Taylor Swift: Μήνυση από θεματικό πάρκο για το άλμπουμ «Evermore»

Taylor Swift: Μήνυση από θεματικό πάρκο για το άλμπουμ «Evermore» Facebook Twitter
Taylor Swift: Μήνυση από θεματικό πάρκο για το άλμπουμ «Evermore» (EPA)
0

Μήνυση κατά της Taylor Swift υπέβαλε το αμερικανικό θεματικό πάρκο Evermore, που ισχυρίζεται ότι το τελευταίο άλμπουμ της παραβίασε το εμπορικό σήμα του χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα.

Οι ιδιοκτήτες του θεματικού πάρκου είπαν ότι η κυκλοφορία του «Evermore» προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το αν υπήρχε κάποια σύνδεση μεταξύ τους.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου επισημαίνουν ότι υπήρξε μια «δραματική αποχώρηση από τα τυπικά επίπεδα» της κινητικότητας που είχε το site τους, την εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Οι δικηγόροι της Swift απάντησαν ότι «δεν υπάρχει βάση» στον ισχυρισμό αυτό.

Σε επιστολή που κατατέθηκε στο δικαστήριο ανέφεραν ακόμα πως «Επιπλέον, ο πελάτης σας (το πάρκο) δεν υπέστη καμία ζημιά και, στην πραγματικότητα, δηλώνει ανοιχτά ότι η κυκλοφορία του άλμπουμ της Swift δημιουργεί μια «ευκαιρία μάρκετινγκ» για το προβληματικό θεματικό πάρκο του πελάτη σας».

Όμως, οι ιδιοκτήτες του θεματικού πάρκου, οι οποίοι ζητούν αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν ότι το εμπορικό σήμα του ονόματος ανήκει σε αυτούς και ότι η Swift το παραβίασε όταν άρχισε να πουλάει προϊόντα που σχετίζονται με το άλμπουμ.

Στην μήνυση, που κατατέθηκε σε αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο στη Γιούτα, οι ιδιοκτήτες του πάρκου δήλωσαν ότι είχαν ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για το αξιοθέατο, το οποίο άνοιξε το 2018.

Τον Δεκέμβριο, οι ιδιοκτήτες έστειλα επιστολή στη νομική ομάδα της Swift για να δηλώσουν ότι «ήταν ανοιχτοί στη συζήτηση εύλογων όρων για τη διακοπή» του εμπορικού σήματος.

Το Evermore, το οποίο κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου, ήταν το δεύτερο άλμπουμ του Swift του 2020 και χαρακτηρίστηκε ως «αδελφικό άλμπουμ» στο Folklore, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο.

Και τα δύο άλμπουμ σημείωσαν σημαντική εμπορική επιτυχία.

Με πληροφορίες του BBC 

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.