Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή θα διεξαχθεί και φέτος η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές της.

 

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και περύσι, όταν ο Κέβιν Χαρτ αποφάσισε να μην παρουσιάσει την κορυφαία εκδήλωση κινηματογραφικών βραβείων, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media από μία σειρά ομοφοβικών αναρτήσεων που είχε κάνει ο ίδιος πριν από χρόνια.

 

Τον Χαρτ αντικατέστησε μια σειρά διασημοτήτων - με τις Tina Fey, Amy Poehler και Maya Rudolph να παίρνουν πρώτες τη σκυτάλη - που ανέβηκαν στη σκηνή για την παρουσίαση της τελετής.

 

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου επιβεβαίωσε την εξέλιξη με ένα Tweet.

 

 

Και η Karey Burke, επικεφαλής του ψυχαγωγικού προγράμματος του ABC που έχει τα δικαιώματα προβολής της τελετής, επιβεβαίωσε την Τετάρτη πως «δεν θα υπάρχει ο κλασικός παρουσιαστής φέτος καθώς το κανάλι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένο από το πώς εξελίχθηκε η τελετή στις 24 Φεβρουαρίου του 2019». «Οι πιθανότητες είναι να δείτε μια επανάληψη αυτού που εμείς θεωρήσαμε μια επιτυχημένη φόρμουλα» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

 

Πλην του 2019, η τελευταία τελετή απονομής χωρίς παρουσιαστή είχε γίνει το 1989 και είχε θεωρηθεί μία από τις πιο αποτυχημένες που έχουν υπάρξει.

 

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Φεβρουαρίου στο Λος Άτζελες, αναμένεται να ανακοινωθούν αυτήν τη Δευτέρα.

 

Με πληροφορίες από BBC