1.Ιστορία μου, αμαρτία μου.Decision Points by George W Bush.Η αυτοβιογραφία  του Μπους ,η θητεία του στο Λευκό Οίκο, και η ιδιωτική ζωή του. Πως έκοψε το ποτό.

2.Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption by Laura Hillenbrand. Η αληθινή ιστορία του Louie Zamperini το αεροπλάνο του οποίου συνετρίβη στον Ειρηνικό ωκεανό κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ζαμπερίνι παρασύρθηκε από τα κύματα, που τον "ξέβρασαν" σε ένα φαινομενικά έρημο νησί, το οποίο όμως εξελίχθηκε σε εφιάλτης του.

 

3.Diary of a Wimpy Kid -The Ugly Truth by Jeff Kinney .Παιδικό  βιβλίο που αφηγείται την ιστορία του Greg Heffley για τον οποίο έφτασε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του, χωρίς τον καλύτερο του φίλο στο πλευρό του.

 

 

4.Alex Detail's Revolution (Choose Your Destiny) by Darren Campo. Βιβλίο sci-fi με στόχο το νεανικό κοινό. Ο ήρωας θα απαχθεί και θα αναγκαστεί να πολεμήσει σε έναν ανώφελο πόλεμο εναντίον των alien "Harvesters". H ανθρώπινη πίστη, το καλό και το κακό μέσα από μία φουτουριστική ιστορία.

 

5.Autobiography of Mark Twain, Vol. 1 by Mark Twain .Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Μαρκ Τουέιν ο οποίος κρατούσε στα συρτάρια του πολλές σκέψεις για τη ζωή και ζήτησε να μην εκδοθούν πριν περάσουν εκατό χρόνια από το θάνατο του.

 

6.Life, by Keith Richards and James Fox .Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια. Sex,drugs and rock and roll από τον άνθρωπο που «βούτηξε» μέσα τους όσο κανείς άλλος .Με αυτό το βιβλίο ο θρυλικός κιθαρίστας των Stones αποδεικνύει με χιούμορ ότι βγήκε αλώβητος από τις καταχρήσεις. Η ζωή στην κορυφή ,όπως πραγματικά είναι

 

7.The Daily Show with Jon Stewart Presents Earth (The Book): A Visitor's Guide to the Human Race by Jon Stewart. Το follow-up ενός μεγάλου best seller στην Αμερική. Σατιρικό ,για τον πλανήτη Γη, όσο και το πρώτο βιβλίο, το δεύτερο μέρος είναι ένας οδηγός για επισκέπτες στη Γη ,δηλαδή για εξωγήινους.

 

8.Cleopatra: A Life by Stacy Schiff  .H ταραχώδης ζωή της βασίλισσας της Αιγύπτου γραμμένη από τον ιστορικό Stacy Schiff ο οποίος καταφέρνει να "φέρει πίσω στη ζωή" την Κλεοπάτρα σε ένα βιβλίο γεμάτο ξεχασμένες και άγνωστες λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής στην αρχαία Ρώμη. Βιβλίο που σύμφωνα με τους κριτικούς θα περάσει σύντομα στο χώρο του κλασσικού.

 

9.The Girl Who Kicked the Hornet's Nest by Stieg Larrson Το τρίτο και τελευταίο μέρος της Τριλογίας του Stieg Larsson ο οποίος κράτησε τα καλύτερα για το τέλος.

 

10.The Heroes of Olympus, Book One: The Lost Hero by Rick Riordan. Να και η αρχαιοελληνική μυθολογία στο top 10 αλλά σε περίεργη  «μίξη»  με την ρωμαϊκή ,σε ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά 9-12 ετών. Ο Percy Jackson επιστρέφει με παρέα τους Jason, Piper και Leo για να δώσουν όλοι μαζί τη μάχη ενάντια στο κακό.