Θέατρο Ολύμπια: Καλλιτεχνικός διευθυντής ο Ολιβιέ Ντεκότ

Θέατρο Ολύμπια: Καλλιτεχνικός διευθυντής ο Ολιβιέ Ντεκότ Facebook Twitter
0

Με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ολιβιέ Ντεκότ αναμένεται να «επιστρέψει» το θέατρο Ολύμπια στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

O Ολιβιέ Ντεκότ ξεκίνησε ως διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, κατόπιν ανέλαβε τη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, όπου διαδέχθηκε τον Άγγελο Δεληβοριά. Ωστόσο, τέσσερις ημέρες μετά την αποχώρησή του από το Μπενάκη, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι ο κ. Ντεκότ αναλαμβάνει χρέη ειδικού συμβούλου του πρώην υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, με στόχο «να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Ολύμπια. «Επιθυμία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και όλων μας είναι η δυναμική επιστροφή του εμβληματικού θεάτρου, με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ναι μεν θα αξιοποιεί στο έπακρο τα εξαιρετικά μουσικά σύνολα και τις ορχήστρες του δήμου, αλλά θα είναι ανοιχτό και σε άλλες πολιτιστικές δράσεις. Το πρόγραμμα θα διαμορφώνει ο Ολιβιέ Ντεκότ μαζί με μια επιτροπή.

Στόχος μας, βέβαια, είναι να έχουμε ήδη ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα με την καθιερωμένη εορταστική συναυλία, αλλά αυτό εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας», δήλωσε στην «Κ» η Αννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η επανεκκίνηση του θεάτρου Ολύμπια θα συμβάλει στην προσπάθεια «αναζωογόνησης» της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων. Σημειώνεται ότι στον ιστορικό χώρο γίνονται τεχνικές παρεμβάσεις, κυρίως στη σκηνή και στον εξοπλισμό.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ