου ψηφιακών μεταδόσεων «Μένουμε σπίτι–Βλέπουμε Μέγαρο».

 

Η πρώτη σειρά παραστάσεων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης τον Ιούνιο του 1994, ενώ ακολούθησε και δεύτερη στον ίδιο χώρο, έναν χρόνο αργότερα. Τον δημοφιλή ερμηνευτή συντροφεύουν στη σκηνή η Σαβίνα Γιαννάτου και η Λυδία Κονιόρδου. Το μουσικό υλικό της παράστασης «… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» επέλεξαν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λάμπρος Λιάβας, ο οποίος ήταν επίσης ο επιστημονικός σύμβουλος του αφιερώματος. Την ενορχήστρωση έκανε ο Κώστας Γανωσέλης.

 

Στο μεταξύ, συνεχίζονται στο facebook του Mεγάρου, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 9:00 μ.μ., οι αναμεταδόσεις συναυλιών από τις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες της Ευρώπης σε συνεργασία με τον ΕCHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής).

 

Παρακολουθήστε τη μουσική παράσταση «… και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως» (διάρκεια: 137 λεπτά) και δείτε το πρόγραμμα και τους συντελεστές εδώ