Σπάνια συλλογή έργων του Χοκουσάι αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο

Σπάνια συλλογή έργων του Χοκουσάι αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter
Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε πως απέκτησε μια σπάνια συλλογή 103 έργων του ιάπωνα Κατσουσίκα Χοκουσάι.
0

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το οποίο άνοιξε ξανά για το κοινό στις 27 Αυγούστου, πρόσθεσε στη συλλογή του 103 σπάνια σχέδια του ιάπωνα Κατσουσίκα Χοκουσάι 

Τα έργα, που παρουσιάστηκαν ξανά πέρυσι για πρώτη φορά, μετά το 1948 στο Παρίσι, δημιουργήθηκαν το 1829 για ένα αδημοσίευτο βιβλίο με τίτλο «Great Picture Book of Everything».

Τα σχέδια μικρής κλίμακας ανήκαν στο παρελθόν στον κοσμηματοποιό Henri Vever, και το μουσείο είπε ότι παρέμειναν σε μια ιδιωτική συλλογή στη Γαλλία, πριν περάσουν στον οίκο δημοπρασιών Piasa του Παρισιού το 2019. Το Βρετανικό Μουσείο αγόρασε τα έργα από τον Piasa με επιχορήγηση από το Εθνικό Ταμείο Τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σπάνια συλλογή έργων του Χοκουσάι αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter

Αν και δεν προβάλλονται επί του παρόντος σε κάποια αίθουσα στο Βρετανικό Μουσείο, τα έργα μπορεί κανείς να απολαύσει  στον ιστότοπο του ιδρύματος. Το μουσείο σχεδιάζει ωστόσο να παρουσιάσει τα σχέδια, τα οποία απεικονίζουν λεπτομερείς σκηνές από την ιστορία, τη μυθολογία, τη λογοτεχνία, τη θρησκεία και τον φυσικό κόσμο, σε μια έκθεση που θα διοργανωθεί σύντομα.

Η απόκτησή τους αυξάνει τον συνολικό αριθμό έργων του Χοκουσάι που ανήκουν στο μουσείο σε πάνω από 1.000. Ο Hartwig Fischer, διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, δήλωσε ότι η αγορά αντιπροσωπεύει «ένα άλλο ορόσημο στη συλλογή Hokusai που εμπλουτίζεται για περισσότερα από 150 χρόνια».

Ο Tim Clark, επίτιμος ερευνητής, πρόσθεσε: «Αυτά τα έργα είναι μια νέα ανακάλυψη, που διευρύνει σημαντικά τις γνώσεις μας για τις δραστηριότητες του καλλιτέχνη σε μια σημαντική περίοδο για τη ζωή και το έργο του. «Είναι υπέροχο που μπορούν να τα απολαύσουν επιτέλους οι λάτρεις της τέχνης του παγκοσμίως», πρόσθεσε.

Σπάνια συλλογή έργων του Χοκουσάι αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter

Σπάνια συλλογή έργων του Χοκουσάι αποκτήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο Facebook Twitter

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ